Reclamă

Activitățile casnice care ard cele mai multe calorii

Să pierzi în greutate nu este ușor. Și nu tuturor ne place să ne dăm duhul în sala de antrenamente. Unde mai pui că din cauza pandemiei, poate ar fi mai prevăzător să stai acasă și să eviți locurile aglomerate. Dacă vrei să fii în formă, dar și să faci ceva util, am selectat pentru tine activitățile casnice care ard cele mai multe calorii.

Publicat: 25 mai 2021, 10:33

Fie că îți place într-adevăr curățenia, sau pur și simplu nu ai timp de antrenamente fizice, află că poți arde calorii și fără să mergi la sală.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Activitățile casnice care ard cele mai multe calorii

Conform studiilor citate de India Times, 12 ore de activități casnice, simple, întreprinse într-un ritm moderat, pot arde până la 2.300 de calorii pe săptămână. Sună mult, însă gândește-te la casa ta care va străluci de curățenie. Dacă stai să te gândești mai bine, în felul acesta poți pierde aproximativ un kilogram pe lună. Așa că apucă-te de treabă!

Spălatul cu mopul

Activitățile casnice nu numai că te ajută să economisești bani și îți mențin casa curată, dar te pot ajuta și să arzi calorii. Să folosești mopul pentru a spăla podelele sau alte suprafețe poate fi o modalitate grozavă să îți utilizezi mușchii brațelor și picioarelor. Mișcarea de înainte-înapoi te ajută să îți întărești spatele și umărul și să îți întinzi abdomenul.

Ștergerea zilnică cu mopul, timp de 10-15 minute, îți poate conferi rezultate echivalente unei clase de Zumba sau de aerobic.

Reclamă

Ștersul prafului

Nimănui nu îi face plăcere să șteargă praful. Cu toate acestea să ștergi praful este una dintre activitățile domestice care implică folosirea întreg corpului. De multe ori este nevoie să te ridici, să te apleci, să te deplasezi înainte și înapoi. Iar în felul acesta îți pui în mișcare tot corpul. Mișcările repetitive te vor menține în formă și îți vor tonifia abdomenul.

Gătitul și spălatul vaselor

Reclamă

Să îți gătești singur îți oferă controlul asupra cantităților de ulei, sare și zahăr. În felul acesta vei mânca mai sănătos, iar starea ta de sănătate va fi îmbunătățită. Să gătești presupune, de asemenea, un antrenament excelent. De la tocatul legumelor, până la spălatul vaselor. Este nevoie să stai în picioare să îți folosești mâinile, să te miști dintr-o parte în alta.

Spălatul vaselor după ce ai servit o cină delicioasă este un exercițiu mai bun decât plimbarea de după masă.

Spălarea hainelor

Știm, ai mașină de spălat. Și să fim sincere, nimeni nu mai spală de mână cearceafurile în zilele noastre. Însă, spălarea hainelor s-a dovedit a fi un alt exercițiu intensiv. Poate găsești totusi prin dulap un pulover de lână ce trebuie spălat manual. Ce zici? Această acțiune îți angajează mușchii picioarelor, mâinilor și trunchiul. Clătește haina, scutur-o, întinde-o la soare. Repetă acțiunea!

Dacă vrei să slăbești există o serie de lucruri recomandate de cercetători pe care le poți face. Unul dintre ele este reducerea cantității de alcool pe care o bei, pentru că acesta afectează pierderea în greutate. Un alt lucru pe care îl poți face este să mănânci mai încet, sau să introduci în dieta ta mai multe fructe și legume proaspete.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie frumoasă care poartă o rochie roz și simbolizează una dintre acele zodii energice
Horoscop
Cele mai energice zodii. Ei sunt nativii cu o forță interioară de invidiat
Te-ai întrebat vreodată care sunt cele mai energice zodii? Acești nativi au o forță interioară de invidiat. Reușesc să facă față tuturor provocărilor și aduc zâmbetul pe buzele oamenilor din viața lor. Ei sunt...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 15 aprilie – 21 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
În această perioadă, mulți dintre nativi se vor reîntoarce la credințele din trecut. Există o singură zodie care va descoperi că suferă de oboseală cronică, iar aceasta va trebui să ia o pauză prelungită....
3
O femeie frumoasă care stă în pat și citește mesaje încercând să-și urmărească fostul partener
Horoscop
Zodii care își urmăresc fostul partener. Nativii care nu pot trece cu ușurință peste o despărțire
Există unele zodii care își urmăresc fostul partener. Acești nativi caută orice motiv pentru a vedea ce face persoana de care s-au despărțit. Ei trec mai greu peste momentul despărțirii și nu pot accepta...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie neagră și ține într-un cerc armonios mai multe frunze aurii
Horoscop
Zodii care iubesc liniștea. Ei sunt nativii care evită situațiile dramatice
Există unele zodii care iubesc liniștea și evită pe cât se poate situațiile dramatice. Acești nativi se feresc de persoanele care tind să fie vampiri energetici. Ei au nevoie de oameni sinceri în viața...
5
O femeie frumoasă care își aplică anticearcăn în timp ce se uită în oglindă
Frumusețe
Când se aplică anticearcănul. Ordinea corectă a produselor de machiaj
Dacă nu ești pasionată de beauty sau ești la început de drum, atunci poate fi copleșitor să începi să te machiezi singură. Cu atât de multă informație este greu să alegi pe cea care...
PARTENERI
×