Având în vedere că laptele este încă un element de bază pentru micul dejun, ar trebui să te gândești să cumperi o cutie de lapte organic în loc să-l folosești în continuare pe cel convențional?
Acest articol încearcă să rezolve dezbaterea dacă laptele organic este mai bun decât cel obișnuit. Înainte de a cumpăra un litru de lapte, consultă și efectele surprinzătoare ale consumului de lapte.
Lapte bio vs. lapte obișnuit: diferențe
Vacile trebuie să fie crescute într-un anumit fel pentru a produce lapte bio.
Spre deosebire de producția convențională de lactate, fermele ecologice de lactate trebuie să urmeze criterii specifice, conform USDA:
- Vacile crescute ecologic nu pot primi hormoni de creștere sau antibiotice, cu excepția cazului în care animalul este bolnav;
- Furajele trebuie să fie 100% organice;
- Vacile au acces la pășunat cel puțin 120 de zile pe an;
- În ceea ce privește antibioticele, există și excepții care asigură tratamentul etic al vacilor. Producătorii de lactate au voie să trateze vacile bolnave cu antibiotice sau alte medicamente. Cu toate acestea, vacile tratate nu mai sunt considerate organice și trebuie vândute către o unitate non-ecologică, conform USDA.
Antibioticele din laptele convențional
La sfârșitul zilei, laptele pe care îl cumperi de la magazin, indiferent dacă este lapte bio sau obișnuit, nu conține antibiotice. Asta pentru că USDA nu permite laptelui care este testat pozitiv pentru reziduuri de antibiotice să ajungă în magazine, potrivit Mississippi State University Extension. Așa că fii sigură că laptele bio și cel convențional din culoarul de produse lactate al magazinelor alimentare nu conține antibiotice, scrie eatthis.com.
Și asta este valabil și pentru esticide. Programul de date privind pesticidele USDA evaluează atât produsele lactate convenționale, cât și cele ecologice. Se asigură că toate reziduurile de pesticide din toate tipurile de lapte sunt mult mai mici decât limitele stabilite, conform Mississippi State University Extension.