Reclamă

Alternative mai sănătoase la alimentele de bază. Cum te poți feri de afecțiuni comune

Există unele alimente pe care le consumi aproape în fiecare zi și, prin urmare, este important să verifici dacă sunt sănătoase sau nu. Ai mai jos o listă cu alternative mai sănătoase la alimentele de bază.

Publicat: 2 aprilie 2023, 7:34

Te-ai săturat să te simți vinovată după ce te-ai răsfățat cu alimentele tale preferate? Ei bine, avem vești bune pentru tine! Îți spunem că există câteva alternative mai sănătoase la unele dintre cele mai populare alimente de bază. Așadar, îți poți satisface poftele fără a compromite sănătatea ta.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Alternative mai sănătoase la alimentele de bază

Pregătește-te să-ți îmbunătățești dieta și să spui la revedere vinovăției! În timp ce alimentele tradiționale sunt bogate în aromă și nutrienți, unele dintre ele sunt bogate în calorii. Conțin grăsimi saturate și sodiu, ceea ce poate duce la diferite probleme de sănătate.

Orez alb

Orezul alb este un aliment de bază în majoritatea țărilor. Cu toate acestea, este bogat în carbohidrați rafinați și sărac în fibre. Acestea pot provoca creșteri ale nivelului de zahăr din sânge, creștere în greutate și alte probleme de sănătate.

În loc de orez alb, se poate opta pentru orez brun, quinoa sau mei. Despre orezul brun, un studiu publicat în revista Nutrients a descoperit că poate îmbunătăți controlul glicemic. Poate reduce inflamația și poate reduce riscul de diabet de tip 2 la persoanele supraponderale și obeze.

Reclamă

Făina rafinată

Făina rafinată este un ingredient comun în alimentație, inclusiv pâine, produse de patiserie și gustări. Cu toate acestea, este lipsită de nutrienți și fibre în timpul procesului de rafinare. Poate provoca rezistență la insulină, inflamație și obezitate.

Se poate trece la făină integrală de grâu, ovăz sau mei, care sunt bogate în fibre, proteine și vitamine și pot promova sănătatea digestivă, pierderea în greutate și sănătatea inimii.

Reclamă

Alimente prăjite

Alimentele prăjite sunt încă consumate pe scară largă în fiecare zi. Acestea sunt bogate în grăsimi trans, care pot crește nivelul de colesterol rău. Pot provoca inflamații și cresc riscul de boli de inimă. Alimentele pot fi gătite la abur sau la grătar în loc să fie prăjite. Poți să optezi pentru gustări coapte, făcute cu făină integrală, legume și ierburi, care pot oferi o textură crocantă fără uleiuri adăugate.

Băuturi carbogazoase

Băuturile carbogazoase, cum ar fi ceaiul sau cafeaua îndulcite, sunt ceva fără care nu îți începi ziua. Dar sunt bogate în calorii, zaharuri adăugate și arome artificiale, ceea ce poate duce la diabet, obezitate și carii dentare. Aceste băuturi se pot înlocui cu ceaiuri de plante neîndulcite, apă de cocos, lapte sau suc proaspăt de lămâie. Acestea din urmă sunt sărace în calorii, bogate în antioxidanți și electroliți și pot ajuta la hidratarea organismului.

Pâine albă

Pâinea albă este un aliment de bază în majoritatea gospodăriilor și este folosită în mod obișnuit pentru a face sandvișuri, pâine prăjită și alte gustări. Cu toate acestea, este făcută din făină rafinată și are un conținut scăzut de fibre, ceea ce poate provoca creșteri ale glicemiei și duce la creșterea în greutate. Potrivit unui studiu publicat în Journal of Food Science and Technology, înlocuirea pâinii albe cu pâine integrală poate îmbunătăți sănătatea digestivă și poate reduce riscul de boli cronice precum diabetul de tip 2 și bolile de inimă.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie frumoasă care poartă o rochie roz și simbolizează una dintre acele zodii energice
Horoscop
Cele mai energice zodii. Ei sunt nativii cu o forță interioară de invidiat
Te-ai întrebat vreodată care sunt cele mai energice zodii? Acești nativi au o forță interioară de invidiat. Reușesc să facă față tuturor provocărilor și aduc zâmbetul pe buzele oamenilor din viața lor. Ei sunt...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 15 aprilie – 21 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
În această perioadă, mulți dintre nativi se vor reîntoarce la credințele din trecut. Există o singură zodie care va descoperi că suferă de oboseală cronică, iar aceasta va trebui să ia o pauză prelungită....
3
O femeie frumoasă care stă în pat și citește mesaje încercând să-și urmărească fostul partener
Horoscop
Zodii care își urmăresc fostul partener. Nativii care nu pot trece cu ușurință peste o despărțire
Există unele zodii care își urmăresc fostul partener. Acești nativi caută orice motiv pentru a vedea ce face persoana de care s-au despărțit. Ei trec mai greu peste momentul despărțirii și nu pot accepta...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie neagră și ține într-un cerc armonios mai multe frunze aurii
Horoscop
Zodii care iubesc liniștea. Ei sunt nativii care evită situațiile dramatice
Există unele zodii care iubesc liniștea și evită pe cât se poate situațiile dramatice. Acești nativi se feresc de persoanele care tind să fie vampiri energetici. Ei au nevoie de oameni sinceri în viața...
5
O femeie frumoasă care își aplică anticearcăn în timp ce se uită în oglindă
Frumusețe
Când se aplică anticearcănul. Ordinea corectă a produselor de machiaj
Dacă nu ești pasionată de beauty sau ești la început de drum, atunci poate fi copleșitor să începi să te machiezi singură. Cu atât de multă informație este greu să alegi pe cea care...
PARTENERI
×