Reclamă

Consumul de spirulină: beneficii pentru sănătatea organismului

Consumul de spirulină este asociat cu multe beneficii asupra sănătății organismului. Datorită profilului său nutritiv, spirulina are proprietăți antioxidante puternice. Aceasta se numără printre cele mai populare suplimente alimentare.

Publicat: 23 februarie 2023, 8:12

Spirulina este o algă de culoare verde-albastră și se crede că este una dintre cele mai vechi forme de viață de pe Pământ. A fost folosită pentru prima dată de azteci pentru stimularea rezistenței. De asemenea, ei se tratau cu spirulină împotriva diverselor boli destul de grave ale organismului.

Ce beneficii are consumul de spirulină

Cercetările moderne susțin multe dintre presupusele beneficii ale consumului de spirulină și continuă să studieze potențialul acesteia pentru tratarea problemelor de sănătate. Cu toate acestea, spirulina are un gust amar, așa că multe persoane o combină cu sucuri, cafea, smoothie-uri sau iaurt. Este foarte ușor de folosit și se găsește în orice magazin cu profil naturist.

Spirulina este o sursă excelentă de vitamina B1, B2 și B3, alături de cupru și fier. În plus, conține și mult magneziu, esențial pentru funcțiile zilnice normale ale organismului. Magneziul susține sănătatea mușchilor și a sistemului cardiovascular pe termen lung.

Dispune de proprietăți antioxidante și antiinflamatoare

Studiile de specialitate au descoperit că stresul oxidativ dăunează celulelor din organism, contribuind la apariția problemelor de sănătate sau a cancerului. Consumul de spirulină protejează întreg corpul de acest proces de deteriorare. Principala sa componentă activă se numește ficocianină, care este un antioxidant ce oferă spirulinei culoarea sa unică, potrivit Healthline.com. Această substanță luptă împotriva radicalilor liberi și poate bloca producția de molecule care stimulează inflamațiile din organism.

Reclamă

Află care sunt cele mai bune ceaiuri cu efect antiinflamator asupra organismului. Inclusiv cei mai longevivi oameni din lume le consumă.

Susține sănătatea inimii

Proteina care stă la baza spirulinei poate reduce absorbția de colesterol a organismului. Așadar, consumul de spirulină este asociat cu un nivel scăzut al colesterolului în sânge, menținând arterele curate.

Reclamă

Astfel, se pot reduce riscurile formării unor cheaguri de sânge care cauzează accidente vasculare cerebrale. Nivelul trigliceridelor este, de asemenea, redus, promovând sănătatea metabolismului.

Are proprietăți anticancerigene

Mulți antioxidanți din spirulină au efecte antiinflamatorii în organism. Inflamația cronică contribuie la apariția cancerului și a altor boli. De aceea, substanțele din care este alcătuită spirulina pot să îmbunătățească imunitatea și să trateze anumite tipuri de cancer, scrie WebMD.com.

Ameliorează alergiile

Efectul antiinflamator al spirulinei poate ajuta inclusiv persoanele care se confruntă cu diferite tipuri de alergii. Fie că este vorba de alergii provocate de polen, păr de animale sau praf, spirulina reduce vizibil simptomele.

Un studiu recent a descoperit că strănutul, mâncărimile sau congestiile nazale au fost reduse simțitor în cazul pacienților care au consumat spirulină.

Susține sănătatea ochilor și a dinților

Spirulina este concentrată cu zeaxantină, un pigment vegetal care poate reduce riscul de cataractă și pierderea vederii cauzată de îmbătrânire.

Proprietățile sale antibacteriene pot contribui, de asemenea, la promovarea unei bune sănătăți orale. Un studiu a constatat că apa de gură îmbogățită cu spirulină a redus placa bacteriană și riscul de gingivită.

De asemenea, cercetătorii sunt de părere că proprietățile spirulinei sunt la fel de importante și în prevenirea sau tratarea cancerului oral, provocat de consumul de tutun.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie îmbrăcată în haine sport care îți arată grăsimea de pe abdomen și are un centimetru după gât
Sănătate
6 sfaturi pentru a elimina grăsimea de pe abdomen, potrivit specialiștilor
Fii pregătită, blugii preferați sunt pe cale să se potriveasca mult mai bine pe corpul tău. Ai mai jos 6 sfaturi pentru a elimina grăsimea de pe abdomen, potrivit specialiștilor. Fiecare femeie este minunat...
2
Rose Hanbury într-o rochie galbenă și cu o mască neagră pe față în timp ce participă la o cursă de cai din 2021
Divertisment
Detalii mai puțin cunoscute despre Rose Hanbury. Presa internațională scrie intens despre ea și aventura avută cu Prințul William
Admiratorii se întreabă cine este și cu ce se ocupă Rose Hanbury. În presa internațională au apărut tot mai multe zvonuri legate de infidelitatea Prințului William. Se crede că femeia în vârstă de 39...
3
O femeie frumoasă care stă lângă un gard cu trandafiri și poartă tunsoarea bob italian
Frumusețe
Bob italian, tunsoarea îndrăgită de femei. Ce recomandări fac specialiștii în beauty
Tunsoarea bob italian a prins tot mai multă popularitate în ultimele luni. A devenit rapid îndrăgită de milioanele de femei din lumea întreagă. Specialiștii în beauty recomandă această tunsoare femeilor care își doresc o...
4
O linguriță cu unt, deasupra unei căni cu cafea
Sănătate
De ce mulți oameni pun unt în cafea dimineța
Untul și-a făcut loc și în ceștile de cafea datorită presupuselor sale beneficii de ardere a grăsimilor. Chiar dacă mulți consumatori de cafea consideră că acest lucru este netradițional, află de ce mulți oameni...
5
Kate Middleton în fața unui pupitru în timp ce ține un discurs la Londra
Divertisment
Kate Middleton a purtat o pereche de pantofi cu toc. Stilul Prințesei de Wales s-a schimbat în ultimii ani
Kate Middleton a purtat o pereche de pantofi cu toc. Stilul vestimentar al prințesei de Wales s-a schimbat complet în ultimii ani. Prințesa de Wales a dat dovadă de eleganță și rafinament în cadrul...
PARTENERI
×