Reclamă

Legume care nu te ajută la slăbit, potrivit nutriționiștilor

Legumele sunt esențiale pentru orice dietă sănătoasă, mai ales când vine vorba de pierderea în greutate. Legumele precum broccoli, varza de Bruxelles și kale sunt pline de nutrienți care vor ajuta corpul să ardă grăsimile. Cu toate acestea, nu toate legumele sunt la fel. Ai mai jos două legume care nu te ajută la slăbit, potrivit unui nutriționist.

Publicat: 4 aprilie 2023, 7:40

În timp ce cele mai bune legume pentru pierderea în greutate sunt sărace în calorii, alte legume pot contribui la acumularea de kilograme deoarece sunt bogate în amidon și, prin urmare, în calorii. În general, există anumite legume care pur și simplu nu ar trebui consumate în exces.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Legume care nu te ajută la slăbit

Pentru a afla mai multe despre legumele pe care ar trebui să le eviți dacă dorești să slăbești, Nataly Komova, dietetician la JustCBD și expert în fitness, Sara Chatfield, nutriționist la HealthCanal și Melissa Mitri, dietetician la Zenmaster Wellness au expus care sunt riscurile consumului acestor legume. În timp ce fasolea, leguminoasele și cartofii albi sunt bogate în fibre și proteine, ele pot intra în categoria greșită de legume pentru pierderea în greutate din cauza conținutului ridicat de amidon lor. Pot crește în mod inutil aportul de calorii, scrie yahoo.com.

Fasole și leguminoase

Deși anumite tipuri de fasole te pot ajuta să îți stimulezi metabolismul pentru a pierde în greutate, galacto-oligozaharidele găsite în fasole și leguminoase pot provoca indigestie și inflamație a stomacului.

Lintea și mazărea, explică Komova, au cantități mari de rafinoză, care este un zahăr complex, greu de digerat. De asemenea, ele pot crește gazele acumulate în stomac datorită cantităților lor mari de fibre. Specialiștii recomandă să limitezi aportul acestor alimente dacă stomacul are probleme dese de indigestie.

Reclamă

În timp ce fasolea și leguminoasele sunt o sursă excelentă de proteine și fibre, ele pot provoca simptome precum gaze și balonare dacă nu ești obișnuită să le mănânci, spune Chatfield. Aceste efecte negative apar și dacă „mănânci o porție mare”, adaugă ea, sau dacă ești „sensibil la galacto-oligozaharidele din ele”.

Galacto-oligozaharidele sunt alcătuite din zaharuri vegetale și oferă hrană pentru bacteriile bune din intestin. Cu toate acestea, Chatfield spune că deoarece trec parțial nedigerate în intestinul gros, „acest lucru poate provoca simptome precum gaze și balonare, mai ales dacă ai sindrom de colon iritabil, ceea ce poate duce la mai multe dificultăți la digerarea acestor compuși”.

Fasolea și leguminoasele precum mazărea, fasolea lima, lintea, fasolea pinto, au o cantitate mare de amidon. Legumele cu amidon conțin calorii goale și oferă puține beneficii nutriționale. De aceea, probabil că cel mai bine este să îți alegi tipul de fasolea cu grijă și să nu le consumi în exces dacă vrei să slăbești.

Reclamă

Cartofi albi

În mod similar, cartofii sunt o sursă excelentă de multe vitamine, minerale și antioxidanți. Cu toate acestea, dacă mănânci prea mulți, ai putea ajunge să te îngrași din cauza amidonului lor. Legumele cu amidon de evitat dacă vrei un abdomen plat sunt cartofii albi.

Cartofii albi au, de asemenea, un indice glicemic (IG) deosebit de ridicat. IG este o măsură a cât de repede un aliment crește glicemia, explică ea. „Un IG mai mare înseamnă că are tendința de a crește foarte repede glicemia”, continuă Mitri. „De-a lungul timpului, dacă glicemia continuă să crească, acest lucru te poate expune mai mult la risc de inflamație și creștere în greutate, în special în zona abdomenului”.

Ea subliniază, de asemenea, că „cartofii albi sunt, de asemenea, cea mai bogată legumă cu amidon în calorii”. În schimb, Mitri recomandă consumul de legume cu conținut scăzut de calorii, cum ar fi cartofii dulci. Ei pot ajuta la reducerea grăsimii viscerale, la fel ca dovleceii.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
2
O femeie care își aplică ulei pe păr
Frumusețe
Cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului, recomandate de experții în frumusețe
Podoaba capilară este unul din atuurile frumuseții feminine. Deși nu există o rețetă magică, cercetările arată că cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului pot accelera procesul. În plus, extractele puternice din plante ajută...
3
Un bărbat care stă pe o canapea, cu telecomanda în mână, care cască
Horoscop
Zodii care pot fi parteneri leneși. Cum să abordezi situația în relația de cuplu
Te-ai săturat să-ți cicăliști constant partenerul să-și facă sarcinile din casă? Te trezești că faci toate sarcinile grele din relație? Dacă da, nu ești singura. Astrologii lămuresc și această situație. Există zodii care pot...
4
O femeie care privește cu zâmbetul pe buze la o vitamină
Sănătate
Deficitul de vitamine care te-ar putea face să pari mai în vârstă. La ce recomandă specialiștii să fii atentă
Te-ai simțit mai fragilă, irascibilă și fără energie în ultima perioadă? Ar fi bine să verifici dacă ai deficit de vitamine. Acesta poate provoca o serie de simptome, cum ar fi oboseală și iritabilitate....
5
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
PARTENERI
×