Reclamă

Cum alegi pepenele roșu perfect. 6 sfaturi utile

Vara nu poate începe până nu ai învățat cum să-ți alegi pepenele roșu perfect. Pepenele roșu are un rol extrem de important în tratarea diferitelor probleme de sănătate, precum inflamarea articulațiilor. Este bogat în vitamina C și te ajută de fiecare dată când ai nevoie de ceva revigorant sau să te hidratezi.

Publicat: 2 iulie 2021, 7:46

Pepenele roșu este combinația perfectă dintre o cantitate mare de apă și fibre. Asta înseamnă că poți mânca liniștită dintr-o felie de pepene roșu fără să te temi de numărul de calorii. Într-un procentaj de aproximativ 96% apă, 154 g de pepene roșu vor avea echivalentul a 46 de calorii.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cum alegi pepenele roșu perfect

Pentru a te bucura de toate benefiicile sale, trebuie mai întâi să știi cum să alegi pepenele roșu perfect. De-a lungul timpului, oamenii au observat câteva trucuri pentru a-și da seama cum să aleagă cel mai bun pepene roșu.

Sunt câteva trucuri ușoare pe care oricine le poate aplica. În plus, rezultatul lor este de cele mai multe ori garantat. Cum sezonul este în plin, nu poți lăsa să treacă vara fără a gusta o felie zemoasă și dulce din pepenele tău preferat. În plus, pepenele roșu este remediul natural perfect pentru tratarea diferitelor probleme de sănătate, precum inflamațiile.

Alege o formă uniformă

Pepenele roșu vine de multe ori în multe mărimi și forme. Cu toate acestea, un pepene cu o formă asimetrică poate să nu fie cel mai potrivit pentru tine. Pentru a putea să alegi pepenele roșu perfect trebuie să ai în vedere ca foarma acestuia să fie una cât mai uniformă.

Reclamă

Neregularitățile majore în ceea ce privește forma acestuia denotă faptul că pepenele nu a fost udat suficient sau că nu a fost polenizat cum trebuie. În plus, tăieturile sau găurile din coajă, pot fi semne vizibile ale faptului că insectele au încercat să pătrundă la miezul acestuia. Optează întotdeauna pentru un pepene roșu rotund sau oval și fii atentă la semnele vizibile de la coaja acestuia.

Verifică ce greutate are

Greutatea unui pepene poate varia în funcție de mărimea acestuia. Totuși, un pepene roșu copt de o mărime medie ar trbui să se simtă greu atunci când este ridicat în brațe. Felul în care se simte atunci când este ridicat îți poate arăta cât de copt este.

Reclamă

Un pepene roșu greu ar trbui să însemne că este plin cu apa, prin urmare mai zemos și mai gustos. Atunci când consumăm alimente bogate în apă, precum pepenele, ne ajută să obținem o senzație de sațietate într-un timp foarte scurt. Atunci când vrei să alegi pepenele roșu perfect, optează pentru acela care se simte greu pentru mărimea pe care o are.

Ascultă cum sună la interior

O altă metodă de a verifica dacă pepenele roșu este copt este metoda ciocănitului. Chiar dacă această metodă este destul de subiectivă, este una foarte populară printre iubitorii de pepene roșu. Un pepene roșu copt și zemos ar trebui să aibă un sunet profund care să se propage în interior atunci când este ciocănit. Sunetul ar trebui să se propage asemenea unui ecou în interiorul pepenelui roșu.

Fii atentă la coajă

Coaja este un alt element important de care trbuie să ții cont atunci când îți alegi pepenele roșu perfect. Acesa trebuie să aibă o coajă fermă și rezistentă, care să nu se modifice atunci când este apăsată cu putere. Culoarea este un element la fel de important.

Un pepene roșu copt va avea întotdeuna o combinație de două culori. În principiu, acesta trebuie să fie de o nuanță verde închis și să aibă dungi de un glaben pal spre crem pe întreaga sa suprafață verticală. Evită să achiziționezi pepeni care prezintă găuri în coajă. Ele pot fi un semn al insectelor care au încercat să pătrundă în interiorul său.

Caută întotdeuna pata galbenă

Atunci când alegi pepenele roșu ar trbui să fii atentă la coaja acestuia. Dacă observi o pată mare de culoare galben-portocalie, atunci este un semn bun că pepenele tău este copt și zemos. Pata de pe coajă arată că în acel loc pepenele a stat pe pământ.

O pată mai mare va indica întotdeuna faptul că pepenele a petrecut mai mult timp pe sol, ceea ce înseamnă că este mai dulce și mai zemos. Pe de altă parte, dacă pasta este într-o nuanță de alb, atunci pepenele a fost cules mult prea devreme și nu a apucat să se coacă suficient.

Coada pepenului este un indiciu util

Codița pepenelui roșu este acea bucată care a rămas atașată de el după ce a fost cules. Ea este respnsabilă pentru a transporta apa și nutrienții din sol pentru a-l ajuta să crească.

O coadă care este verde, de regulă este indiciul perfect că pepenele a fost cules mult prea devreme și că nu a apucat să-și încheie procesul de coacere. Pe de altă parte, o coadă mult prea uscată demonstrează faptul că pepenele este trecut și prin urmare nu va mai fi la fel de gustos.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și reprezintă una dintre cele 3 zodii care ăși rezolvă conflictele pe 20 februarie 2024
Horoscop
3 zodii care își rezolvă conflictele pe 20 februarie 2024. Nativii care trec peste micile neînțelegeri
Astrologii spun că există 3 zodii care își rezolvă conflictele pe 20 februarie 2024. Acești nativi reușesc să treacă peste micile neînțelegeri. Nativii care aveau o furtună de gânduri sunt pregătiți să-și pună ordine...
2
O femeie frumoasă cu ochii căprui și părul brunet pentru a ilustra ce culori de păr întineresc
Frumusețe
Culori de păr care te întineresc dacă ai ochii căprui. Ce spun specialiștii în beauty
Specialiștii în beauty îți vin în ajutor cu câteva culori de păr care te întineresc dacă ai ochii căprui. Alegerea celei mai bune culori de păr pentru ochii căprui poate fi o provocare. Există...
3
O femeie frumoasă care se privește în oglindă și aplică unul dintre trucurile simple de frumusețe pentru femeiele care au peste 40 de ani
Frumusețe
Trucuri simple de frumusețe pentru femeile care au peste 40 de ani. Sfaturi de la specialiștii în beauty
Frumusețea nu are vârstă. Specialiști în beauty îți vin și de această dată în ajutor cu câteva trucuri simple de frumusețe pentru femeile care au peste 40 de ani. Iată cum poți să-ți evidențiezi...
4
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 19 februarie – 25 februarie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii vor avea parte de modificări în viața personală. Horoscopul săptămânii 19 februarie – 25 februarie 2024 spune cine are noroc pe toate planurile. Nu vor lipsi însă provocările, fără de care zodiile nu...
5
Margot Robbie într-o fotografie portret la prmeiile BAFTA 2024
Divertisment
Covorul roșu de la Premiile BAFTA 2024. Vedetele au impresionat cu ținutele alese
Vedetele s-au întrecut în eleganță pe covorul roșu de la Premiile BAFTA 2024. Acestea s-au reunit în capitala britanică pentru a participa la una dintre cele mai așteptate ceremonii ale anului. Margot Robbie, Emma...
PARTENERI
×