Pielea devine predispusă la apariția imperfecțiunilor din cauza tulburărilor hormonale, a stresului, dar și a altor factori fizici. Acneea poate produce un aspect neplăcut, iar roșeața poate apărea la scurt timp. Totodată, roșeața poate avea la bază și alte probleme ale tenului, cum ar fi rozaceea sau o eczemă netratată. Aceste probleme de natură estetică pot ridica nesiguranță în ceea ce privește imaginea de sine.
Cum poți reduce roșeața tenului
Roșeața ocazională a tenului pate fi cauzată de condiții de mediu specifice, cum ar fi temperaturile scăzute, stresul la nivelul tenului, dar și consumul anumitor alimente sau băuturi. Roșeața tenului nu trebuie să fie întotdeauna un semn de îngrijorare.
Atunci când vorbim de rozacee, lucrurile stau complet diferit. Însă de cele mai multe ori roșeața apare ca o urmare a unor probleme de scurtă durată. Hai să aflăm împreună care sunt principalele cauze care duc la apariția roșeței și cum putem să o prevenim.
Roșeața cauzată de acnee și cum o poți trata
Coșurile care se inflamează cauzează deseori și înroșirea zonei respective. Inflamația face ca vasele de sânge să se extindă și pielea să pară mai roșie.
Bacteriile care trăiesc pe piele pot infecta o anumită zonă, iar foliculii blocați pot provoca coșurile, chisturi și noduli, în cazuri grave.
Pentru a trata roșeața provocată de acnee poți apela la un peeling cu acid salicilic sau acid glicolic. Acestea ajută la estomparea petelor rămase în urma acneei.
După folosirea unui astfel de produs în rutină este important să aplici și o cremă hidratantă. Află mai multe despre rutina corectă de îngrijire a tenului și la ce produse e recomandat să renunți.