Reclamă

Cât de sănătos este să consumi fructe dimineața. Ce spun nutriționiștii

Nutriționiștii demonstrează cât de sănătos este să consumi fructe dimineața. De-a lungul timpului s-au creat mai multe idei preconcepute despre acest subiect. Motiv pentru care, vrem să te lămurești și să-ți răspundem la toate întrebările pe care le ai.

Publicat: 3 februarie 2023, 7:09

În cazul în care ți-ai imaginat că fiecare dimineață trebuie să arate la fel, cu un bol plin de fructe colorate, totuși nu este o idee bună pentru oricine. Așadar, poate te întrebai când este cel mai bun moment în care să consumi fructe. Află mai multe explicații din acest material.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cât de sănătos este să consumi fructe dimineața

Există mai multe variante de explicații despre când și cum ar trebui consumate fructele în timpul unei zile. În plus, un subiect sensibil este și despre cine ar trebui să evite consumul de fructe și de ce. Cu toate acestea, toată lumea este conștientă de beneficiile pe care le au fructele asupra stomacului. Fructele sunt bune pentru păr, piele, metabolism, imunitate și digestie. În cazul persoanelor cu un metabolism mai special, fructele nu ar trebui consumate dimineața, spun specialiștii.

Fiecare fruct are o varietate de enzime și acizi care ar putea reacționa cu bacteriile din intestin și care pot face bine sau rău, în funcție de simptomele pe care le ai. Dacă ai probleme de sănăătate ale sistemului digestiv sau diferite simptome supărătoare, atunci, trebuie să eviți să consumi fructele dimineața pe stomacul gol.

Cu toate acestea, fructele sunt recomandate pentru persoanele care au pielea uscată sau aspră și păr creț. În plus, dacă suferi de constipație, digestie slabă sau metabolism încetinit specialiștii recomandă să consumi fructe.

Ele îmbunătățesc bacteriile intestinale și stimulează sucurile digestive. Specialiștii nu recomandă amestecul de fructe cu legume, lactate, cereale sau carne, căci ar putea deveni toxice pentru organismul tău.

Reclamă

Stimulează metabolismul

Acesta este unul dintre răspunsurile pentru întrebarea cât de sănătos este să consumi fructe dimineața. Fructele sunt cele mai ușor de digerat alimente pe care le poți consuma. De aceea, sunt extrem de benefice pentru organism și pot fi consumate fără probleme de dimineață.

Consumul lor la prima oră a dimineții crește rata metabolismului pentru tot parcursul zilei. Acest proces este realizabil datorită afluxului de zaharuri naturale din fructe.

Reclamă

Trezește organismul

Corpul tău are mare nevoie de zaharuri naturale din fructe imediat după ce te-ai trezit. Încearcă să-ți schimbi ceașca de espresso cu o farfurie de bunătăți naturale.

În plus, pot fi consumate într-un smoothie care îți va menține creierul agil și plin de energie. Află care sunt cele mai potrivite rețete de smoothie dacă vrei să slăbești.

Pierderea în greutate

Datorită fibrelor din compoziție, consumul de fructe te vor ajuta să rămâi sătulă pentru mai mult timp. Consumul de fructe cu sau chiar înainte de masă poate crește acest efect.

Te-ar putea determina să mănânci mai puțin din celelalte alimente mai bogate în calorii din farfuria ta. Așadar, nu este obligatoriu să consumi fructe doar de dimineață, potrivit publicației Healthline.

Reclamă

Fructele sunt alimente de detoxifiere

Corpul uman trece printr-un proces de detoxifiere în timpul dimineții. Fructele vor da un plus de avânt acestui proces, așadar, le poți consuma cu încredere, potrivit publicației Healthshots.

RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
2
O femeie care își aplică ulei pe păr
Frumusețe
Cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului, recomandate de experții în frumusețe
Podoaba capilară este unul din atuurile frumuseții feminine. Deși nu există o rețetă magică, cercetările arată că cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului pot accelera procesul. În plus, extractele puternice din plante ajută...
3
Un bărbat care stă pe o canapea, cu telecomanda în mână, care cască
Horoscop
Zodii care pot fi parteneri leneși. Cum să abordezi situația în relația de cuplu
Te-ai săturat să-ți cicăliști constant partenerul să-și facă sarcinile din casă? Te trezești că faci toate sarcinile grele din relație? Dacă da, nu ești singura. Astrologii lămuresc și această situație. Există zodii care pot...
4
O femeie care privește cu zâmbetul pe buze la o vitamină
Sănătate
Deficitul de vitamine care te-ar putea face să pari mai în vârstă. La ce recomandă specialiștii să fii atentă
Te-ai simțit mai fragilă, irascibilă și fără energie în ultima perioadă? Ar fi bine să verifici dacă ai deficit de vitamine. Acesta poate provoca o serie de simptome, cum ar fi oboseală și iritabilitate....
5
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
PARTENERI
×