Reclamă

Beneficii ale consumului de pepene roșu. 4 lucruri mai puțin știute despre acesta

Vara și-a intrat în drepturi, iar cel mai răcoritor aliment pe care îl putem consuma este pepenele roșu. Bogat în vitamine, este revigorant și te va ajuta să te hidratezi cu ușurință. Există nenumărate beneficii ale consumului de pepene roșu, însă cinci dintre ele sunt cu adevărat esențiale pentru orice persoană.

Publicat: 21 iulie 2021, 7:28

Pepenele roșu reprezintă combinația ideală dintre o cantitate mare de apă și multe fibre. Deși există multe zvonuri privind faptul că nu ajută deloc la siluetă, aceste lucruri s-au dovedit de-a lungul timpului fiind doar mituri. Pepenele roșu are un procent de aproximativ 96% apă, astfel nu trebuie să te temi de zahărul pe care îl conține.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Beneficii ale consumului de pepene roșu

Într-o zi toridă de vară nu poate exista ceva mai revigorant decât o felie de pepene roșu copt. De altfel, multe persoane asociază venirea verii cu apariția pepenilor. Este bogat în vitamina A și C, conține mulți nutrienți și poate fi folosit în dietă datorită antioxidanților săi.

Deși multe mituri spun că este nesănătos deoarece ar conține o cantitate mare de zahăr, studiile au demonstrat contrariul. Pepenele roșu este considerat a fi fructul de sezon cu cel mai scăzut conținut de zahăr. Pe lângă aceste lucruri, mai sunt și alte beneficii ale consumului de pepene roșu pe care nu ar trebui să le ignori.

Ajută la problemele de digestie

Puțini știu faptul că pepenele roșu este un aliat excelent când vine vorba de problemele de digestie. Acesta este recomandat mai ales pentru persoanele care suferă de sindromul colonului iritabil.

Reclamă

Nutrienții care se află în compoziția acestui fruct pot ajuta când vine vorba și de reglarea tranzitului intestinal. Pepenele roșu poate să contribuie cu ușurință la ameliorarea problemelor tale și te poate ajuta pe termen lung mai mult decât poți crede.

Reduce pofta de mâncare

Printre multe beneficii ale consumului de pepene roșu se numără și reducerea poftei de mâncare. Pepenele roșu este bogat în apă și nutrienți și astfel oferă acea senzație de plin de fiecare dată.

Reclamă

Acest fruct satisface nevoie de a mânca și reduce semnificativ dorința unei persoane de a mai consuma și altceva. Doar o singură felie de pepene roșu este destul de sățioasă pentru a nu avea nevoie de alte alimente. În plus, pe lângă acest lucru, pepenele este alcătuit în mare parte din apă și conține un număr foarte mic de calorii.

Te ajută să-ți reglezi greutatea

Un studiu publicat în 2019 de către un nutriționist a demonstrat faptul că două căni de cubulețe de pepene te pot ajuta să-ți reglezi greutatea corporală. Cum am spus anterior, pepenele roșu este un aliment foarte sățios , bogat în apă și cu foarte puține calorii.

Dacă îți dorești o dietă de sezon, atunci ar trebui să iei în calcul includerea pepenelui roșu pe lista ta de cumpărături. Răcoritor și sățios, acest fruct poate fi folosit în zeci de feluri, iar limonada de pepene roșu este la mare căutare zilele acestea. Totuși, pentru ca aceste beneficii să aibă rezultate, mai întâi trebuie să alegi pepenele roșu copt și perfect pentru vara aceasta.

Combate migrenele

Printre alte beneficii ale consumului de pepene roșu se numără și combaterea migrenelor. Studii recente au demonstrat că pepenele roșu poate ajuta la reducerea migrenelor.

Alături de acest fruct au fost incluse și alte alimente precum portocalele, bananele, castravetele și papaya. Conform rezultatelor obținute, pepenele roșu a ajutat mai multe persoane care suferă de migrene. Chiar și participanții care au ales să-l consume sub formă de suc au remarcat o îmbunătățire a stării lor de bine. 

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie frumoasă care stă în pat și citește mesaje încercând să-și urmărească fostul partener
Horoscop
Zodii care își urmăresc fostul partener. Nativii care nu pot trece cu ușurință peste o despărțire
Există unele zodii care își urmăresc fostul partener. Acești nativi caută orice motiv pentru a vedea ce face persoana de care s-au despărțit. Ei trec mai greu peste momentul despărțirii și nu pot accepta...
2
O femeie frumoasă care poartă o rochie neagră și ține într-un cerc armonios mai multe frunze aurii
Horoscop
Zodii care iubesc liniștea. Ei sunt nativii care evită situațiile dramatice
Există unele zodii care iubesc liniștea și evită pe cât se poate situațiile dramatice. Acești nativi se feresc de persoanele care tind să fie vampiri energetici. Ei au nevoie de oameni sinceri în viața...
3
O femeie frumoasă care își aplică anticearcăn în timp ce se uită în oglindă
Frumusețe
Când se aplică anticearcănul. Ordinea corectă a produselor de machiaj
Dacă nu ești pasionată de beauty sau ești la început de drum, atunci poate fi copleșitor să începi să te machiezi singură. Cu atât de multă informație este greu să alegi pe cea care...
4
Cara Delevingne, într-o ținută casual, pe stradă
Divertisment
Casa i-a fost distrusă de incendiu și acum a fost fotografiată așa. Vedeta care pare foarte afectată de eveniment
Casa i-a fost distrusă de incendiu și acum a fost fotografiată așa. Cara Delevingne pare foarte afectată de eveniment. Fotografii au surprins-o în timp ce ieșea de la o clasă de Pilates. Modelul și...
5
Jonah Hill, imagine din tinerețe, dintrun film
Divertisment
Jonah Hill e aproape de nerecunoscut pe placa de surf. Actorul a slăbit enorm, iar acum face mult sport
Jonah Hill e aproape de nerecunoscut pe placa de surf. Actorul a slăbit enorm, iar acum face mult sport. Fotografii au stat pe urmele lui și l-au pozat din toate unghiurile. Jonah Hill a...
PARTENERI
×