Reclamă

Mierea poate fi un înlocuitor al zahărului. Beneficiile dovedite de studiile recente

Fie că alegi să-ți îndulcești cafeaua sau ceaiul, mierea poate fi un înlocuitor al zahărului. Consumul de miere poate să-ți îmbunătățească controlul asupra glicemiei și reduce nivelul colesterolului. Mierea este compusă din 80% zahăr și este un produs apicol obținut prin intermediul prelucrării nectarului.

Publicat: 12 ianuarie 2023, 6:10

Cu toate acestea, specialiștii din domeniul nutriției nu recomandă consumul de miere dacă planul tău alimentar îți sugerează să eviți consumul de zaharuri. Utilizarea produselor precum siropul sau zahărul de masă nu aduc niciun beneficiu sănătății.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Mierea poate fi un înlocuitor al zahărului

Mierea poate fi un înlocuitor al zahărului dacă dieta ta îți permite acest lucru. În cazul în care planul tău alimentar interzice sau sugerează evitarea zahărului, cea mai bună variantă este respectarea acestuia. Desigur, este vorba despre echilibru și motivație. Beneficiile consumului de miere, controlat, în cazul persoanelor cu diabet este surprinzător. Potrivit specialiștilor, mierea are capacitatea de a reduce nivelul glicemiei.

Atât mierea, cât și zahărul sunt carbohidrați compuși în principal din glucoză și fructoză. Reputația mierii a câștigat mereu denumirea de aliment sănătos pentru calitățile pe care le are asupra organismului tău. Mai exact, aceasta are proprietăți dovedite cu privire la impactul pozitiv asupra aparatului cardiovascular și al metabolismului.

Mierea poate fi un înlocuitor al zahărului mai ales pentru că are o compoziție complexă. Mierea conține acizi organici, enzime, proteine, minerale, vitamine și substanțe bioactive, scrie New York Post. Evident, persoanele care consumă o cantitate prea mare de miere pot experimenta modificări semnificative ale glicemiei și senzație de disconfort gastrointestinal.

Ce spun studiile

Reclamă

Oamenii s-au obișnuit cu gustul dulce al băuturilor, motiv pentru care atât mierea, cât și zahărul sunt folosite de majoritatea consumatorilor. Specialiștii susțin că înainte de a renunța definitiv la dulceața celor două, trebuie să faci această schimbare treptat. În cazul în care îți dorești asta, pentru început este recomandat să mai tai din cantitățile pe care le consumi. Spre exemplu, în loc să folosești o linguriță întreagă, încearcă jumătate, scrie Healthline.

Mierea ajută la scăderea nivelului de colesterol total și al trigliceridelor. Există totuși o diferență între mierea crudă și cea procesată. Prelucrarea mierii implică strecurarea, filtrarea și apoi încălzirea acesteia pentru o perioadă scurtă de timp. Astfel, această procedură va reduce umiditatea și drojdia din compoziția de bază. Toate acestea pe când mierea crudă este doar strecurată și filtrată. Aceasta nu necesită încălzire.

Totuși, există mai multe soiuri de miere care nu au fost analizate în cadrul acestor studii. Așadar, nu se cunosc beneficiile și nici dacă tipurile respective pot înlocui zahărul.

Reclamă

Experții susțin că mierea poate fi un înlocuitor al zahărului dacă vei ține cont de cantitatea mai mică pe care o vei folosi pentru îndulcire. De asemenea, pe lângă băuturi, mierea se poate folosi inclusiv în deserturi, ca o variantă alternativă a zahărului.

Consumate în exces, atât mierea cât și zahărul pot avea un impact negativ asupra sănătății tale. De altfel, nutriționiștii recomandă echilibru și moderație în ceea ce privește consumul acestora. În cazul în care suferi de boli cronice sau încerci să scapi de câteva kilograme, consultă un dietetician care să îți recomande cele mai bune variante pentru nevoile tale. Astfel, veți dezvolta împreună un plan sigur și sănătos în ceea ce privește consumul acestor alimente.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie frumoasă care poartă o rochie roz și simbolizează una dintre acele zodii energice
Horoscop
Cele mai energice zodii. Ei sunt nativii cu o forță interioară de invidiat
Te-ai întrebat vreodată care sunt cele mai energice zodii? Acești nativi au o forță interioară de invidiat. Reușesc să facă față tuturor provocărilor și aduc zâmbetul pe buzele oamenilor din viața lor. Ei sunt...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 15 aprilie – 21 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
În această perioadă, mulți dintre nativi se vor reîntoarce la credințele din trecut. Există o singură zodie care va descoperi că suferă de oboseală cronică, iar aceasta va trebui să ia o pauză prelungită....
3
O femeie frumoasă care stă în pat și citește mesaje încercând să-și urmărească fostul partener
Horoscop
Zodii care își urmăresc fostul partener. Nativii care nu pot trece cu ușurință peste o despărțire
Există unele zodii care își urmăresc fostul partener. Acești nativi caută orice motiv pentru a vedea ce face persoana de care s-au despărțit. Ei trec mai greu peste momentul despărțirii și nu pot accepta...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie neagră și ține într-un cerc armonios mai multe frunze aurii
Horoscop
Zodii care iubesc liniștea. Ei sunt nativii care evită situațiile dramatice
Există unele zodii care iubesc liniștea și evită pe cât se poate situațiile dramatice. Acești nativi se feresc de persoanele care tind să fie vampiri energetici. Ei au nevoie de oameni sinceri în viața...
5
O femeie frumoasă care își aplică anticearcăn în timp ce se uită în oglindă
Frumusețe
Când se aplică anticearcănul. Ordinea corectă a produselor de machiaj
Dacă nu ești pasionată de beauty sau ești la început de drum, atunci poate fi copleșitor să începi să te machiezi singură. Cu atât de multă informație este greu să alegi pe cea care...
PARTENERI
×