Reclamă

Ruladă japoneză cu ceai matcha și cremă de brânză

Ți-ai propus să prepari un desert mai special, dar simplu și ușor, cu care să-i impresionezi pe cei dragi? Îți oferim o rețetă de ruladă japoneză cu ceai matcha și cremă de brânză, delicioasă și cu aspect interesant.

Maria Udrea
Maria Udrea
Publicat: 14 octombrie 2022, 6:07

Ceaiul matcha, cunoscut și sub denumirea de aur verde, a devenit foarte popular in ultimii ani, datorită proprietăților benefice pe care le aduce organismului. 

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Pudra de matcha, din care se face ceaiul, este de fapt ceai verde măcinat foarte fin. Este folosită atât pentru prepararea ceaiurilor, cât și pentru a da culoare și gust deosebit anumitor preparate culinare. Se poate folosi la prepararea aluaturilor, a cremelor și budincilor, dar și la cocktail-uri, latte-uri sau alte băuturi. Citește și care sunt beneficiile ceaiului verde pentru sănătate.

Îți oferim mai jos o rețetă interesantă de ruladă din bucătăria japoneză, pentru a o prepara și tu și a te bucura de ea alături de cei dragi.

Ruladă japoneză cu ceai matcha – Ingrediente

Ai nevoie pentru prepararea acestei rulade de ingrediente pentru foaia de aluat și ingrediente pentru crema de brânză.

Reclamă

Pentru foaia de ruladă:

  • 4 ouă de mărime medie
  • 100 gr de zahăr
  • 100 gr de făină
  • 15 gr pudră de matcha
  • 5 gr praf de copt
  • 1 praf de sare.

Pentru cremă:

  • 250 gr mascarpone
  • 200 ml frișcă lichidă
  • 50 gr zahăr pudră cu aromă de vanilie
  • 1 praf de sare.
  • fructe proaspete pentru decor.
Reclamă

Rețetă de ruladă japoneză cu ceai matcha – Mod de preparare

Pornește cuptorul la 180 de grade Celsius și pregătește o tavă de aproximativ 24/36 cm. Pune hârtie de copt în tavă și unge-o cu ulei.

Cum prepari foaia de ruladă

Amestecă într-un bol făina cu praful de copt și pudra de matcha. Trece amestecul de două-trei ori prin sită, pentru a deveni aerat

În alte două boluri separă albușurile de gălbenușuri. Presară un praf de sare peste albușuri și bate-le cu mixerul sau cu un tel până când devin spumoase.

Peste gălbenușuri adaugă zahărul și amestecă-le până când devin cremoase. Adaugă amestecul de făină cu praf de copt și pudra matcha și omogenizează. Potrivește textura cu 1-2 linguri de lapte, apoi adaugă spuma de albușuri. în mai multe etape. Amestecă ușor pentru a obține un aluat aerat.

Întinde aluatul în tavă, nivelează-l cu o spatulă de tort și pune tava în cuptorul încălzit. Coace foaia de ruladă pentru 12 minute la 180 de grade Celsius. După coacere răstoarnă foaia de ruladă peste un ștergar de bucătărie umezit cu apă și bine stors. Apoi, rulează foaia de aluat cu prosopul și cu hârtia de copt și las-o 15 minute, timp în care prepari crema.

Colaj de poze cu pașii de preparare foaie de ruladă cu ceai matcha
Pudra de matcha se pune în cantitate mică pentru a nu influența negativ gustul ruladei / Profimedia Images

Cum prepari crema pentru ruladă japoneză cu ceai matcha

Pune frișca lichidă în bolul mixerului și amestec-o până când începe să capete consistență. Adaugă zahărul și continuă amestecarea, apoi adaugă mascarponele. Presară și un praf de sare pentru accentuarea gustului. Scoate foaia de ruladă din prosop și întinde crema peste ea în strat uniform. Presară câteva fructe proaspete și rulează strâns. Împachetează rulada în hârtie de copt și pune-o la rece pentru 2-3 ore, apoi o poți porționa. Decoreaz-o cu fructe proaspete pentru un aspect spectaculos.

Este și gustoasă și interesantă datorită straturilor colorate.

Și dacă îți plac ruladele ca desert, pentru data viitoare îți recomandăm o rețetă de ruladă de bezea cu cremă de vanilie și căpșuni.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
2
O femeie care își aplică ulei pe păr
Frumusețe
Cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului, recomandate de experții în frumusețe
Podoaba capilară este unul din atuurile frumuseții feminine. Deși nu există o rețetă magică, cercetările arată că cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului pot accelera procesul. În plus, extractele puternice din plante ajută...
3
Un bărbat care stă pe o canapea, cu telecomanda în mână, care cască
Horoscop
Zodii care pot fi parteneri leneși. Cum să abordezi situația în relația de cuplu
Te-ai săturat să-ți cicăliști constant partenerul să-și facă sarcinile din casă? Te trezești că faci toate sarcinile grele din relație? Dacă da, nu ești singura. Astrologii lămuresc și această situație. Există zodii care pot...
4
O femeie care privește cu zâmbetul pe buze la o vitamină
Sănătate
Deficitul de vitamine care te-ar putea face să pari mai în vârstă. La ce recomandă specialiștii să fii atentă
Te-ai simțit mai fragilă, irascibilă și fără energie în ultima perioadă? Ar fi bine să verifici dacă ai deficit de vitamine. Acesta poate provoca o serie de simptome, cum ar fi oboseală și iritabilitate....
5
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
PARTENERI
×