Reclamă

Ruladă pufoasă cu mere. Un desert simplu și delicios

Dacă ți-ai propus să-i surprinzi pe cei dragi cu un desert simplu și delicios, îți oferim o rețetă de ruladă pufoasă cu mere. Blatul de ruladă se va coace în același timp cu merele, deci efortul preparării desertului este unul minim.

Publicat: 12 ianuarie 2022, 6:57

Rulada pufoasă cu mere este extrem de gustoasă și aspectuoasă, iar cei dragi vor fi cu siguranță încântați de combinația de gusturi și texturi.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Merele sunt fructele cele mai des întâlnite în deserturi, pentru că sunt accesibile în toate anotimpurile. În plus, oferă gust bun și aromă excelentă deserturilor. Te poți convinge preparând, pentru început, o simplă și delicioasă plăcintă cu mere. Iar mai jos îți oferim lista de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara celor dragi rulada cu mere, aromată și spectaculoasă.

Ruladă pufoasă cu mere – Ingrediente

  • 1 kg mere răzuite
  • 50 gr zahăr
  • 10 gr pudră de scorțișoară
  • 20 gr unt cu 82 % grăsime
  • 4 ouă medii
  • 125 gr zahăr
  • 125 gr fulgi din nucă de cocos
  • 50 gr făină
  • 10 ml extract de vanilie
  • 50 gr fulgi de migdale
  • 2 gr sare
  • zahăr pudră pentru decor.

Rețetă de ruladă pufoasă cu mere – Mod de preparare

Începe prin a aduce pe masa de lucru atât ingredientele, cât și ustensilele necesare preparării desertului. Ai nevoie de un mixer cu bol, o răzătoare și câteva boluri în care pui ingredientele.

Reclamă

Separă în bolul mixerului albușurile de gălbenușuri. Presară sare peste albușuri și lasă-le 15 minute la temperatura camerei. Albușurile se vor mixa mai bine dacă nu sunt foarte reci.

După ce s-au relaxat la temperatura camerei, introdu mixerul în albușuri și amestecă-le până când devin cristaline. În timp ce amesteci energic cu mixerul, adaugă treptat zahărul până când obții o bezea foarte fermă. Acum înlătură mixerul și încorporează în bezea, pe rând: gălbenușurile, nuca de cocos, făina și vanilia. Folosește o spatulă pentru omogenizarea compoziției, amestecând ușor ingredientele cu mișcări circulare, de jos în sus.

După ce ai pregătit compoziția pentru foaia de ruladă, poți răzui merele, fără a le decoji. Coaja este gustoasă și aromată și nu ar trebui s-o îndepărtezi.

Reclamă

Cum asamblezi pentru coacere rulada cu mere

Pornește cuptorul la 180 de grade Celsius și lasă-l să se încălzească pentru a se coace bine delicioasa ruladă pufoasă cu mere.

Unge cu puțin unt o tavă de copt cu dimensiunile de 26/40 cm. Apoi așază în ea hârtie de copt și lipește-o bine de pereții tăvii. Întinde în strat uniform merele răzuite, la baza tăvii și presară zahăr și scorțișoară peste ele. Nu adăuga mult zahăr, pentru că este foaia de ruladă dulce.

Peste stratul de mere, întinde compoziția pentru foaia de ruladă. Presară fulgi de migdale deasupra și pune tava la cuptor pentru 20 de minute, la 180 de grade Celsius. După coacere, scoate tava și las-o 5 minute pe masa de lucru, apoi presară puțin zahăr deasupra foii de ruladă. Răstoarnă rulada pe o hârtie de copt și mai las-o 5-6 minute la odihnit. Îndepărtează hârtia de copt de deasupra merelor, apoi ruleaz-o strâns.

Vezi mai multe imagini din timpul preparării ruladei, în Galeria FOTO!

Pasul de rulare a foii de aluat cu merele în interior
După coacere, aluatul cu mere se răstoarnă pe hârtie de copt și se rulează cu merele în interior / Profimedia Images

Împacheteaz-o în hârtia de copt curată și las-o așa până când se răcește. Înainte de porționare, presară puțin zahăr pudră peste rulada pufoasă cu mere.

Și dacă ți-am deschis apetitul pentru deserturi cu mere îți mai recomandăm și rețeta de prăjitură cu mere și bezea. Este absolut delicioasă și spectaculoasă!

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
2
O femeie care își aplică ulei pe păr
Frumusețe
Cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului, recomandate de experții în frumusețe
Podoaba capilară este unul din atuurile frumuseții feminine. Deși nu există o rețetă magică, cercetările arată că cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului pot accelera procesul. În plus, extractele puternice din plante ajută...
3
Un bărbat care stă pe o canapea, cu telecomanda în mână, care cască
Horoscop
Zodii care pot fi parteneri leneși. Cum să abordezi situația în relația de cuplu
Te-ai săturat să-ți cicăliști constant partenerul să-și facă sarcinile din casă? Te trezești că faci toate sarcinile grele din relație? Dacă da, nu ești singura. Astrologii lămuresc și această situație. Există zodii care pot...
4
O femeie care privește cu zâmbetul pe buze la o vitamină
Sănătate
Deficitul de vitamine care te-ar putea face să pari mai în vârstă. La ce recomandă specialiștii să fii atentă
Te-ai simțit mai fragilă, irascibilă și fără energie în ultima perioadă? Ar fi bine să verifici dacă ai deficit de vitamine. Acesta poate provoca o serie de simptome, cum ar fi oboseală și iritabilitate....
5
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
PARTENERI
×