Reclamă

Băuturi care afectează sănătatea creierului. Care sunt explicațiile specialiștilor

Nutriționiștii atrag atenția asupra unor băuturi care afectează sănătatea creierului dacă sunt consumate în exces. Acestea pot cauza declinuri cognitive și pot declanșa boli precum Alzheimer sau demență. Tot mai multe cercetări au explicat cum poți să te bucuri de un echilibru alimentar, fără să renunți definitiv la micile plăceri ale vieții.

Publicat: 3 martie 2023, 7:13

Potrivit unui raport al Asociației Alzheimer, „unul din trei seniori moare cu Alzheimer sau cu o altă formă de demență. Aceasta ucide mai mult decât cancerul de sân și cancerul de prostată la un loc”. Pentru a preveni astfel de boli, experții în nutriție spun că trebuie să fii conștientă de alimentele pe care le consumi. Mișcarea, exercițiile fizice, evitarea tutunului și menținerea greutății sunt factori ce te pot proteja de probleme ale sistemului nervos.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Băuturi care afectează sănătatea creierului

Ceea ce bei are un impact profund asupra sănătății tale generale. În această situație, sunt implicate și starea de sănătate a inimii, a creierului și menținerea corpului la o greutate corespunzătoare. Principalul inamic al creierului este zahărul. Află ce se petrece în organismul tău dacă renunți la zahăr timp de o lună.

Multe persoane consumă băuturi dulci chiar și la micul dejun. Sucurile de fructe au unele substanțe nutritive utile, dar, cu toate acestea, sunt băuturi zaharoase care nu au aproape nicio fibră, spun specialiștii. De asemenea, ei susțină că, pentru a beneficia de toată bunătatea fructelor, este de preferat să le consumi întregi. Pentru a te asigura că ești atentă la anumite băuturi care afectează sănătatea creierului, trebuie să ai în vedere că ele te pot îmbătrâni mai repede, scrie EatThis.com.

Băuturile dulci

Zahărul consumat în exces afectează funcțiile creierului și nu numai. Acesta a fost asociat inclusiv cu probleme metabolice, inflamații ale organismului, diabetul și boli cardiovasculare. Cercetările de la Școala de Sănătate Publică de la Harvard arată, de asemenea, că persoanele care beau una sau mai multe băuturi zaharoase pe zi sunt mai susceptibile de a avea o memorie mai slabă.

Reclamă

În plus, zona din creier care se ocupă cu memoria și învățarea este, de asemenea, afectată din cauza consumului excesiv de zahăr.

Milkshake-urile

Milkshake-urile sunt băuturi care afectează sănătatea creierului, chiar dacă sunt extrem de delicioase și răcoritoare. Acestea conțin lapte, zaharuri și grăsimi saturate. Așadar, sunt destul de problematice în ceea ce privește nivelul de colesterol din sânge, potrivit FoxNews.com.

Reclamă

Studiile arată că un nivel ridicat de colesterol poate crește semnificativ riscul de demență. Cercetătorii au constatat că un consum ridicat de grăsimi saturate dublează riscul de apariție a bolii Alzheimer. Spre exemplu, un milkshake de ciocolată mediu, de la unul dintre cele mai cunoscute lanțuri de fastfood prezente și în România, conține 650 de calorii și 85 de grame de zahăr, adică aproape 20 de lingurițe.

Shake-urile proteice

Mulți sportivi le folosesc pentru a se reface după un efort susținut la sala de sport. Motivul pentru care nu sunt atât de sănătoase pentru sănătatea creierului tău este faptul că sunt bogate în calorii și sunt făcute cu carbohidrați simpli.

Băuturile energizante

Acestea sunt băuturi care afectează sănătatea creierului din cauza conținutului ridicat de zaharuri și cofeină. De asemenea, eneregizantele sunt folosite, mai ales de studenți, pentru a rămâne treji mai mult timp. Acest lucru nu aduce niciun beneficiu organismului. Privarea de somn afectează, într-o și mai mare măsură sănătatea creierului.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
2
O femeie care își aplică ulei pe păr
Frumusețe
Cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului, recomandate de experții în frumusețe
Podoaba capilară este unul din atuurile frumuseții feminine. Deși nu există o rețetă magică, cercetările arată că cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului pot accelera procesul. În plus, extractele puternice din plante ajută...
3
Un bărbat care stă pe o canapea, cu telecomanda în mână, care cască
Horoscop
Zodii care pot fi parteneri leneși. Cum să abordezi situația în relația de cuplu
Te-ai săturat să-ți cicăliști constant partenerul să-și facă sarcinile din casă? Te trezești că faci toate sarcinile grele din relație? Dacă da, nu ești singura. Astrologii lămuresc și această situație. Există zodii care pot...
4
O femeie care privește cu zâmbetul pe buze la o vitamină
Sănătate
Deficitul de vitamine care te-ar putea face să pari mai în vârstă. La ce recomandă specialiștii să fii atentă
Te-ai simțit mai fragilă, irascibilă și fără energie în ultima perioadă? Ar fi bine să verifici dacă ai deficit de vitamine. Acesta poate provoca o serie de simptome, cum ar fi oboseală și iritabilitate....
5
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
PARTENERI
×