Reclamă

De ce este recomandat să bei cafeaua cu lapte. Care sunt explicațiile oamenilor de știință

Oamenii de știință explică de ce este recomandat să bei cafeaua cu lapte. Chiar dacă preferi gustul cafelei negre, rămâi alături de noi și află cum ai putea să te răzgândești. În mod normal, pentru unii consumatori, cafeaua cu lapte reprezintă un tabiet, o nevoie simplă și gustoasă.

Publicat: 13 februarie 2023, 6:55

Cafeaua conține antioxidanți și polifenoli care au capacitatea de a reduce inflamațiile organismului. Inflamația este răspunsul corpului tău la o amenințare - cum ar fi bacteriile, toxinele, traumatismele, chiar și temperaturile extreme, care lezează țesuturile celulelor.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

De ce este recomandat să bei cafeaua cu lapte

Polifenolii sunt compuși antioxidanți care ajută la protejarea celulelor împotriva daunelor. Aceștia se găsesc în fructe, legume și băuturi, inclusiv în cafea, ceai, vin și bere. Cu toate acestea, organismul nu reușește să absoarbă cu ușurință polifenolii, scrie publicația Health News.

Studiile recente au demonstrat că un consum ridicat al alimentelor bogate în polifenoli, alături de aminoacizi (laptele) ajută antioxidanții să fie mai eficienți în reducerea inflamațiilor din organism. În plus, specialiștii atrag atenția și asupra inflamațiilor cronice. Acestea pot crește riscul de diabet, boli de inimă, cancer și artrită.

Ce au descoperit cercetătorii

Cercetătorii au publicat în Journal of Agricultural and Food Chemistry dovada prin care explică de ce este recomandat să bei cafeaua cu lapte. Mai precis, aceștia consideră că o combinație de proteine și antioxidanți vor dubla proprietățile antiinflamatoare ale celulelor imunitare.

Reclamă

Așadar, această descoperire sugerează cât de benefic este laptele pentru organism, alături de cafea. Laptele este bogat în proteine și conține toți aminoacizii de care are nevoie organismul, scie Dailymail.com.

Cafeaua este bogată în polifenoli, iar laptele este o sursă uimitoare de proteine. Așadar, studiul a vizat testarea legăturilor moleculare dintre proteine și polifenoli. Astfel, profesorului Marianne Nissen Lund, din Departamentul de Știința Alimentației de la Universitatea din Copenhaga, Danemarca a explicat pe înțelesul tuturor cum funcționează știința. Datorită acestor rezultate, autorii studiului sugerează că un consum de cafea cu lapte ar putea oferi efecte antiinflamatorii mai bune decât consumul de cafea fără lapte.

„Îmi pot imagina că ceva similar se întâmplă, de exemplu, în cazul unui preparat din carne cu legume sau al unui smoothie, dacă aveți grijă să adăugați niște proteine precum laptele sau iaurtul”, a declarat Lund într-un comunicat de presă.

Reclamă

Ce alte beneficii are cafeaua cu lapte

Pe lângă aroma desăvârșită, cafeaua cu lapte este extrem de sănătoasă pentru organism. Cu toate acestea, cafeaua cu lapte are, într-adevăr mai multe calorii. Așadar, nu este neapărat indicată pentru persoanele care vor să piardă câteva kilograme.

Încă un motiv care explică de ce este recomandat să bei cafeaua cu lapte se rezumă la impactul pe care acesta îl are asupra sistemului digestiv. Laptele are nutrienți vitali care ajută la energizarea și hrănirea organismului. Acesta conține proporțiile potrivite de proteine, carbohidrați și grăsimi. Este, de asemenea, una dintre cele mai bune surse de calciu pentru menținerea oaselor puternice. Află câte cești de cafea poți bea zilnic, potrivit studiilor.

Cafeaua este un aliment care provoacă aciditate, deci, un disconfort gastric. Deși persoanele care suferă de aciditate gastrică ar trebui să evite cafeaua, este totuși mai bine să bea cafea cu lapte în loc de cafea neagră. Laptele poate ajuta la echilibrarea pH-ului acid al cafelei, ceea ce va reduce aciditatea și durerea pe care o poate provoca.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie frumoasă care poartă o rochie roz și simbolizează una dintre acele zodii energice
Horoscop
Cele mai energice zodii. Ei sunt nativii cu o forță interioară de invidiat
Te-ai întrebat vreodată care sunt cele mai energice zodii? Acești nativi au o forță interioară de invidiat. Reușesc să facă față tuturor provocărilor și aduc zâmbetul pe buzele oamenilor din viața lor. Ei sunt...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 15 aprilie – 21 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
În această perioadă, mulți dintre nativi se vor reîntoarce la credințele din trecut. Există o singură zodie care va descoperi că suferă de oboseală cronică, iar aceasta va trebui să ia o pauză prelungită....
3
O femeie frumoasă care stă în pat și citește mesaje încercând să-și urmărească fostul partener
Horoscop
Zodii care își urmăresc fostul partener. Nativii care nu pot trece cu ușurință peste o despărțire
Există unele zodii care își urmăresc fostul partener. Acești nativi caută orice motiv pentru a vedea ce face persoana de care s-au despărțit. Ei trec mai greu peste momentul despărțirii și nu pot accepta...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie neagră și ține într-un cerc armonios mai multe frunze aurii
Horoscop
Zodii care iubesc liniștea. Ei sunt nativii care evită situațiile dramatice
Există unele zodii care iubesc liniștea și evită pe cât se poate situațiile dramatice. Acești nativi se feresc de persoanele care tind să fie vampiri energetici. Ei au nevoie de oameni sinceri în viața...
5
O femeie frumoasă care își aplică anticearcăn în timp ce se uită în oglindă
Frumusețe
Când se aplică anticearcănul. Ordinea corectă a produselor de machiaj
Dacă nu ești pasionată de beauty sau ești la început de drum, atunci poate fi copleșitor să începi să te machiezi singură. Cu atât de multă informație este greu să alegi pe cea care...
PARTENERI
×