Reclamă

Consumul de spirulină: beneficii pentru sănătatea organismului

Consumul de spirulină este asociat cu multe beneficii asupra sănătății organismului. Datorită profilului său nutritiv, spirulina are proprietăți antioxidante puternice. Aceasta se numără printre cele mai populare suplimente alimentare.

Publicat: 23 februarie 2023, 8:12

Spirulina este o algă de culoare verde-albastră și se crede că este una dintre cele mai vechi forme de viață de pe Pământ. A fost folosită pentru prima dată de azteci pentru stimularea rezistenței. De asemenea, ei se tratau cu spirulină împotriva diverselor boli destul de grave ale organismului.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ce beneficii are consumul de spirulină

Cercetările moderne susțin multe dintre presupusele beneficii ale consumului de spirulină și continuă să studieze potențialul acesteia pentru tratarea problemelor de sănătate. Cu toate acestea, spirulina are un gust amar, așa că multe persoane o combină cu sucuri, cafea, smoothie-uri sau iaurt. Este foarte ușor de folosit și se găsește în orice magazin cu profil naturist.

Spirulina este o sursă excelentă de vitamina B1, B2 și B3, alături de cupru și fier. În plus, conține și mult magneziu, esențial pentru funcțiile zilnice normale ale organismului. Magneziul susține sănătatea mușchilor și a sistemului cardiovascular pe termen lung.

Dispune de proprietăți antioxidante și antiinflamatoare

Studiile de specialitate au descoperit că stresul oxidativ dăunează celulelor din organism, contribuind la apariția problemelor de sănătate sau a cancerului. Consumul de spirulină protejează întreg corpul de acest proces de deteriorare. Principala sa componentă activă se numește ficocianină, care este un antioxidant ce oferă spirulinei culoarea sa unică, potrivit Healthline.com. Această substanță luptă împotriva radicalilor liberi și poate bloca producția de molecule care stimulează inflamațiile din organism.

Reclamă

Află care sunt cele mai bune ceaiuri cu efect antiinflamator asupra organismului. Inclusiv cei mai longevivi oameni din lume le consumă.

Susține sănătatea inimii

Proteina care stă la baza spirulinei poate reduce absorbția de colesterol a organismului. Așadar, consumul de spirulină este asociat cu un nivel scăzut al colesterolului în sânge, menținând arterele curate.

Reclamă

Astfel, se pot reduce riscurile formării unor cheaguri de sânge care cauzează accidente vasculare cerebrale. Nivelul trigliceridelor este, de asemenea, redus, promovând sănătatea metabolismului.

Are proprietăți anticancerigene

Mulți antioxidanți din spirulină au efecte antiinflamatorii în organism. Inflamația cronică contribuie la apariția cancerului și a altor boli. De aceea, substanțele din care este alcătuită spirulina pot să îmbunătățească imunitatea și să trateze anumite tipuri de cancer, scrie WebMD.com.

Ameliorează alergiile

Efectul antiinflamator al spirulinei poate ajuta inclusiv persoanele care se confruntă cu diferite tipuri de alergii. Fie că este vorba de alergii provocate de polen, păr de animale sau praf, spirulina reduce vizibil simptomele.

Un studiu recent a descoperit că strănutul, mâncărimile sau congestiile nazale au fost reduse simțitor în cazul pacienților care au consumat spirulină.

Susține sănătatea ochilor și a dinților

Spirulina este concentrată cu zeaxantină, un pigment vegetal care poate reduce riscul de cataractă și pierderea vederii cauzată de îmbătrânire.

Proprietățile sale antibacteriene pot contribui, de asemenea, la promovarea unei bune sănătăți orale. Un studiu a constatat că apa de gură îmbogățită cu spirulină a redus placa bacteriană și riscul de gingivită.

De asemenea, cercetătorii sunt de părere că proprietățile spirulinei sunt la fel de importante și în prevenirea sau tratarea cancerului oral, provocat de consumul de tutun.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 15 aprilie – 21 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
În această perioadă, mulți dintre nativi se vor reîntoarce la credințele din trecut. Există o singură zodie care va descoperi că suferă de oboseală cronică, iar aceasta va trebui să ia o pauză prelungită....
2
O femeie frumoasă care poartă o rochie roz și simbolizează una dintre acele zodii energice
Horoscop
Cele mai energice zodii. Ei sunt nativii cu o forță interioară de invidiat
Te-ai întrebat vreodată care sunt cele mai energice zodii? Acești nativi au o forță interioară de invidiat. Reușesc să facă față tuturor provocărilor și aduc zâmbetul pe buzele oamenilor din viața lor. Ei sunt...
3
fată îmbrăcată în culori deschise pe un fundal bleu
Horoscop
Culoarea zodiei Gemeni. Nuanțele care îți poartă noroc dacă ești în această zodie
Fiecare nativ în parte are trăsături specifice, dar și lucruri care îi plac în mod deosebit și i se potrivesc mănușă. Află care este culoarea zodiei Gemeni și vezi cum poți să o porți...
4
Jennifer Lopez într-un crop top verde în timp ce își ascunde abdomenul cu ajutorul unei poșete
Divertisment
Abdomenul ei nu mai are niciun secret. Cum și-a pus timpul amprenta asupra corpului lui Jennifer Lopez
Abdomenul ei nu mai are niciun secret. Timpul pare că și-a pus amprenta asupra corpului lui Jennifer Lopez. Vedeta latino a făcut spectacol atunci când a apărut pe străzile din New York. Totul s-a...
5
O femeie frumoasă care poartă o rochie neagră și ține într-un cerc armonios mai multe frunze aurii
Horoscop
Zodii care iubesc liniștea. Ei sunt nativii care evită situațiile dramatice
Există unele zodii care iubesc liniștea și evită pe cât se poate situațiile dramatice. Acești nativi se feresc de persoanele care tind să fie vampiri energetici. Ei au nevoie de oameni sinceri în viața...
PARTENERI
×