Reclamă

Shake pentru slăbit. De banane sau de mango?

O zi toridă de vară nu este completă fără un pahar de shake care te răcorește. Dar dacă shake-ul tău nu numai că ar fi delicios, ci te-ar putea ajuta și să consumi mai puține calorii decât de obicei. Care este cel mai bun shake pentru slăbit. De banane sau de mango?

Publicat: 21 mai 2021, 7:30

Dintre toate fructele verii, pepene roșu, căpșuni parfumate, se pare că preferatele celor mai fini degustători ar fi mango și banana. Cele două fructe sunt nu numai delicioase, dar conțin și fibre și sunt sățioase. Ba se pare chiar că ar ajuta la slăbit. Oare care dintre cele două sjake-uri, de banane sau de mango conține mai puține calorii?

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Mango

Mango conține multiple vitamine precum: K, A, C, potasiului și acid folic. Acest fruct ajută la crearea de colagen și accelerează procesul de vindecare. Mango este, de asemenea, bogate în beta-caroten, un antioxidant destinat sănătății ochilor.

Un fruct de mango de 165 de garme conție 99 de calorii, 1,4 g de proteine și 0,6 g de grăsime.

Antioxidanții și nutrienții acestui fruct pot proteja organismul de deteriorarea radicalilor liberi. Chiar dacă mango conține puține calorii, el are un conținut ridicat de fibre. Așadar crește sațietatea. Fructele dulci reduc pofta de alimente nesănătoase. Potrivit unui studiu japonez efectuat în anul 2014, citat de Times of India, consumul de mango poate reduce riscul de cancer de colon, fiind bun de asemenea pentru sănătatea inimii, pielii și a părului.

Banana

Reclamă

Banana este un fruct extrem de bogat în nutrienți. Aceasta conține fibre, potasiu, vitamina B6, vitamina C, antioxidanți și fitonutrienți. Bananele reduc balonării și îți conferă senzația de sațietate, fiind un fruct ideal de consumat la finalul unui antrenament.

O banană cu o greutate de 100 de grame conține: 89 de calorii, 1,1 g de proteine și 22,8 g de carbohidrați.

Banana conține fibre, este bogată în glucoză, și potasiu. Cel din urmă ajutând la îndepărtarea crampelor musculare. Banana ajută și ea la creșterea metabolismului, conform Times of India.

Reclamă

Pentru a afla mai multe despre beneficiile bananei, află ce se poate întâmpla cu corpul tău dacă mănânci acest fruct în fiecare zi.

Shake pentru slăbit. De banane sau de mango?

A veni rândul comparației finale. Pentru aceasta au fost luați în considerare nutrienții conținuți de cele două băuturi, dar și contribuția fiecăreia la pierderea în greutate.

Un pahar de shake de mango conține 170 de calorii, în vreme ce un shake de banana 150 de caloii. Ambele fiind neîndulcite, desigur.

Dacă vei avea în vedere doar aportul de calorii al acestora shake-ul de banane este cîștigătorul acestei curse. Nu numai că acesta este mai dulce și are mai puține calorii, dar consumul său ajută la o recuperare mai rapidă după antrenament.

Shake-ul de mango are și el beneficiile sale, așa că nu ezita să îl adaugi în dieta ta ocazional.

Pentru ca shake-ul tău să fie într-adevăr sănătos, ia în considerare recomandările nutriționiștilor:

  • Pregătește-ți shake-ul acasă
  • Folosește lapte degresat/ lapte vegetal/ sau chiar apă
  • Evită zahărul rafinat (poți adăuga o linguriță de sirop de arțar sau miere)
  • Poți asezona cu câteva semințe sau nuci la final
Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
2
O femeie care își aplică ulei pe păr
Frumusețe
Cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului, recomandate de experții în frumusețe
Podoaba capilară este unul din atuurile frumuseții feminine. Deși nu există o rețetă magică, cercetările arată că cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului pot accelera procesul. În plus, extractele puternice din plante ajută...
3
Un bărbat care stă pe o canapea, cu telecomanda în mână, care cască
Horoscop
Zodii care pot fi parteneri leneși. Cum să abordezi situația în relația de cuplu
Te-ai săturat să-ți cicăliști constant partenerul să-și facă sarcinile din casă? Te trezești că faci toate sarcinile grele din relație? Dacă da, nu ești singura. Astrologii lămuresc și această situație. Există zodii care pot...
4
O femeie care privește cu zâmbetul pe buze la o vitamină
Sănătate
Deficitul de vitamine care te-ar putea face să pari mai în vârstă. La ce recomandă specialiștii să fii atentă
Te-ai simțit mai fragilă, irascibilă și fără energie în ultima perioadă? Ar fi bine să verifici dacă ai deficit de vitamine. Acesta poate provoca o serie de simptome, cum ar fi oboseală și iritabilitate....
5
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
PARTENERI
×