Reclamă

Ceaiul matcha are multiple beneficii pentru sănătate. Susține inclusiv pierderea în greutate

Ceaiul matcha este extrem de sănătos pentru organism, mai ales datorită antioxidanților din compoziție. Contribuie la o mai bună funcționare a inimii și a creierului, te susține în lupta cu kilogramele și te menține în formă pe tot parcursul zilei.

Publicat: 2 martie 2023, 6:15

Matcha este una dintre cele mai cunoscute băuturi din zilele noastre. Mai ales în zilele noastre, ceaiul matcha sau matcha latte sunt extrem de populare în cadrul rețelelor sociale.

Ceaiul matcha susține sănătatea organismului

Matcha a crescut vertiginos în popularitate în ultima vreme, cu shot-uri de matcha, latte, ceaiuri și chiar deserturi care apar peste tot, de la magazinele de sănătate la cafenele. Spre exemplu, uite cât de simplu poți să faci o ruladă japoneză cu ceai matcha.

Odată ce frunzele de ceai sunt recoltate, tulpinile și nervurile sunt îndepărtate, iar frunzele sunt măcinate pentru a obține o pulbere fină cunoscută sub numele de matcha. Matcha conține substanțele nutritive din întreaga frunză de ceai, ceea ce duce la o cantitate mai mare de cofeină și antioxidanți decât cea găsită de obicei în ceaiul verde, potrivit Healthline.com.

Studiile au demonstrat că ceaiul matcha susține sănătatea ficatului, protejându-l și promovează pierderea în greutate, indiferent de obiectivele pe care le ai.

Ceaiul matcha își are originea în Japonia în urmă cu aproape o mie de ani. Face parte din aceeași familie cu ceaiul verde. Ambele variante provin din planta Camellia sinensis. Cu toate acestea, sunt recoltate diferit. Acest lucru explică de ce matcha poate avea un ușor avantaj față de ceaiul verde. Pentru a crea matcha japonez, planta de ceai este protejată de lumina directă a soarelui, crescând astfel compușii precum clorofila, cofeina, aminoacizii și antioxidanții, potrivit publicației EverydayHealth.com.

Reclamă

Ceaiul matcha crește nivelul de energie

Potrivit Clinicii Cleveland, matcha este o sursă mai bogată de cofeină decât cafeaua, ceaiul verde sau ceaiul negru. Conținutul de cofeină din matcha poate varia, dar autorii articolului din Molecules afirmă că este cuprins între 18,9 și 44,4 miligrame (mg) pe gram de pulbere de matcha.

Cu toate acestea, specialiștii avertizează cu privire la cofeina din matcha. Aceștia consideră că persoanele predispuse pot dezvolta anxietate, insomnie sau sindromul intestinului sensibil din cauza consumului în exces.

Reclamă

Îmbunătățește atenția și memoria

Cofeina este cunoscută pe scară largă pentru capacitatea sa de a crește energia și vigilența. În plus, facilitează îndeplinirea sarcinilor de memorie.

Unii cercetători s-au referit la matcha ca la un „aliment pentru starea de spirit și creier” pentru efectele sale asupra atenției și memoriei.

Poate ajuta la prevenirea cancerului

Într-un studiu, extractul de ceai verde a redus dimensiunea tumorii și a încetinit creșterea celulelor canceroase de sân, în cazul animalelor. De asemenea, cercetările recente au arătat că anumiți compuși din matcha luptă împotriva cancerului de piele, de plămâni sau de ficat.

Susține pierderea kilogramelor în plus

Ceaiul verde este bine cunoscut pentru capacitatea sa de a spori pierderea în greutate. De fapt, studiile arată că poate ajuta la accelerarea metabolismului. Astfel, crește nivelul de energie și stimulează arderea grăsimilor.

De asemenea, este de mare ajutor în timpul exercițiilor fizice moderate. Sprijină arderea grăsimilor și te ajută să te menții în formă.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie îmbrăcată în haine sport care îți arată grăsimea de pe abdomen și are un centimetru după gât
Sănătate
6 sfaturi pentru a elimina grăsimea de pe abdomen, potrivit specialiștilor
Fii pregătită, blugii preferați sunt pe cale să se potriveasca mult mai bine pe corpul tău. Ai mai jos 6 sfaturi pentru a elimina grăsimea de pe abdomen, potrivit specialiștilor. Fiecare femeie este minunat...
2
Rose Hanbury într-o rochie galbenă și cu o mască neagră pe față în timp ce participă la o cursă de cai din 2021
Divertisment
Detalii mai puțin cunoscute despre Rose Hanbury. Presa internațională scrie intens despre ea și aventura avută cu Prințul William
Admiratorii se întreabă cine este și cu ce se ocupă Rose Hanbury. În presa internațională au apărut tot mai multe zvonuri legate de infidelitatea Prințului William. Se crede că femeia în vârstă de 39...
3
O femeie frumoasă care stă lângă un gard cu trandafiri și poartă tunsoarea bob italian
Frumusețe
Bob italian, tunsoarea îndrăgită de femei. Ce recomandări fac specialiștii în beauty
Tunsoarea bob italian a prins tot mai multă popularitate în ultimele luni. A devenit rapid îndrăgită de milioanele de femei din lumea întreagă. Specialiștii în beauty recomandă această tunsoare femeilor care își doresc o...
4
O linguriță cu unt, deasupra unei căni cu cafea
Sănătate
De ce mulți oameni pun unt în cafea dimineța
Untul și-a făcut loc și în ceștile de cafea datorită presupuselor sale beneficii de ardere a grăsimilor. Chiar dacă mulți consumatori de cafea consideră că acest lucru este netradițional, află de ce mulți oameni...
5
Kate Middleton în fața unui pupitru în timp ce ține un discurs la Londra
Divertisment
Kate Middleton a purtat o pereche de pantofi cu toc. Stilul Prințesei de Wales s-a schimbat în ultimii ani
Kate Middleton a purtat o pereche de pantofi cu toc. Stilul vestimentar al prințesei de Wales s-a schimbat complet în ultimii ani. Prințesa de Wales a dat dovadă de eleganță și rafinament în cadrul...
PARTENERI
×