Reclamă

Cum să îți îmbunătățești sănătatea mintală în 2023. Ce sfaturi oferă psihologii

Dacă ți-ai stabilit obiectivele, nu uita să treci pe listă și cum să îți îmbunătățești sănătatea mintală în 2023. În urmă ai lăsat un an plin cu întâmplări bune și rele. Tocmai de aceea, este indicat să te ocupi și de sănătatea minții tale.

Publicat: 3 ianuarie 2023, 6:32

Sănătatea mintală are la bază tot ceea ce faci și ce gândești. Pentru bunăstarea ta socială și emoțională este necesat să urmezi niște pași simpli, cu impact asupra vieții tale. Te vei putea bucura și vei valoriza sănătatea mintală atunci când te vei conecta cu ceilalți, vei reduce stresul și anxietatea și te vei concentra asupra încrederii de sine.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cum să îți îmbunătățești sănătatea mintală în 2023

Este esențial să cunoști cum să îți îmbunătățești sănătatea mintală în 2023 fără medicamente sau terapie. Este vorba despre niște obiceiuri pe care experții în sănătatea mintală ți le recomandă pentru un stil de viață mai bun. Sănătatea mintală este importantă încă din copilărie, până la adolescență, vârsta adultă și senectute.

În mod evident, sănătatea mintală este importantă pentru a te ajuta să faci față stresului zilnic, să fii sănătoasă din punct de vedere fizic și să ai parte de productivitate și relații bune cu cei din jurul tău. Respectă o serie de activități pentru reducerea nivelului de stres, iar starea ta de bine va fi din ce în ce mai bună.

În primul rând, trebuie să incluzi recunoștința în viața ta pentru a crea perspective pozitive în ceea ce te privește. Pentru a începe procesul despre cum să îți îmbunătățești sănătatea mintală, fă-ți timp pentru auto-reflecție.

Este recomandat să petreci mai mult timp împărtășindu-ți recunoștința cu oamenii din jurul tău, scrie Medline Plus.

Reclamă

Respectă o rutină de relaxare

Inclusiv anul acesta vor exista multe momente cu stres extrem. De aceea, este necesar să înveți să te deconectezi și să începi să controlezi răspunsul la stres. Implementarea unor tehnici de relaxare în rutina ta zilnică te pot ajuta să gestionezi mai bine sentimentele supărătoare.

Meditația este o metodă foarte populară pentru inițierea procesului de relaxare. Te ajută să atingi starea de calm de care ai nevoie și îmbunătățește starea de spirit. Dacă această metodă nu pare să fie pe placul tău, poți încerca să faci o baie cu multă spumă, să citești ceva care îți face plăcere sau să practici regulat un sport.

Reclamă

Prețuiește interacțiunea socială

Cu cât petreci mai mult timp alături de alte persoane, cu atât starea ta de spirit se poate îmbunătăți. Această variantă face parte din lista despre cum să îți îmbunătățești sănătatea mintală în 2023, deoarece diminuează sentimentul de singurătate.

Desigur, aceasta trebuie făcută cu un oarecare echilibru. Poți risca să te saturi de persoanele cu care petreci timp dacă este vorba de o perioadă foarte lungă, justifică CNET.com.

Hidratează-te corespunzător

Ai nevoie de hrană și de hidratare corespunzătoare pentru a fi bine din punct de vedere psihic. Specialiștii susțin că hidratarea este esențială în scăderea nivelului de anxietate și de depresie.

Ai grijă la calitatea somnului

Starea sănătății tale mintale este influențată de calitatea somnului de care ai parte în timpul nopții. Dacă nu dormi suficient, creierul tău nu are șanse să se odihnească. Deci, nu se va putea reface complet. Privarea de somn te va face mai vulnerabilă în ceea ce privește gestionarea emoțiilor și a stresului. Nu ai cum să îți îmbunătățești sănătatea mintală în 2023 dacă nivelul tău de odihnă este scăzut, căci vei risca să dezvolți simptome ale bolilor mintale.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
2
O femeie care își aplică ulei pe păr
Frumusețe
Cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului, recomandate de experții în frumusețe
Podoaba capilară este unul din atuurile frumuseții feminine. Deși nu există o rețetă magică, cercetările arată că cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului pot accelera procesul. În plus, extractele puternice din plante ajută...
3
Un bărbat care stă pe o canapea, cu telecomanda în mână, care cască
Horoscop
Zodii care pot fi parteneri leneși. Cum să abordezi situația în relația de cuplu
Te-ai săturat să-ți cicăliști constant partenerul să-și facă sarcinile din casă? Te trezești că faci toate sarcinile grele din relație? Dacă da, nu ești singura. Astrologii lămuresc și această situație. Există zodii care pot...
4
O femeie care privește cu zâmbetul pe buze la o vitamină
Sănătate
Deficitul de vitamine care te-ar putea face să pari mai în vârstă. La ce recomandă specialiștii să fii atentă
Te-ai simțit mai fragilă, irascibilă și fără energie în ultima perioadă? Ar fi bine să verifici dacă ai deficit de vitamine. Acesta poate provoca o serie de simptome, cum ar fi oboseală și iritabilitate....
5
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
PARTENERI
×