Reclamă

Unghii curate și naturale. Sfaturi pentru o manichiură elegantă

O manichiură care impresionează este specifică unor unghii curate și naturale. Se spune că aspecutul unghiilor reprezintă cartea de vizită a unei femei. Îți vom oferi câteva trucuri pentru a obține efectul dorit.

Publicat: 9 decembrie 2022, 5:00

Oja nu se potrivește chiar tuturor femeilor, mai ales dacă acestea abordează un stil minimalist, simplu și mai prietenos cu unghiile.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Unghii curate și naturale

Pentru a avea unghii curate și naturale, este recomandat să folosești produse de calitate, de la uleiuri, până la suplimente alimentare sau ustensile de îngrijire.

Pentru ca unghiile să capete un aspect natural, ele trebuie curățate, fără a aplica un lac, ulterior. Poți să folosești produse alternative pe post de înlocuitori.

Uleiurile

În locul acetonei sau al dizolvantului, pentru a îndepărta oja de pe unghiile tale, poți folosi soluții bogate în uleiuri esențiale. Astfel, te vei bucura de un tratament de hrănire în profunzimea unghiilor. De asemenea, pielea mâinilor, trebuie la rândul ei să fie îngrijită.

Reclamă

Hidratarea mâinilor trebuie să reprezinte o prioritate în rutina de îngrijre. Mai ales în sezonul rece, pielea are nevoie de și mai mult ajutor. Glicerina reprezintă un agent de umezeală care pătrunde rapid în țesut și lasă pielea hidratată. Iată și câteva sfaturi utile pentru unghii rezistente.

Forma potrivită pentru unghiile naturale

Experții din domeniu susțin că forma dată unghiei și felul în care a fost tăiată sau pilită contează cel mai mult. Ideal ar fi ca unghiile să nu fie înmuiate în apă, deoarece se poate pierde din keratină.

Reclamă

Pentru a avea unghii curate și naturale, ele trebuie tăiate și mai apoi uniformizate cu o pilă de granulație de 180 de grade.

Strălucirea unghiei

Unul dintre cele mai importante și vizibile caracteristici ale unei unghii sănătoase este strălucirea acesteia. Trebuie să treci un tampon cu patru direcții pe fiecare unghie pentru a îndepărta denivelările și pentru a lustrui suprafața acestora.

Uleiurile de jojoba și de ricin reprezintă un ajutor de nădejde pentru hidratarea unghiilor și a cuticulelor. Tot pentru hidratare, este recomandat să folosești și produse care au în compoziție keratină. Aceasta ajută la întărirea unghiilor le oferă un aspect sănătos.

Poți folosi, de asemenea, și suplimente cu fier și zinc pentru a stimula creșterea frumoasă a unghiilor.

Totodată, unghiile moi au un aspect subțire și fragil și se pot rupe destul de des. Un ajutor de nădejde în acest caz pot fi vitamina A și vitamina C.

Poți să apelezi la un tratament pe bază de lac de unghii care să conțină vitaminele A și B alături de alte minerale. Desigur, poți să-ți iei aportul de vitamine necesar din fructe și legume. Atât citricele cât și morcovii sau legumele cu frunze verzi sunt de mare ajutor.

Acordă atenție cuticulelor

Trebuie să acorzi mare atenție cuticulelor. Experții recomandă atenție maximă atunci când le îngrijești. Cuticulele sunt un câmp de protecție a unghiei și ține bacteriile departe.

Dacă tai cuticulele mult prea tare, riști să te infectezi. Corpul va percepe acest eveniment drept o traumă și va afecta procesul de creștere al cuticulelor.

Ultima etapă și cea mai relaxantă din procesul de îngrijire a mâinilor este masajul. Fie că folosești uleiuri esențiale sau uleiuri organice, rezultatul va fi la fel de bun – unghii sănătoase și mâini hidratate.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Prințul Harry într-o cămașă albastră în timpul unei conferințe
Divertisment
Prințul Harry a declarat că reședința sa se află în Statele Unite ale Americii. Anunțul a fost făcut după ce s-a aflat că va merge în vizită în Londra
Prințul Harry a declarat că reședința sa se află în Statele Unite ale Americii. Anunțul a fost făcut după ce s-a aflat că va merge în vizită în Londra. Acesta a declarat pentru prima...
2
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
3
David și Victoria Beckham la un eveniment public din 2003
Divertisment
Dovada transformării Victoriei Beckham. Cum arăta chipul ei la începutul relației cu David și cum arată acum, la 50 de ani
Aceasta este dovada transformării victoriei Beckham. Chipul ei s-a schimbat de-a lungul relației sale cu David Beckham. Femeia de afaceri a împlinit vârsta de 50 de ani, iar soțul ei a celebrat-o în mediul...
4
O femeie care vorbește la telefon și vinde anumite lucruri
Horoscop
Zodii care sunt foarte bune la vânzări. Nativii care au latura comercială în natura lor
Anumite trăsături asociate cu diferite semne zodiacale pot influența cât de bine performează în diferite profesii. Când vine vorba de vânzări, unele semne strălucesc mai puternic decât altele. Ai mai jos lista cu zodii...
5
Kim Kardashian într-un costum de baie roz în timp ce este urmată de o întreagă echipă de fotografi pe plajă
Divertisment
Kim Kardashian s-a pus într-o situație penibilă. Cum a reușit diva să ajungă virală în mediul online
Kim Kardashian s-a pus într-o situație penibilă. Diva a ajuns ținta glumelor din mediul online după ce a postat în mediul online mai multe imagini în costum de baie. Vedeta s-a pozat în timp...
PARTENERI
×