Reclamă

Cele mai bune smoothie-uri care te pot ajuta să pierzi în greutate. Ce fructe recomandă nutriționiștii să folosești în rețetele tale

Fructele amestecate într-un smoothie pot face diferența când vine vorba de kilogramele pe care le vezi pe cântar. Fructele conțin zahăr, prin urmare trebuie să fii foarte atentă la ce combinații alegi să faci atunci când te decizi să prepari o astfel de butură. Uite o listă utilă cu cele mai bune smoothie-uri care te pot ajuta să pierzi în greutate.

Publicat: 14 iunie 2022, 6:41

Smoothie-urile cu fructe pot fi o pantă alunecoasă pentru persoanele care își doresc să slăbească, dar care nu știu valorile nutriționale ale fructelor pe care le aleg. Smoothie-urile cu fibre sunt cele mai potrivite când vine vorba de o gustare rapidă și sățioasă. Specialiștii nu recomandă înlocuirea meselor principale cu smoothie-uri. Acestea nu vor conține la fel de multe calorii ca mesele pe care le înlocuiesc, însă pot fi ideale pentru o gustare.  

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cele mai bune smoothie-uri care te pot ajuta să pierzi în greutate

Băuturile naturale pot fi de multe ori încărcate în calorii de care nu îți vei da seama prima dată că există. Supraîncărcarea unui smoothie cu diferite fructe poate să ducă la transformarea acestuia într-o bombă calorică. Atâta timp cât ești atentă la ingredientele care intră în smoothie-ul tău și la dimensiunea porției pe care o consumi, smoothie-ul pe bază de fructe poate face parte din strategia ta pentru a pierde în greutate.

Este util să eviți fructele precum bananele și avocado care au un conținut ridicat de calorii. În schimb optează pentru acele fructe care au un conținut scăzut de calorii, dar un conținut ridicat de apă. Iată care sunt fructele pe care ar trebui să le adaugi într-un smoothie dacă îți dorești un stil de viață mai sănătos și o siluetă de invidiat. 

Smoothie cu mere

Merele pot fi gustarea ideală, însă acestea sunt cu atât mai delicioase atunci când sunt folosite în prepararea unui smoothie delicios.Acestea sunt bogate în fibre și au un indice glicemic scăzut. Un măr roșu delicios conține aproximativ 62 de calorii și 12 g de zahăr natural.

Reclamă

Pentru și mai mult beneficii poți încerca să amesteci merele cu spanacul. Spanacul este la rândul său bogat în nutrienți benefici organismului și te poate ajuta pentru a pierde câteva kg în plus datorită proprietăților antioxidante. Spanacul mai este folosit în prepararea sucului verde cu castravete. Acesta din urmă este benefic pentru întărirea sistemului imunitar.

Smoothie cu afine

Afinele conțin o mulțime de antioxidanți. Pe lista ta cu cele mai bune smoothie-uri care te pot ajuta să pierzi în greutate ar trebui să se numere și cel cu afine. Acestea sunt bogate în pterostilben, un antioxidant similar cu resveratrolul care se găsește în struguri.

Reclamă

Acesta stimulează celulele hepatice car ar putea ajuta la descompunerea grăsimilor, scrie EatThis,NotThat. O cană de afine conține doar 64 de calorii și doar 9 g de zahăr. Potrivit unor studii, antocianinele care conferă afinelor culoarea albastră sunt substanțe fitochimice asociate cu menținerea greutății și un risc redus de apariție a bolilor de inimă.

Smoothie cu pepene galben

Pepenele galben copt și suculent conține în proporție de 90 % apă. Acesta este bogat în fibre care îți oferă rapid senzația de sațietate. Este un fruct ideal pentru un smoothie care te-ar putea ajuta să pierzi în greutate. O cană de pepene galben conține doar 12 g de zaharuri și 60 de calorii. Pepenele galben este la rândul său bogat în beta-caroten, acid folic, vitamina C și potasiu.

Smoothie cu cireșe

Cireșele sunt fructele sezonului și sunt delicioase folosite într-un smoothie răcoritor. Cireșele sunt ideale pentru a pierde în greutate deoarece sunt sărace în calorii și zahăr. O jumătate de cană de cireșe conține doar 48 de calorii și 10 gr de zahăr.

Cireșele sunt bogate în compuși antioxidanți numiți antociani. Aceștia combat radicalii liberi și contribuie la prevenirea diferitelor boli inflamatorii cronice. Unele studii atestă că cireșele ajută la reducerea durerilor musculare induse de un efort fizic ridicat. Se crede că cireșele ajută la îmbunătățirea somnului. Uite o listă cu alte alimente care te pot ajuta să adormi mai ușor.

Smoothie cu zmeură și căpșune

Zmeura și căpșunele sunt bogate în vitamina C  care ajută la întărirea sistemului imunitar. Acestea au un conținut ridicat de apă și fibre, ceea ce le fac fructe excelente pentru menținerea greutății. Căpșunile u 49 de calorii, 7 g de zaharuri și aproximativ 3 grame de fibre la o cană.

Zmeura are mai puțin zahăr, aproximativ 3 g. O cană de zmeură va conține în jur de 57 de calorii. Aceste fruct enu rezistă foarte mult la frigider, prin urmare se recomandă depozitarea lor la congelator. Zmeura este unul din fructele incluse în cele mai bune smoothie-uri care te pot ajuta să pierzi în greutate.

Smoothie cu pepene roșu

Pepenele roșu este un exemplu ideal de fruct care are un indice glicemic ridicat, dar care este de fapt foarte bun pentru persoanele care se luptă cu kilogramele în plus, deoarece are un conținut ridicat de apă și fibre. Un studiu a descoperit că pepenele roșu ajută la scăderea indicelui de masă corporală, ajută la reglarea tensiunii arteriale și conferă rapid senzația de sațietate. O ceașcă de pepene roșu are 45 de calorii, 9 g de zaharuri.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
2
O femeie care își aplică ulei pe păr
Frumusețe
Cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului, recomandate de experții în frumusețe
Podoaba capilară este unul din atuurile frumuseții feminine. Deși nu există o rețetă magică, cercetările arată că cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului pot accelera procesul. În plus, extractele puternice din plante ajută...
3
Un bărbat care stă pe o canapea, cu telecomanda în mână, care cască
Horoscop
Zodii care pot fi parteneri leneși. Cum să abordezi situația în relația de cuplu
Te-ai săturat să-ți cicăliști constant partenerul să-și facă sarcinile din casă? Te trezești că faci toate sarcinile grele din relație? Dacă da, nu ești singura. Astrologii lămuresc și această situație. Există zodii care pot...
4
O femeie care privește cu zâmbetul pe buze la o vitamină
Sănătate
Deficitul de vitamine care te-ar putea face să pari mai în vârstă. La ce recomandă specialiștii să fii atentă
Te-ai simțit mai fragilă, irascibilă și fără energie în ultima perioadă? Ar fi bine să verifici dacă ai deficit de vitamine. Acesta poate provoca o serie de simptome, cum ar fi oboseală și iritabilitate....
5
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
PARTENERI
×