Reclamă

Tort de mere Streusel. Rețetă din bucătăria germană

Dacă ești în căutarea unui desert specific toamnei, îți oferim rețeta unui delicios tort de mere Streusel. Este o rețetă simplă, din bucătăria germană, preparată cu minimum de efort, dar și foarte delicioasă!

Publicat: 4 octombrie 2021, 7:26 / Actualizat: 14 iunie 2022, 18:21

Streusel, în limba germană înseamnă fărâme și este un aluat sfărâmicios ca un crumble, preparat dintr-un amestec de unt, făină, migdale măcinate și zahăr. Tortul este delicios dacă este servit alături de o cană mare de cafea cu lapte sau o ceașcă de ceai, ceea ce îl face ideal și pentru răsfățul de la mic dejun.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Urmărește mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pas cu pas pentru a-i răsfăța și tu pe cei dragi cu un desert delicios de toamnă.

Tort de mere Streusel – Ingrediente

Împarte de la început ingredientele necesare preparării tortului pe categorii, în funcție de pașii de preparare.

Ingrediente pentru umplutură:

  • 1500 gr mere;
  • 100 ml suc de lămâie, proaspăt;
  • 100 ml apă;
  • 75 gr zahăr;
  • opțional, pudră de scorțișoară.
Reclamă

Ingrediente pentru aluatul de bază:

  • 250 gr unt la temperatura camerei;
  • 180 gr zahăr tos;
  • 4 ouă;
  • 250 gr făină;
  • 1 plic praf de copt;
  • un praf de sare;
  • coaja rasă de la o lămâie.

Ingrediente pentru aluatul de Streusel:

Reclamă
  • 200 gr unt rece;
  • 150 gr zahăr tos;
  • 150 gr făină;
  • 100 gr migdale măcinate;
  • un praf de sare;
  • zahăr pudră cu aromă de vanilie pentru decor.

Rețeta de tort Streusel de mere- Mod de preparare

Începe cu pregătirea merelor pentru umplutură să le ai gata înainte de a te ocupa de prepararea blatului. Spală bine merele, taie-le în sferturi și îndepărtează cotoarele. Apoi feliază merele, în trei-patru felii pentru fiecare sfert de măr.

Pune feliile de mere în apă amestecată cu suc de lămâie pentru a nu oxida. Acum te poți ocupa de pregătirea aluatului pentru blatul tortului.

Cum prepari aluatul pentru tort de mere Streusel

Amestecă într-un bol untul moale cu zahărul până obții o compoziție spumoasă. Adaugă pe rând gălbenușurile de ouă și omogenizează. Amestecă făina cu praful de copt și încorporează amestecul în compoziția de unt cu gălbenușuri. Adaugă și coaja de lămâie răzuită fin.

Mixează albușurile presărate cu sare, până când devin spumoase și cristaline. Încorporează-le ușor în compoziția de mai sus, amestecând cu o spatulă.

Pregătește o formă de copt rotundă cu diametrul de 25 cm și unge-i baza și lateralele cu unt. Pornește și cuptorul la 180 de grade Celsius. Întinde uniform în forma de copt aluatul pentru blatul tortului. Deasupra presară feliile de mere bine scurse, amestecate cu pudră de scorțișoară.

Cum prepari aluatul Streusel

Amestecă făina cu migdalele, zahărul și un praf de sare într-un bol. Adaugă untul rece, tăiat în cuburi și, cu vârfurile degetelor, amestecă bine toate ingredientele până când obții niște firimituri mai mari. Presară firimiturile deasupra merelor și pune forma cu tort de mere Streusel la cuptor pentru 30-35 de minute, la 180 de grade Celsius.

Tortul Streusel de mere în forma de copt, după coacere
Tortul de mere Streusel se lasă la răcit în forma de copt / Shutterstock

Lasă tortul să se răcească înainte de porționare. Decorează-l cu zahăr pudră cu aromă de vanilie și savurează-l cu poftă alături de cei dragi.

Și dacă ți-am stârnit pofta de deserturi cu mere, îți mai oferim o rețetă de plăcintă americană cu mere, foarte gustoasă și adorată de iubitorii de desert.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Planeta mercur înconjurată de semnele zodiacale pentru a lustra că mercur iese din retrograd pe 25 aprilie 2024
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Universul va deschide o poartă către un nou început pentru nativii din zodiac. Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie și lucrurile se vor schimba. Planeta își reia cursul direct, ceea ce înseamnă că...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
3
O femeie superbă, blondă, care poartă o rochie roșie și ilustrează una dintre acele zodii care se folosesc de gelozie în relații
Horoscop
Zodii care se folosesc de gelozie în relații. Nativii care transformă acest sentiment într-o armă
Astrologii spun că există anumite zodii care se folosesc de gelozie în relații. Acești nativi reușesc să transforme acest sentiment într-o armă. Multe trăsături de personalitate sunt influențate de zodia în care ne naștem,...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat de flori pentru a ilustra una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Acești nativi au parte de momente de neuitat. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este pregătit să-i sprijine pe nativi să-și...
5
Prieteni care râd și se distrează într-o zi însorită
Horoscop
Lună Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024. Cum te influențează, în funcție de zodie
Un eveniment astrologic de o intensitate uriașă va acapara toate zodiile. Luna Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024 vine să ne aducă tot timpul la extreme. Nativii se vor simți prinși într-o mare...
PARTENERI
×