Reclamă

Poziții de dormit dacă ai dureri de spate. Sfaturi eficiente din partea experților

Pentru a avea un somn odihnitor, îți propunem o serie de poziții de dormit dacă ai dureri de spate, recomandate de experți. Un somn de calitate este esențial pentru o viață sănătoasă și pentru a funcționa corect în timpul zilei. În cazul în care experimentezi frecvent furnicături în brațe sau în zona coloanei, înseamnă că ai dormit într-o poziție solicitantă.

Publicat: 11 ianuarie 2023, 5:34

Cheia pentru a avea un somn de calitate este menținerea coloanei vertebrale într-o poziție neutră. Este recomandat să reduci tensiunea asupra spatelui și gâtului în timpul somnului. De asemenea, este indicat să dormi pe o suprafață fermă pentru a avea un somn odihnitor.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Poziții de dormit dacă ai dureri de spate

Durerile de spate, potrivit medicilor, nu sunt strâns legate de problemele grave de sănătate. Cu toate acestea, durerea de spate reprezintă un factor stresant în viața de zi cu zi.

De asemenea, durerile lombare pot fi cauzate de tensiunea dintre mușchii spatelui, pozițiile în care dormi, diverse activități zilnice, dar și de nivelul de stres cu care te confrunți.

Specialiștii susțin că nu este deloc indicat să dormi pe burtă. Această poziție afectează foarte mult presiunea asupra muschilor și articulațiilor. Acest lucru este cauzat de aplatizarea curbei naturale a coloanei vertebrale, în momentul în care dormi pe burtă, scrie Keck Medicine of USC.

Pentru a avea un somn odihnitor și relaxant pentru coloana ta vertebrală, urmează aceste sfaturi.

Reclamă

Dormi pe o parte cu o pernă între picioare

Dacă nu îți place deloc să dormi pe spate, din lista cu poziții de dormit dacă ai dureri de spate nu poate să lipsească somnul pe o parte a corpului.

Astfel, vei permite umărului tău să intre în contact cu salteaua, împreună cu restul corpului. Cel mai important este ca, în această poziție să ai o pernă între genunchi. Dacă există un spațiu între talia ta și saltea, este indicat să îl completezi cu ajutorul unei perne mai mici pentru un sprijin suplimentar.

Reclamă

Poziția fetus

În cazul în care suferi de hernie de disc, poziția fetusului, pe una dintre părțile corpului este esențială. Adu-ți genunchii spre piept și curbează-ți ușor trunchiul spre aceștia. Este important ca partea corpului pe care dormi să fie schimbată din când în când pentru a preveni orice dezechilibru.

Hernia apare atunci când o parte dintr-un disc iese din spațiul normal al coloanei vertebrale. Aceasta provoacă dureri nervoase și slăbiciune, scrie Healthline.

Dormi pe spate cu o pernă sub genunchi

Pentru a ameliora durerile de spate, întinde-te pe spate și așază o pernă sub genunchi. Aceasta face parte, de asemenea, din lista cu poziții de dormit dacă ai dureri de spate. Astfel, vei reuși să păstrezi o poziție neutră a coloanei vertebrale.

De asemenea, perna este importantă pentru a menține acea curbură în partea inferioară a spatelui.

Poți folosi chiar și un prosop rulat, dacă nu dispui de încă o pernă. Atunci când dormi pe spate, greutatea ta este distribuită uniform.

Ca urmare, vei pune mai puțină presiune pe coloana vertebrală. Vei reuși să oferi acesteia o poziție corectă în timp ce dormi, iar somnul tău va fi mult mai odihnitor.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 8 aprilie – 14 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii se vor simți preferați de astre în perioada următoare. Horoscopul săptămânii 8 aprilie – 14 aprilie 2024 vine cu previziuni neașteptate. Există o zodie care are noroc atât la bani, cât și în...
2
O femeie frumoasă care poartă o rochie mov și stă pe unpat de flori de liliac
Horoscop
Zodia care face cele mai multe sacrificii în luna aprilie 2024. Nativul care are de luat decizii importante
Astrologii au dezvăluit care este zodia care face cele mai multe sacrificii în luna aprilie 2024. Acest nativ va avea de luat multe decizii importante și va fi pus în situații dificile. Se anunță...
3
Liza Minnelli, dusă acasă în scaun cu rotile
Divertisment
Primele imagini cu Liza Minnelli după mai bine de un an. Vedeta de 78 de ani era în scaun cu rotile, înconjurată de prieteni
Au apărut primele imagini cu Liza Minnelli după mai bine de un an. Vedeta de 78 de ani era în scaun cu rotile, înconjurată de prieteni. Liza a fost surprinsă într-o ieșire publică rară...
4
Hartă astrală cu toate zodiile
Horoscop
Ce spun elementele semnului zodiacal despre tine. Personalitatea în funcție de zodie
Dacă te întrebi de ce simți și te manifești într-un anumit mod, e bine să știi că elementele semnului zodiacal în care te-ai născut au o influență certă. Află ce spun elementele semnului zodiacal...
5
O femeie frumoasă care stă în fața lunii și poartă o umbrelă galbenă pe umăr pentru a ilustra zodia nefericită a lunii aprilie 2024
Horoscop
Zodia nefericită a lunii aprilie 2024. Ea are cele mai multe probleme din cauza banilor
Zodia nefericită a lunii aprilie 2024 se va confrunta cu multe probleme. Acesta nativ va avea de luat decizii importante, iar viața s-ar putea să-l surprindă în perioada ce urmează. Este o lună plină...
PARTENERI
×