Reclamă

Cum poți reduce roșeața tenului. Sfaturi utile de la specialiștii în frumusețe

Îngrijirea tenului poate să fie o adevărată provocare pentru persoanele care se confruntă cu probleme. Din acest motiv este important să-ți cunoști nevoile tenului și să încerci să adopți o rutină care să se adapteze acestora. Iată cum poți reduce roșeața tenului. Sfaturile utile oferite de specialiștii în frumusețe.

Publicat: 27 decembrie 2022, 6:20

Pielea devine predispusă la apariția imperfecțiunilor din cauza tulburărilor hormonale, a stresului, dar și a altor factori fizici. Acneea poate produce un aspect neplăcut, iar roșeața poate apărea la scurt timp. Totodată, roșeața poate avea la bază și alte probleme ale tenului, cum ar fi rozaceea sau o eczemă netratată. Aceste probleme de natură estetică pot ridica nesiguranță în ceea ce privește imaginea de sine.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cum poți reduce roșeața tenului

Roșeața ocazională a tenului pate fi cauzată de condiții de mediu specifice, cum ar fi temperaturile scăzute, stresul la nivelul tenului, dar și consumul anumitor alimente sau băuturi. Roșeața tenului nu trebuie să fie întotdeauna un semn de îngrijorare.

Atunci când vorbim de rozacee, lucrurile stau complet diferit. Însă de cele mai multe ori roșeața apare ca o urmare a unor probleme de scurtă durată. Hai să aflăm împreună care sunt principalele cauze care duc la apariția roșeței și cum putem să o prevenim.

Roșeața cauzată de acnee și cum o poți trata

Coșurile care se inflamează cauzează deseori și înroșirea zonei respective. Inflamația face ca vasele de sânge să se extindă și pielea să pară mai roșie.

Reclamă

Bacteriile care trăiesc pe piele pot infecta o anumită zonă, iar foliculii blocați pot provoca coșurile, chisturi și noduli, în cazuri grave.

Pentru a trata roșeața provocată de acnee poți apela la un peeling cu acid salicilic sau acid glicolic. Acestea ajută la estomparea petelor rămase în urma acneei.

După folosirea unui astfel de produs în rutină este important să aplici și o cremă hidratantă. Află mai multe despre rutina corectă de îngrijire a tenului și la ce produse e recomandat să renunți.

Reclamă

Hidratează tenul uscat

Uscarea tenului poate duce și ea la un aspect neplăcut. Pielea uscată este deteriorată și compromisă, iar bariera devine vulnerabilă la infecții cu microorganisme, tenul este mai sensibil și predispus la roșeață.

Pentru a opri roșeața cauzată de uscăciune, este important să întărești bariera pielii cu ajutorul cremelor hidratante. Acestea te vor ajuta să-ți refaci echilibrul tenului, iar în timp să diminuezi aspectul roșu al tenului.

Provocările unei persoane care se confruntă cu rozacee

Rozaceea este o afecțiune inflamatorie cronică a tenului. Aceasta afectează o mulțime de persoane și necesită un tratament mai îndelungat. Este necesară o vizită la medicul dermatolog pentru a stabili alături de acesta un tratament specific nevoilor proprii. Află mai multe și despre cuperoză, dar și despre modul în care o poți trata.

Prevenirea dermatitei seboreice este importantă

Dermatita seboreică este o problemă inflamatorie a pielii și apare în general pe scalp, dar și în zonele în care glandele sebacee produc exces de sebum. Dermatita seboreică provoacă roșeață, inflamație și pete de piele care pot avea un aspect solzos.

Dermatita seboreică poate fi tratată în mai multe moduri, dar necesită o vizită la medicul specialist. Dermatologul este cel care prescrie o rutină corectă de îngrijire a tenului pentru a trata această problemă.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
2
O femeie care își aplică ulei pe păr
Frumusețe
Cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului, recomandate de experții în frumusețe
Podoaba capilară este unul din atuurile frumuseții feminine. Deși nu există o rețetă magică, cercetările arată că cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului pot accelera procesul. În plus, extractele puternice din plante ajută...
3
Un bărbat care stă pe o canapea, cu telecomanda în mână, care cască
Horoscop
Zodii care pot fi parteneri leneși. Cum să abordezi situația în relația de cuplu
Te-ai săturat să-ți cicăliști constant partenerul să-și facă sarcinile din casă? Te trezești că faci toate sarcinile grele din relație? Dacă da, nu ești singura. Astrologii lămuresc și această situație. Există zodii care pot...
4
O femeie care privește cu zâmbetul pe buze la o vitamină
Sănătate
Deficitul de vitamine care te-ar putea face să pari mai în vârstă. La ce recomandă specialiștii să fii atentă
Te-ai simțit mai fragilă, irascibilă și fără energie în ultima perioadă? Ar fi bine să verifici dacă ai deficit de vitamine. Acesta poate provoca o serie de simptome, cum ar fi oboseală și iritabilitate....
5
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
PARTENERI
×