Cum alegi pepenele roșu perfect. 6 sfaturi utile

Vara nu poate începe până nu ai învățat cum să-ți alegi pepenele roșu perfect. Pepenele roșu are un rol extrem de important în tratarea diferitelor probleme de sănătate, precum inflamarea articulațiilor. Este bogat în vitamina C și te ajută de fiecare dată când ai nevoie de ceva revigorant sau să te hidratezi.

Publicat: 2 iulie 2021, 7:46

Pepenele roșu este combinația perfectă dintre o cantitate mare de apă și fibre. Asta înseamnă că poți mânca liniștită dintr-o felie de pepene roșu fără să te temi de numărul de calorii. Într-un procentaj de aproximativ 96% apă, 154 g de pepene roșu vor avea echivalentul a 46 de calorii.

Cum alegi pepenele roșu perfect

Pentru a te bucura de toate benefiicile sale, trebuie mai întâi să știi cum să alegi pepenele roșu perfect. De-a lungul timpului, oamenii au observat câteva trucuri pentru a-și da seama cum să aleagă cel mai bun pepene roșu.

Sunt câteva trucuri ușoare pe care oricine le poate aplica. În plus, rezultatul lor este de cele mai multe ori garantat. Cum sezonul este în plin, nu poți lăsa să treacă vara fără a gusta o felie zemoasă și dulce din pepenele tău preferat. În plus, pepenele roșu este remediul natural perfect pentru tratarea diferitelor probleme de sănătate, precum inflamațiile.

Alege o formă uniformă

Pepenele roșu vine de multe ori în multe mărimi și forme. Cu toate acestea, un pepene cu o formă asimetrică poate să nu fie cel mai potrivit pentru tine. Pentru a putea să alegi pepenele roșu perfect trebuie să ai în vedere ca foarma acestuia să fie una cât mai uniformă.

Neregularitățile majore în ceea ce privește forma acestuia denotă faptul că pepenele nu a fost udat suficient sau că nu a fost polenizat cum trebuie. În plus, tăieturile sau găurile din coajă, pot fi semne vizibile ale faptului că insectele au încercat să pătrundă la miezul acestuia. Optează întotdeauna pentru un pepene roșu rotund sau oval și fii atentă la semnele vizibile de la coaja acestuia.

Verifică ce greutate are

Greutatea unui pepene poate varia în funcție de mărimea acestuia. Totuși, un pepene roșu copt de o mărime medie ar trbui să se simtă greu atunci când este ridicat în brațe. Felul în care se simte atunci când este ridicat îți poate arăta cât de copt este.

Un pepene roșu greu ar trbui să însemne că este plin cu apa, prin urmare mai zemos și mai gustos. Atunci când consumăm alimente bogate în apă, precum pepenele, ne ajută să obținem o senzație de sațietate într-un timp foarte scurt. Atunci când vrei să alegi pepenele roșu perfect, optează pentru acela care se simte greu pentru mărimea pe care o are.

Ascultă cum sună la interior

O altă metodă de a verifica dacă pepenele roșu este copt este metoda ciocănitului. Chiar dacă această metodă este destul de subiectivă, este una foarte populară printre iubitorii de pepene roșu. Un pepene roșu copt și zemos ar trebui să aibă un sunet profund care să se propage în interior atunci când este ciocănit. Sunetul ar trebui să se propage asemenea unui ecou în interiorul pepenelui roșu.

Fii atentă la coajă

Coaja este un alt element important de care trbuie să ții cont atunci când îți alegi pepenele roșu perfect. Acesa trebuie să aibă o coajă fermă și rezistentă, care să nu se modifice atunci când este apăsată cu putere. Culoarea este un element la fel de important.

Un pepene roșu copt va avea întotdeuna o combinație de două culori. În principiu, acesta trebuie să fie de o nuanță verde închis și să aibă dungi de un glaben pal spre crem pe întreaga sa suprafață verticală. Evită să achiziționezi pepeni care prezintă găuri în coajă. Ele pot fi un semn al insectelor care au încercat să pătrundă în interiorul său.

Caută întotdeuna pata galbenă

Atunci când alegi pepenele roșu ar trbui să fii atentă la coaja acestuia. Dacă observi o pată mare de culoare galben-portocalie, atunci este un semn bun că pepenele tău este copt și zemos. Pata de pe coajă arată că în acel loc pepenele a stat pe pământ.

O pată mai mare va indica întotdeuna faptul că pepenele a petrecut mai mult timp pe sol, ceea ce înseamnă că este mai dulce și mai zemos. Pe de altă parte, dacă pasta este într-o nuanță de alb, atunci pepenele a fost cules mult prea devreme și nu a apucat să se coacă suficient.

Coada pepenului este un indiciu util

Codița pepenelui roșu este acea bucată care a rămas atașată de el după ce a fost cules. Ea este respnsabilă pentru a transporta apa și nutrienții din sol pentru a-l ajuta să crească.

O coadă care este verde, de regulă este indiciul perfect că pepenele a fost cules mult prea devreme și că nu a apucat să-și încheie procesul de coacere. Pe de altă parte, o coadă mult prea uscată demonstrează faptul că pepenele este trecut și prin urmare nu va mai fi la fel de gustos.

RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Kate Middleton și Meghan Markle, tribuna regală la Turneul de la Wimbledon, 2019. Kate poartă o rochie verde, Meghan Poartă o cămașă albă și o fustă cu o fundă neagră în talie, plus ochelari de soare
Divertisment
Ea e considerată „cea mai frumoasă membră a Familiei Regale a Marii Britanii”. Cine le-ar fi depășit pe Kate Middleton și Meghan Markle
Titlul de „cea mai frumoasă membră a Familiei Regale” din Marea Britanie nu le-a fost acordat lui Kate Middleton sau lui Meghan Markle, ci unei tinere pe care puțini o cunosc. Chiar dacă Ducesa...
2
Bella Throne, alături de iubitul ei, la Milano Fashion Week 2022, îmbrăcați elegant
Divertisment
Bella Thorne s-a transformat într-o „sirenă”. Machiajul și costumul actriței, superbe
Bella Thorne s-a transformat într-o „sirenă”. Actrița și-a sărbătorit ziua de naștere cu un machiaj tematic și un costum pe măsură. Vedeta de 24 de ani a publicat imagini de la ziua de naștere...
3
Meadow Walker, îmbrăcată în negru, la premiera Fast and Furious 9
Divertisment
Meadow Walker s-a căsătorit. Tânăra de 22 de ani și Louis Thornton-Allan au mers în fața altarului
Meadow Walker s-a căsătorit cu Louis Thornton-Allan. Cei doi îndrăgostiți și-au confirmat relația în luna iulie. Ulterior s-au logodit în august, iar la începutul acestei luni au ajuns în fața altarului. Meadow Walker este...
4
Alec și Ireland Baldwin, la Premiile Emmy, pe covorul roșu, în anul 2013
Divertisment
Ireland Baldwin e de o frumusețe rară. Fiica lui Alec Baldwin are 26 de ani
Ireland Baldwin e de o frumusețe rară, iar acest lucru a fost remarcat rapid de agențiile de modele. Tânăra de 26 de ani a semnat contracte cu mai multe agenții de modele. Numele ei...
5
Meghan Markle în rochie de mireasă alături de Prințul Harry la costum la ceremonia lor de căsătorie
Divertisment
Thomas Markle Jr face speculații despre căsnicia Prințului Harry. Ce a declarat fratele vitreg al lui Meghan Markle
Thomas Markle Jr face noi speculații despre căsnicia Prințului Harry. Fratele vitreg al lui Meghan Markle a vorbit la un show de televiziune australian despre fostul mariaj al Ducesei de Sussex cu producătorul de...
PARTENERI
×