Reclamă

Cât de sănătos este să consumi fructe dimineața. Ce spun nutriționiștii

Nutriționiștii demonstrează cât de sănătos este să consumi fructe dimineața. De-a lungul timpului s-au creat mai multe idei preconcepute despre acest subiect. Motiv pentru care, vrem să te lămurești și să-ți răspundem la toate întrebările pe care le ai.

Publicat: 3 februarie 2023, 7:09

În cazul în care ți-ai imaginat că fiecare dimineață trebuie să arate la fel, cu un bol plin de fructe colorate, totuși nu este o idee bună pentru oricine. Așadar, poate te întrebai când este cel mai bun moment în care să consumi fructe. Află mai multe explicații din acest material.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cât de sănătos este să consumi fructe dimineața

Există mai multe variante de explicații despre când și cum ar trebui consumate fructele în timpul unei zile. În plus, un subiect sensibil este și despre cine ar trebui să evite consumul de fructe și de ce. Cu toate acestea, toată lumea este conștientă de beneficiile pe care le au fructele asupra stomacului. Fructele sunt bune pentru păr, piele, metabolism, imunitate și digestie. În cazul persoanelor cu un metabolism mai special, fructele nu ar trebui consumate dimineața, spun specialiștii.

Fiecare fruct are o varietate de enzime și acizi care ar putea reacționa cu bacteriile din intestin și care pot face bine sau rău, în funcție de simptomele pe care le ai. Dacă ai probleme de sănăătate ale sistemului digestiv sau diferite simptome supărătoare, atunci, trebuie să eviți să consumi fructele dimineața pe stomacul gol.

Cu toate acestea, fructele sunt recomandate pentru persoanele care au pielea uscată sau aspră și păr creț. În plus, dacă suferi de constipație, digestie slabă sau metabolism încetinit specialiștii recomandă să consumi fructe.

Ele îmbunătățesc bacteriile intestinale și stimulează sucurile digestive. Specialiștii nu recomandă amestecul de fructe cu legume, lactate, cereale sau carne, căci ar putea deveni toxice pentru organismul tău.

Reclamă

Stimulează metabolismul

Acesta este unul dintre răspunsurile pentru întrebarea cât de sănătos este să consumi fructe dimineața. Fructele sunt cele mai ușor de digerat alimente pe care le poți consuma. De aceea, sunt extrem de benefice pentru organism și pot fi consumate fără probleme de dimineață.

Consumul lor la prima oră a dimineții crește rata metabolismului pentru tot parcursul zilei. Acest proces este realizabil datorită afluxului de zaharuri naturale din fructe.

Reclamă

Trezește organismul

Corpul tău are mare nevoie de zaharuri naturale din fructe imediat după ce te-ai trezit. Încearcă să-ți schimbi ceașca de espresso cu o farfurie de bunătăți naturale.

În plus, pot fi consumate într-un smoothie care îți va menține creierul agil și plin de energie. Află care sunt cele mai potrivite rețete de smoothie dacă vrei să slăbești.

Pierderea în greutate

Datorită fibrelor din compoziție, consumul de fructe te vor ajuta să rămâi sătulă pentru mai mult timp. Consumul de fructe cu sau chiar înainte de masă poate crește acest efect.

Te-ar putea determina să mănânci mai puțin din celelalte alimente mai bogate în calorii din farfuria ta. Așadar, nu este obligatoriu să consumi fructe doar de dimineață, potrivit publicației Healthline.

Reclamă

Fructele sunt alimente de detoxifiere

Corpul uman trece printr-un proces de detoxifiere în timpul dimineții. Fructele vor da un plus de avânt acestui proces, așadar, le poți consuma cu încredere, potrivit publicației Healthshots.

RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie frumoasă care paortă o rochie mulată și reprezintă una dintre cele trei zodii care pierd bani în ziua de 22 iulie 2024
Horoscop
Zodii care pierd bani în ziua de 22 iulie 2024 . Trei nativi care se confruntă cu probleme financiare
Există trei zodii care pierd bani în ziua de 22 iulie 2024. Acești nativi se confruntă cu probleme financiare. Zodiile trebuie să fie foarte atente la deciziile pe care le iau în această perioadă...
2
Emily Ratajkowski pe străzile din New York în timp ce își plimbă câinele
Divertisment
Vedeta care a fost la un pas de un accident vestimentar în timpul unei plimbări. Paparazzi nu au ezitat să o surprindă din toate unghiurile
Ea este vedeta care a fost la un pas de un accident vestimentar în timpul unei plimbări. Paparazzi nu au ezitat să o surprindă din toate unghiurile. Diva a fost zărită pe străzile din...
3
Semnul leului pus pe o lună alături de un leu care o privește
Horoscop
10 secrete inedite despre zodia Leu. Surpriza uriașă care se află pe listă
Astrologii au dezvăluit cele 10 secrete inedite despre zodia Leu. A început sezonul acestui nativ din zodic și este o perioadă nemaipomenită pentru a afla mai multe despre el. Înțelegerea trăsăturilor secrete ale Leului...
4
Rita Ora surprinsă în timp ce se urcă într-o mașină
Divertisment
A vrut să bifeze o apariție sexy, dar a ajuns ținta glumelor din online. Cântăreața din imagini a fost la un pas de un accident vestimentar
Ea este vedeta care a vrut să bifeze o apariție sexy, dar a ajuns să fie ținta glumelor din online. Cântăreața din imagini a ajuns la un pas de un accident vestimentar atunci când...
5
Un bărbat cu aripi de înger care ține în brațe o femeie frumoasă
Horoscop
Zodii care se întorc la fostul partener în ziua de 23 iulie 2024. Nativii care iartă cu ușurință
Astrologii au dezvăluit care sunt cele trei zodii care se întorc la fostul partener în ziua de 23 iulie 2024. Acești nativi iartă cu ușurință și nu se gândesc la consecințele pe care le...
PARTENERI
×