Reclamă

Cât de sănătos este să consumi fructe dimineața. Ce spun nutriționiștii

Nutriționiștii demonstrează cât de sănătos este să consumi fructe dimineața. De-a lungul timpului s-au creat mai multe idei preconcepute despre acest subiect. Motiv pentru care, vrem să te lămurești și să-ți răspundem la toate întrebările pe care le ai.

Publicat: 3 februarie 2023, 7:09

În cazul în care ți-ai imaginat că fiecare dimineață trebuie să arate la fel, cu un bol plin de fructe colorate, totuși nu este o idee bună pentru oricine. Așadar, poate te întrebai când este cel mai bun moment în care să consumi fructe. Află mai multe explicații din acest material.

Cât de sănătos este să consumi fructe dimineața

Există mai multe variante de explicații despre când și cum ar trebui consumate fructele în timpul unei zile. În plus, un subiect sensibil este și despre cine ar trebui să evite consumul de fructe și de ce. Cu toate acestea, toată lumea este conștientă de beneficiile pe care le au fructele asupra stomacului. Fructele sunt bune pentru păr, piele, metabolism, imunitate și digestie. În cazul persoanelor cu un metabolism mai special, fructele nu ar trebui consumate dimineața, spun specialiștii.

Fiecare fruct are o varietate de enzime și acizi care ar putea reacționa cu bacteriile din intestin și care pot face bine sau rău, în funcție de simptomele pe care le ai. Dacă ai probleme de sănăătate ale sistemului digestiv sau diferite simptome supărătoare, atunci, trebuie să eviți să consumi fructele dimineața pe stomacul gol.

Cu toate acestea, fructele sunt recomandate pentru persoanele care au pielea uscată sau aspră și păr creț. În plus, dacă suferi de constipație, digestie slabă sau metabolism încetinit specialiștii recomandă să consumi fructe.

Ele îmbunătățesc bacteriile intestinale și stimulează sucurile digestive. Specialiștii nu recomandă amestecul de fructe cu legume, lactate, cereale sau carne, căci ar putea deveni toxice pentru organismul tău.

Reclamă

Stimulează metabolismul

Acesta este unul dintre răspunsurile pentru întrebarea cât de sănătos este să consumi fructe dimineața. Fructele sunt cele mai ușor de digerat alimente pe care le poți consuma. De aceea, sunt extrem de benefice pentru organism și pot fi consumate fără probleme de dimineață.

Consumul lor la prima oră a dimineții crește rata metabolismului pentru tot parcursul zilei. Acest proces este realizabil datorită afluxului de zaharuri naturale din fructe.

Reclamă

Trezește organismul

Corpul tău are mare nevoie de zaharuri naturale din fructe imediat după ce te-ai trezit. Încearcă să-ți schimbi ceașca de espresso cu o farfurie de bunătăți naturale.

În plus, pot fi consumate într-un smoothie care îți va menține creierul agil și plin de energie. Află care sunt cele mai potrivite rețete de smoothie dacă vrei să slăbești.

Pierderea în greutate

Datorită fibrelor din compoziție, consumul de fructe te vor ajuta să rămâi sătulă pentru mai mult timp. Consumul de fructe cu sau chiar înainte de masă poate crește acest efect.

Te-ar putea determina să mănânci mai puțin din celelalte alimente mai bogate în calorii din farfuria ta. Așadar, nu este obligatoriu să consumi fructe doar de dimineață, potrivit publicației Healthline.

Reclamă

Fructele sunt alimente de detoxifiere

Corpul uman trece printr-un proces de detoxifiere în timpul dimineții. Fructele vor da un plus de avânt acestui proces, așadar, le poți consuma cu încredere, potrivit publicației Healthshots.

RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie îmbrăcată în haine sport care îți arată grăsimea de pe abdomen și are un centimetru după gât
Sănătate
6 sfaturi pentru a elimina grăsimea de pe abdomen, potrivit specialiștilor
Fii pregătită, blugii preferați sunt pe cale să se potriveasca mult mai bine pe corpul tău. Ai mai jos 6 sfaturi pentru a elimina grăsimea de pe abdomen, potrivit specialiștilor. Fiecare femeie este minunat...
2
O fotografie panoramă cu lacul Scropoasa, aflat la doar două ore de București
Timp liber
Ce să vizitezi în weekend lângă București. Locul care pare desprins din povești
Dacă te întrebi ce să vizitezi în weekend lângă București, atunci avem soluția perfectă pentru tine. La doar două ore de capitală se află un loc desprins parcă din povești. Este vorba despre un...
3
O femeie frumoasă care stă lângă un gard cu trandafiri și poartă tunsoarea bob italian
Frumusețe
Bob italian, tunsoarea îndrăgită de femei. Ce recomandări fac specialiștii în beauty
Tunsoarea bob italian a prins tot mai multă popularitate în ultimele luni. A devenit rapid îndrăgită de milioanele de femei din lumea întreagă. Specialiștii în beauty recomandă această tunsoare femeilor care își doresc o...
4
O linguriță cu unt, deasupra unei căni cu cafea
Sănătate
De ce mulți oameni pun unt în cafea dimineța
Untul și-a făcut loc și în ceștile de cafea datorită presupuselor sale beneficii de ardere a grăsimilor. Chiar dacă mulți consumatori de cafea consideră că acest lucru este netradițional, află de ce mulți oameni...
5
Kate Middleton în fața unui pupitru în timp ce ține un discurs la Londra
Divertisment
Kate Middleton a purtat o pereche de pantofi cu toc. Stilul Prințesei de Wales s-a schimbat în ultimii ani
Kate Middleton a purtat o pereche de pantofi cu toc. Stilul vestimentar al prințesei de Wales s-a schimbat complet în ultimii ani. Prințesa de Wales a dat dovadă de eleganță și rafinament în cadrul...
PARTENERI
×