Reclamă

Cum să fii prietenoasă cu mediul înconjurător dacă bei cafea. Gesturi prin care să ajuți planeta

Cum să fii prietenoasă cu mediul înconjurător dacă bei cafea, vei afla din acest material. Cafeaua este una dintre cele mai populare și îndrăgite băuturi din lume. Fie că o preferi simplă sau cu arome, aceasta îți oferă energie suficientă pentru activitățile de pe tot parcursul zilei.

Publicat: 23 ianuarie 2023, 6:22

Cu toate acestea, consumul de cafea dăunează mediului înconjurător. De aceea este important să cunoști metodele cele mai responsabile prin care poți să te bucuri de această băutură.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cum să fii prietenoasă cu mediul înconjurător dacă bei cafea

Când vine vorba de metoda prin care alegi să îți faci o cafea, capsulele au o reputație extrem de proastă cu privire la impactul negativ asupra mediului. Acestea necesită un proces de reciclare destul de greoi. Studiile au dezvăluit care este impactul asupra climei din punctul de vedere al celei mai apreciate băuturi din lume. Cu toate acestea, beneficiile consumului de cafea sunt uimitoare asupra organismului.

În timp ce cafeaua este preparată într-o varietate de moduri, capsulele de cafea au crescut în popularitate de la inventarea lor în urmă cu aproximativ patru decenii. Valoarea de piață a capsulelor de cafea a crescut cu 24% între 2021 și 2022, aducând 12,33 miliarde de dolari la nivel global, scrie BBC. Aceste capsule din plastic și aluminiu au fost criticate din cauza consumului mare de energie, dar și raportat la nivelul de deșeuri produse. De aceea este important să știi cum să fii eco-friendly dacă bei cafea.

Evită folosirea paharelor de unică folosință

Atunci când mergi la o cafenea și ai nevoie de băutura respectivă pentru mai târziu, încearcă să folosești un termos sau o cană cu capac adusă de acasă. Anumite cafenele apreciază faptul că refuzi folosirea paharelor de carton de care dispun. Ba mai mult, micul tău gest este considerat prietenos cu mediul înconjurător.

Reclamă

Folosește filtre reutilizabile

Dacă preferi să îți prepari cafeaua acasă, tradițional, folosește filtre reutilizabile. Aparatele de cafea obișnuite folosesc apă, cafea măcinată și filtre.

Aceste filtre de cafea sunt, de obicei, fabricate din hârtie. Sunt considerate o risipă deoarece sunt aruncate după fiecare utilizare.

Reclamă

Evită utilizarea paielor de plastic

Aceasta este o altă metodă despre cum să fii prietenoasă cu mediul înconjurător dacă bei cafea. Se întâmplă destul de des ca barista să îți ofere și un pai atunci când îți ridici comanda de la bar.

De asemenea, capacul este din plastic, așa că, dacă într-adevăr nu îți este de folos, refuză-l. În plus, și manșonul de carton care te protejează de căldura băuturii este considerat o risipă, așa că, evită-l dacă nu ai nevoie de el.

Fă-ți cafeaua acasă

O metodă eficientă prin care să reduci risipa și să ajuți planeta este să-ți faci cafeaua acasă. Astfel, nu vei avea nevoie decât de câteva linguri de cafea, un ibric și cana pe care deja o ai în dulap. Așadar, vei limita la maximum risipa, scrie Coffee Affection.

Încearcă Cold Brew

Cold Brew este o optiune eco-friendly pentru a prepara cafeaua. Aceasta implică utilizarea cafelei preparate sau a cafelei instant într-un borcan de apă. Cafeaua este lăsată în frigider pentru a se prepara peste noapte, iar apoi este băută rece.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 15 aprilie – 21 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
În această perioadă, mulți dintre nativi se vor reîntoarce la credințele din trecut. Există o singură zodie care va descoperi că suferă de oboseală cronică, iar aceasta va trebui să ia o pauză prelungită....
2
O femeie frumoasă care poartă o rochie roz și simbolizează una dintre acele zodii energice
Horoscop
Cele mai energice zodii. Ei sunt nativii cu o forță interioară de invidiat
Te-ai întrebat vreodată care sunt cele mai energice zodii? Acești nativi au o forță interioară de invidiat. Reușesc să facă față tuturor provocărilor și aduc zâmbetul pe buzele oamenilor din viața lor. Ei sunt...
3
fată îmbrăcată în culori deschise pe un fundal bleu
Horoscop
Culoarea zodiei Gemeni. Nuanțele care îți poartă noroc dacă ești în această zodie
Fiecare nativ în parte are trăsături specifice, dar și lucruri care îi plac în mod deosebit și i se potrivesc mănușă. Află care este culoarea zodiei Gemeni și vezi cum poți să o porți...
4
Jennifer Lopez într-un crop top verde în timp ce își ascunde abdomenul cu ajutorul unei poșete
Divertisment
Abdomenul ei nu mai are niciun secret. Cum și-a pus timpul amprenta asupra corpului lui Jennifer Lopez
Abdomenul ei nu mai are niciun secret. Timpul pare că și-a pus amprenta asupra corpului lui Jennifer Lopez. Vedeta latino a făcut spectacol atunci când a apărut pe străzile din New York. Totul s-a...
5
O femeie frumoasă care poartă o rochie neagră și ține într-un cerc armonios mai multe frunze aurii
Horoscop
Zodii care iubesc liniștea. Ei sunt nativii care evită situațiile dramatice
Există unele zodii care iubesc liniștea și evită pe cât se poate situațiile dramatice. Acești nativi se feresc de persoanele care tind să fie vampiri energetici. Ei au nevoie de oameni sinceri în viața...
PARTENERI
×