Reclamă

Alimente care mențin scăzut nivelul colesterolului. Care sunt recomandările specialiștilor

În urma perioadei de sărbători, mulți dintre noi nu au mai ținut cont de alimentație. De aceea, am pregătit o listă cu alimente care mențin scăzut nivelul colesterolului. Astfel, vei reuși să îți restabiliești o dietă echilibrată și sănătoasă.

Publicat: 30 decembrie 2022, 7:14
Mai multe fructe și legume așezate în formă de inimă sunt alimente care mențin scăzut nivelul colesterolului
Schimbarea dietei și consumul responsabil de alimente care mențin scăzut nivelul colesterolului este esențială pentru a îmbunătăți cantitatea de grăsimi din sânge / Shutterstock

Este foarte ușor să consumi alimente care să îți dea peste cap nivelul optim al colesterolului din organism. Așadar, este esențial să cunoști care sunt cele mai bune alimente pe care le poți consuma pentru a menține colesterolul la nivelul normal. Fructele, legumele proaspete și cerealele integrale fac parte dintr-o alimentație sănătoasă pentru organismul tău.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Alimente care mențin scăzut nivelul colesterolului

Pentru a nu risca să dezvolți probleme ale sistemului vascular, este esențial să să ai o dietă bazată pe alimente prietenoase pentru tine și colesterolul tău. Nu este indicat să ai nici o alimentație formată doar din produse care să mențină prea scăzut nivelul de colesterol din corp. Important este, așadar, să fii echilibrată.

Schimbarea dietei și consumul responsabil de alimente care mențin scăzut nivelul colesterolului este esențială pentru a îmbunătăți cantitatea de grăsimi din sânge, explică Harvard Health Publishing. De asemenea, anumite alimente au capacitatea de a reduce nivelul de colesterol în moduri diferite. Unele livrează fibre solubile în sistemul digestiv, în timp ce altele oferă grăsimi polinesaturate care scad imediat nivelul de colesterol.

Ovăzul

Pentru a reduce cu pași mici și siguri colesterolul din organism, este recomandat să consumi ovăz. La micul dejun, un bol cu fulgi de ovăz sau cereale pe bază de ovăz îți vor oferi fibrele solubile de care ai nevoie. De asemenea, pentru a diversifica meniul, poți adăuga o banană sau câteva felii de căpșuni.

Reclamă

Merele și citricele

Atât fructele cât și legumele trebuie servite în 4-5 porții pe zi, scrie NDTV.com. Merele și citricele sunt bogate în pectină și fac parte din lista cu alimente care mențin scăzut nivelul colesterolului din corp. Aceasta este un tip de fibră solubilă care poate reduce nivelul de colesterol din corp.

De asemenea, mulțumită acestor alimente, nu vei mai avea probleme nici cu digestia. Merele, spre exemplu, pot fi folosite cu încredere pentru a ameliora constipația.

Reclamă

Fasolea

Boabele de fasole se încadrează și ele în lista cu alimente care mențin scăzut nivelul colesterolului. Fasolea este considerată drept cea mai bună sursă de proteină vegetală. Este extrem de bogată în calciu, fier și fibre solubile care scad colesterolul din sânge.

Organismul digeră într-o perioadă mai lungă de timp fasolea, motiv pentru care vei avea senzație de sațietate pentru mai mult timp. De asemenea, fasolea poate fi folosită inclusiv dacă vrei să pierzi în greutate.

Peștele gras

Peștele conține grăsimi sănătoase, precum Omega-3. De aceea, un consum regulat de 2-3 ori pe săptămână te va face să te simți mai bine. Acest aliment poate să scadă nivelul de colesterol din sânge. Acizii grași esențiali reduc trigliceridele din sânge și protejează sistemul vascular.

Nucile

O porție de aproximativ 50 de grame de nuci, alune sau migdale sunt benefice pentru sănătatea ta. Această cantitate este suficientă pentru ca oleaginoasele să reducă nivelul de colesterol cu 5%. De asemenea, acestea protejează inima și sunt foarte sănătoase. În plus, nucile sunt cunoscute și pentru beneficiile lor asupra sistemului nervos. Specialiștii recomandă ca pentru a consuma alimente care mențin scăzut nivelul colesterolului, trebuie să înlocuiești untul cu uleiuri vegetale.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
2
Femeie frumoasă, blondă, de peste 50 de ani, fotografie portret
Frumusețe
Tunsori de evitat dacă ai peste 50 de ani. Pot adăuga mulți ani pe chipul tău
Vremea frumoasă de afară te poate împinge pe drumul către un salon de înfrumusețare. Pe măsură ce vremea se încălzește, s-ar putea să vrei să te bucuri de o tunsoare complet nouă și nu...
3
O femeie frumoasă care poartă o rochie roz și simbolizează una dintre acele zodii energice
Horoscop
Cele mai energice zodii. Ei sunt nativii cu o forță interioară de invidiat
Te-ai întrebat vreodată care sunt cele mai energice zodii? Acești nativi au o forță interioară de invidiat. Reușesc să facă față tuturor provocărilor și aduc zâmbetul pe buzele oamenilor din viața lor. Ei sunt...
4
Lisa Rinna în timp ce ncearcă să se ascundă de fotografi
Divertisment
Intervențiile estetice au făcut-o să se ascundă de fotografi. Vedeta care s-a transformat complet în ultimii ani
Intervențiile estetice au făcut-o să se ascundă de fotografi. Vedeta din imagine spune că s-a transformat complet în ultimii ani. Chipul ei nu mai este același, dar este dispusă să-și repare greșelile. Lisa Rinna...
5
Ouă pe felii de pâine cu firișoare de ceapă
Sănătate
Ce trebuie să mănânci ca să slăbești la burtă. Alimente pentru un abdomen plat
Mulți oameni sunt în căutare de soluții pentru a obține un abdomen plat, mai ales acum că vremea s-a încălzit, iar hainele subțiri lasă la iveală orice acumulare de grăsime. Desigur, un abdomen plat...
PARTENERI
×