Reclamă

Obiceiuri care îți fac viața mai bună. Ce spun psihologii despre schimbările pe care e recomandat să le faci

Psihologii recomandă mai multe obiceiuri care îți fac viața mai bună. Acestea sunt potrivite pentru tine dacă simți că ești într-un impas. De asemenea, le poți lua în considerare și în situația în care ai nevoie de câteva schimbări.

Publicat: 24 ianuarie 2023, 7:46

Schimbările sunt dificile, însă dacă îți dorești cu adevărat ceva, vei reuși să îți atingi obiectivele. Nivelul tău de productivitate poate să fie influențat de obiceiurile tale zilnice. De asemenea, starea ta de spirit și de energie vor fluctua în funcție de aceste activități.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Obiceiuri care îți fac viața mai bună

În cazul în care simți că viața trece pe lângă tine, nu este nevoie să te întristezi. Există mai multe metode prin care să ai un stil de viață productiv și benefic pentru nevoile tale. De asemenea, este foarte important să îți aloci timp pentru pentru aceste obiceiuri zilnice pentru a vedea și rezultatele.

Specialiștii din domeniul psihologiei au menționat faptul că multe persoane își trăiesc viața robotic, pe pilot automat. De aceea, nu se pot bucura de micile plăceri ale vieții sau chiar de întreaga lor existență. Ba mai mult, experimentează tot felul de sentimente negative care le adâncește și mai mult starea de spirit. Aceste persoane fac același lucru în fiecare zi, dar se așteaptă la un alt rezultat pentru ziua următoare, scrie Hive.com.

Experții recomandă să-ți proiectezi ziua, luna sau anul în funcție de obiectivele specifice pe care le ai în minte.

De asemenea, acordă mai multă atenție comportamentului tău zilnic și asupra nevoilor pe care le ai.

Reclamă

Ține un jurnal

Atunci când notezi într-o agendă ceea ce simți, crezi sau faci, vei experimenta beneficii numeroase. Această activitate zilnică reprezintă una dintre cheile productivității.

În cazul în care poate nu ți se pare o metodă confortabilă, încearcă un bullet journal. Astfel, îți vei putea planifica ziua și vei reuși să-ți urmărești mai bine obiectivele.

Reclamă

O rutină consecventă

Din lista cu obiceiuri care îți fac viața mai bună nu lipsește rutina consecventă. Spre exemplu, dacă te culci și te trezești mereu la aceeași oră este foarte probabil să-ți îmbunătățești starea de spirit. Mai mult decât atât, rutina de dimineață te poate pregăti pentru ziua respectivă și te va face mai activă.

Fă-ți o listă

O listă cu ce ai de făcut pentru ziua respectivă poate fi extrem de utilă. Astfel vei reuși să te organizezi mai bine și îți vei atinge obiectivele.

Un impact foarte bun pentru creier este momentul în care tragi liniile și vezi ce ai reușit să faci până la un anumit moment al zilei, scrie MSN.com.

Citește

Un anumit număr de pagini citite pe zi te poate ajuta să devii mai responsabilă. În plus, îți vei intra într-o rutină extrem de antrenantă pentru minte și suflet. Unele persoane au tendința de a începe o carte și, dacă nu este suficient de captivantă, amână cititul. În momentul în care îți setezi obiectivul clar de a termina romanul respectiv, te vei ambiționa. Acest comportament te va ajuta și la locul de muncă sau în orice alte situații.

Plimbă-te zilnic

Un anumit număr de pași într-o zi te va ajuta să rămâi în formă. De asemenea, vei vedea, îți vei dori să petreci mai mult timp în natură. În plus, este o metodă foarte bună prin care să te ocupi de sănătatea ta, fiind și o metodă eficientă prin care să scapi de stres.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Planeta mercur înconjurată de semnele zodiacale pentru a lustra că mercur iese din retrograd pe 25 aprilie 2024
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Universul va deschide o poartă către un nou început pentru nativii din zodiac. Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie și lucrurile se vor schimba. Planeta își reia cursul direct, ceea ce înseamnă că...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
3
O femeie superbă, blondă, care poartă o rochie roșie și ilustrează una dintre acele zodii care se folosesc de gelozie în relații
Horoscop
Zodii care se folosesc de gelozie în relații. Nativii care transformă acest sentiment într-o armă
Astrologii spun că există anumite zodii care se folosesc de gelozie în relații. Acești nativi reușesc să transforme acest sentiment într-o armă. Multe trăsături de personalitate sunt influențate de zodia în care ne naștem,...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat de flori pentru a ilustra una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Acești nativi au parte de momente de neuitat. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este pregătit să-i sprijine pe nativi să-și...
5
Prieteni care râd și se distrează într-o zi însorită
Horoscop
Lună Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024. Cum te influențează, în funcție de zodie
Un eveniment astrologic de o intensitate uriașă va acapara toate zodiile. Luna Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024 vine să ne aducă tot timpul la extreme. Nativii se vor simți prinși într-o mare...
PARTENERI
×