Activitățile casnice care ard cele mai multe calorii

Să pierzi în greutate nu este ușor. Și nu tuturor ne place să ne dăm duhul în sala de antrenamente. Unde mai pui că din cauza pandemiei, poate ar fi mai prevăzător să stai acasă și să eviți locurile aglomerate. Dacă vrei să fii în formă, dar și să faci ceva util, am selectat pentru tine activitățile casnice care ard cele mai multe calorii.

Publicat: 25 mai 2021, 10:33 / Actualizat: 25 mai 2021, 7:33

Fie că îți place într-adevăr curățenia, sau pur și simplu nu ai timp de antrenamente fizice, află că poți arde calorii și fără să mergi la sală.

Activitățile casnice care ard cele mai multe calorii

Conform studiilor citate de India Times, 12 ore de activități casnice, simple, întreprinse într-un ritm moderat, pot arde până la 2.300 de calorii pe săptămână. Sună mult, însă gândește-te la casa ta care va străluci de curățenie. Dacă stai să te gândești mai bine, în felul acesta poți pierde aproximativ un kilogram pe lună. Așa că apucă-te de treabă!

Spălatul cu mopul

Activitățile casnice nu numai că te ajută să economisești bani și îți mențin casa curată, dar te pot ajuta și să arzi calorii. Să folosești mopul pentru a spăla podelele sau alte suprafețe poate fi o modalitate grozavă să îți utilizezi mușchii brațelor și picioarelor. Mișcarea de înainte-înapoi te ajută să îți întărești spatele și umărul și să îți întinzi abdomenul.

Ștergerea zilnică cu mopul, timp de 10-15 minute, îți poate conferi rezultate echivalente unei clase de Zumba sau de aerobic.

Ștersul prafului

Nimănui nu îi face plăcere să șteargă praful. Cu toate acestea să ștergi praful este una dintre activitățile domestice care implică folosirea întreg corpului. De multe ori este nevoie să te ridici, să te apleci, să te deplasezi înainte și înapoi. Iar în felul acesta îți pui în mișcare tot corpul. Mișcările repetitive te vor menține în formă și îți vor tonifia abdomenul.

Gătitul și spălatul vaselor

Să îți gătești singur îți oferă controlul asupra cantităților de ulei, sare și zahăr. În felul acesta vei mânca mai sănătos, iar starea ta de sănătate va fi îmbunătățită. Să gătești presupune, de asemenea, un antrenament excelent. De la tocatul legumelor, până la spălatul vaselor. Este nevoie să stai în picioare să îți folosești mâinile, să te miști dintr-o parte în alta.

Spălatul vaselor după ce ai servit o cină delicioasă este un exercițiu mai bun decât plimbarea de după masă.

Spălarea hainelor

Știm, ai mașină de spălat. Și să fim sincere, nimeni nu mai spală de mână cearceafurile în zilele noastre. Însă, spălarea hainelor s-a dovedit a fi un alt exercițiu intensiv. Poate găsești totusi prin dulap un pulover de lână ce trebuie spălat manual. Ce zici? Această acțiune îți angajează mușchii picioarelor, mâinilor și trunchiul. Clătește haina, scutur-o, întinde-o la soare. Repetă acțiunea!

Dacă vrei să slăbești există o serie de lucruri recomandate de cercetători pe care le poți face. Unul dintre ele este reducerea cantității de alcool pe care o bei, pentru că acesta afectează pierderea în greutate. Un alt lucru pe care îl poți face este să mănânci mai încet, sau să introduci în dieta ta mai multe fructe și legume proaspete.

RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Nepoata Prințesei Diana, Amelia Spencer într-o bluză cu dantelă albă la expoziția de vară de la Royal Academy în 2019
Divertisment
Nepoata Prințesei Diana se mută în Marea Britanie. Unde va îmbrăca rochia de mireasă Amelia Spencer
Lady Amelia Spencer și Greg Mallett și-au anunțat logodna în iulie 2020. Cei doi și-au început povestea de iubire în campusul Universității din Cape Town. Cu toate acesta, nepoata Prințesei Diana a anunțat că...
2
Edith Gonzalez și Lorenzo Lazo, la un eveniment, pe covorul roșu, îmbrăcați elegant, în 2012
Divertisment
Fostul soț al lui Edith Gonzalez are o nouă iubită. Cine este femeia din viața lui Lorenzo Lazo
Fostul soț al lui Edith Gonzalez are o nouă iubită. Pe contul de Instagram apar mereu imagini cu cei doi. Lorenzo Lazo și-a găsit din nou echilibrul în brațele unei femei superbe, la numai...
3
Elvis Presley și Priscilla Presley, îmbrăcați în mire și mireasă, la nunta lor, în 1967
Divertisment
Cum s-a schimbat chipul Priscillei Presley. Fosta soție a lui Elvis Presley a apelat la operațiile estetice
Priscilla Presley, în vârstă de 76 de ani, avea doar 15 ani când l-a cunoscut pe bărbatul cu care s-a căsătorit opt ​​ani mai târziu, Elvis Presley. Pentru a opri efectele trecerii timpului, vedeta...
4
Ducii de Sussex, îmbrăcați casual, la Jocurile Invictus de la Toronto, în anul 2017
Divertisment
Ce loc ocupă fiica Ducilor de Sussex în linia succesiunii la tron
Decesul Ducelui de Edinburh nu a afectat linia succesiunii la tron. În schimb, nașterile din Familia Regală Britanică au schimbat ordinea. Acum toată lumea se întreabă ce loc ocupă fiica Ducilor de Sussex în...
5
Prințul Haary alături de soția sa Meghan Markle în timp ce stau apropiați unul de celălalt pe scaune și privesc spre camere în Australia în timpul unei vizite la liceul de fete Macarthur
Divertisment
Lilibet seamănă leit cu Ducii de Sussex. Ce spun apropiații despre micuță
Micuța Lilibet Diana Mountbatten-Windsor s-a alăturat Familiei Regale și seamănă leit cu părinții săi, Ducii de Sussex. De când a venit pe lume, Lili a devenit centrul universului pentru Prințul Harry și Meghan Markle....
PARTENERI
×