Ceaiul matcha, cunoscut și sub denumirea de aur verde, a devenit foarte popular in ultimii ani, datorită proprietăților benefice pe care le aduce organismului.
Pudra de matcha, din care se face ceaiul, este de fapt ceai verde măcinat foarte fin. Este folosită atât pentru prepararea ceaiurilor, cât și pentru a da culoare și gust deosebit anumitor preparate culinare. Se poate folosi la prepararea aluaturilor, a cremelor și budincilor, dar și la cocktail-uri, latte-uri sau alte băuturi. Citește și care sunt beneficiile ceaiului verde pentru sănătate.
Îți oferim mai jos o rețetă interesantă de ruladă din bucătăria japoneză, pentru a o prepara și tu și a te bucura de ea alături de cei dragi.
Ruladă japoneză cu ceai matcha – Ingrediente
Ai nevoie pentru prepararea acestei rulade de ingrediente pentru foaia de aluat și ingrediente pentru crema de brânză.
Pentru foaia de ruladă:
- 4 ouă de mărime medie
- 100 gr de zahăr
- 100 gr de făină
- 15 gr pudră de matcha
- 5 gr praf de copt
- 1 praf de sare.
Pentru cremă:
- 250 gr mascarpone
- 200 ml frișcă lichidă
- 50 gr zahăr pudră cu aromă de vanilie
- 1 praf de sare.
- fructe proaspete pentru decor.