Reclamă

Obiceiuri de îngrijire a pielii la care e recomandat să renunți în 2023, potrivit dermatologilor

Un dermatolog a împărtășit obiceiuri de îngrijire a pielii la care e recomandat să renunți în 2023. Cu siguranță fiecare dintre noi are o rutină. Cu toate acestea, se pare că regulile se schimbă sau mai bine zis se simplifică.

Publicat: 22 decembrie 2022, 6:40

Dr. Suchismita Paul, un dermatolog certificat de la Newport Beach Dermatology and Plastic Surgery din Orange County, California, a declarat pentru Insider că, în general, îngrijirea pielii ar trebui să fie adaptată nevoilor fiecărei persoane în parte.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Obiceiuri de îngrijire a pielii la care e recomandat să renunți în 2023

Dar, există câteva obiceiuri de îngrijire a pielii pe care toată lumea ar trebui să le lase în urmă în noul an, a spus ea. Fie sunt greșite, fie sunt folosite eronat, anumite produse pur și simplu nu funcționează la fel pentru toată lumea.

Dermatologii își doresc ca oamenii să înțeleagă că au nevoie de o rutină personalizată.

Folosirea unui număr prea mare de produse

Oamenii ar trebui să păstreze rutinele de îngrijire a pielii cât mai simple posibil în 2023. Un produs de curățare, hidratare și protecție solară sunt o necesitate. Apoi oamenii ar trebui să aleagă produse suplimentare de îngrijire a pielii în funcție de nevoile lor.

Reclamă

Următorul produs pe care persoanele cu acnee, pete întunecate sau cei care vor o piele „strălucitoare” ar putea dori să îl adauge este un retinoid pe timp de noapte, a spus ea. Retinoizii promovează refacerea celulară, atunci când pielea nouă, sănătoasă, înlocuiește pielea moartă.

Cu toate acestea, Paul a spus că mai multe persoane merg la clinica ei cu pielea roșie, iritată. Se întâmplă din cauza folosirii prea multor produse cu ingrediente active. Pe această listă se află retinoizii sau exfolianții, care pot fi dure pentru piele.

Paul a spus că exfolierea excesivă a pielii cu exfolianți chimici sau fizici de mai mult de trei până la patru ori pe săptămână poate compromite bariera pielii, ducând la roșeață, iritație și uscăciune.

Reclamă

Unii oameni pot folosi, de asemenea, un toner după ce s-au spălat pe față cu apă și săpun. Acesta va ajuta la optimizarea pH-ului pielii. Dar, cu utilizarea demachiantelor, acestea nu sunt un pas esențial pentru majoritatea oamenilor.

„Există toneruri care ar putea avea ingrediente active, cum ar fi niacinamida, ce ar putea ajuta cu adevărat la petele întunecate, dar nu cred că toată lumea are nevoie de un toner”, a spus ea.

Potrivit lui Paul, niacinamida este o formă de vitamina B3, care ajută la combaterea petelor întunecate, acnee, roșeață ușoară și, de asemenea, hidratează pielea.

Folosirea unei creme hidratante parfumate

Persoanele care sunt predispuse la rozacee, acnee sau piele uscată ar trebui să evite crema hidratantă parfumată, a spus Paul.

Persoanele cu piele roșie, iritată ar trebui să folosească o cremă hidratantă care conține ingrediente precum ceramidă, niacinamidă sau fulgi de ovăz. Acestea pot ajuta toate la repararea și restabilirea unei „bariere a pielii compromise”.

Cei care sunt predispuși la uscarea pielii ar trebui să evite și băile cu spumă. Mai ales produse parfumate, deoarece acestea pot face pielea și mai uscată.

În schimb, persoanele cu piele uscată sau predispusă la eczeme pot încerca un duș mai călduț sau o baie o dată pe săptămână.

Stoarcerea coșurilor

Paul a spus că în 2023, oamenii care își storc coșurile ar trebui să renunțe. „Acest proces îți mărește de fapt coșurile și petele întunecate”, a spus ea.

Paul a spus că apariția coșurilor provoacă traume ale pielii care se pot vindeca prin „hiperpigmentare post-inflamatoare”. Cu alte cuvinte, petele întunecate pot dura mult mai mult până se vindecă decât coșul în sine.

Paul a spus că oamenii ar trebui să acopere coșul cu un „plasture pentru coșuri”. E indicat să facă așa ca să nu-l poată stoarce și să poarte protecție solară.

Folosirea șervețelelor de machiaj

Paul a spus că oamenii ar trebui să renunțe la șervețelele de machiaj în 2023. Acestea tind să fie „dure cu pielea” și „nu sunt bune” la îndepărtarea machiajului.

Șervețelele de machiaj „îți pot înfunda porii”, a spus ea.

În schimb, e recomandat să „cureți dublu”. Acest lucru înseamnă să folosești mai întâi un demachiant pe bază de ulei sau un balsam de curățare pentru a șterge machiajul. Apoi un produs de curățare hidratant pe bază de apă ca al doilea pas pentru a îndepărta ușor orice resturi rămase.

O curățare dublă este o modalitate blândă de a îndepărta machiajul, crema de protecție solară și murdăria.

Omiterea protecției solare

Paul a spus că este „foarte, foarte important” să porți o cremă de protecție solară cu un factor de protecție solară de 30 și mai mult pentru a evita deteriorarea pielii. Razele soarelui pot agrava petele întunecate și pot provoca îmbătrânirea.

„Este ideal dacă folosești și o cremă hidratantă cu SPF sau un machiaj cu SPF deasupra protecției solare. Dar doar acele lucruri nu înlocuiesc crema de protecție solară”, a spus ea.

„Fie că este vorba de zile mohorâte, ploioase, aproape 365 de zile pe an, ar trebui să porți protecție solară”, a spus ea.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O zână cu aripi, care stă speriată la pământ
Horoscop
Zodii care preferă să trăiască singure. Nativii care se simt mai bine atunci când au intimitate
Există atât de multe lucruri care merită spuse despre viața personală atunci când locuiești singură. Pacea și liniștea, filmele preferate, ora de culcare târzie și faptul că nu trebuie să dai nimănui nicio explicație....
2
Bianca Censori și Kanye West într-o mașină privată
Divertisment
Bianca Censori a purtat o ținută transparentă și a fost la un pas de un accident vestimentar. Partenera lui Kanye West a avut o apariție îndrăzneață
Bianca Censori a purtat o ținută transparentă și a fost la un pas de un accident vestimentar. Partenera lui Kanye West a avut o apariție îndrăzneață pe străzile din Los Angeles. Imaginile cu diva...
3
O femeie îmbrăcată într-o rochie roșie, impunătoare
Horoscop
Cele mai norocoase zodii în funcție de luna în care s-au născut. Ei sunt fericiții zodiacului
Astrologii ne spun că data nașterii are un rol aparte în doza de noroc cu care ne neștem. Însă te-ai întrebat vreodată care dintre lunile anului poartă mai mult noroc? În acest articol, vei...
4
O femeie tânără cu ochelari de soare la ochi și un ruj portocaliu pe buze
Frumusețe
Nuanțele de ruj care te îmbătrânesc. De ce culori să te ferești, potrivit specialiștilor
Uneori este suficient să accentuezi buzele cu ruj pentru a te simți mai încrezătoare în sine. Această metodă va atrage o mulțime de priviri asupra ta, lucru care te va face să te simți...
5
Charles Spencer surprins într-o fotografie portret la Althorp House
Divertisment
Charles Spencer a vorbit despre starea de sănătate a lui Kate Middleton. Fratele Prințesei Diana spune că este îngrijorat
Charles Spencer a vorbit despre starea de sănătate a lui Kate Middleton. Fratele Prințesei Diana este îngrijorat pentru soția Prințului William. Charles a oferit mai multe informații într-un interviu recent. Charles Spencer a vorbit...
PARTENERI
×