Cafeaua conține antioxidanți și polifenoli care au capacitatea de a reduce inflamațiile organismului. Inflamația este răspunsul corpului tău la o amenințare - cum ar fi bacteriile, toxinele, traumatismele, chiar și temperaturile extreme, care lezează țesuturile celulelor.
De ce este recomandat să bei cafeaua cu lapte
Polifenolii sunt compuși antioxidanți care ajută la protejarea celulelor împotriva daunelor. Aceștia se găsesc în fructe, legume și băuturi, inclusiv în cafea, ceai, vin și bere. Cu toate acestea, organismul nu reușește să absoarbă cu ușurință polifenolii, scrie publicația Health News.
Studiile recente au demonstrat că un consum ridicat al alimentelor bogate în polifenoli, alături de aminoacizi (laptele) ajută antioxidanții să fie mai eficienți în reducerea inflamațiilor din organism. În plus, specialiștii atrag atenția și asupra inflamațiilor cronice. Acestea pot crește riscul de diabet, boli de inimă, cancer și artrită.
Ce au descoperit cercetătorii
Cercetătorii au publicat în Journal of Agricultural and Food Chemistry dovada prin care explică de ce este recomandat să bei cafeaua cu lapte. Mai precis, aceștia consideră că o combinație de proteine și antioxidanți vor dubla proprietățile antiinflamatoare ale celulelor imunitare.
Așadar, această descoperire sugerează cât de benefic este laptele pentru organism, alături de cafea. Laptele este bogat în proteine și conține toți aminoacizii de care are nevoie organismul, scie Dailymail.com.
Cafeaua este bogată în polifenoli, iar laptele este o sursă uimitoare de proteine. Așadar, studiul a vizat testarea legăturilor moleculare dintre proteine și polifenoli. Astfel, profesorului Marianne Nissen Lund, din Departamentul de Știința Alimentației de la Universitatea din Copenhaga, Danemarca a explicat pe înțelesul tuturor cum funcționează știința. Datorită acestor rezultate, autorii studiului sugerează că un consum de cafea cu lapte ar putea oferi efecte antiinflamatorii mai bune decât consumul de cafea fără lapte.
„Îmi pot imagina că ceva similar se întâmplă, de exemplu, în cazul unui preparat din carne cu legume sau al unui smoothie, dacă aveți grijă să adăugați niște proteine precum laptele sau iaurtul”, a declarat Lund într-un comunicat de presă.