Reclamă

Care e ordinea corectă a aplicării serului și a cremei hidratante în rutina de îngrijire. Ce sfaturi oferă specialiștii

Este important să știi care e ordinea corectă a aplicării serului și a cremei hidratante în rutina de îngrijire pentru rezultate bune și complete. Într-o lume în care skin-care-ul este subiectul principal de dezbatere, mai ales în cadrul rețelelor sociale, este ideal să rămâi informată. Deși există diferite tipuri de produse pe care le poți folosi pentru a-ți îngriji tenul, aceastea trebuie să răspundă nevoilor tale.

Publicat: 15 decembrie 2022, 5:55

În timp ce calitatea produselor folosite este esențială pentru rutina ta, la fel rămâne și cu ordinea aplicării produselor. De asemenea, evident este faptul că trebuie să-ți cunoști tipul de ten. Dacă acest lucru este o provocare dificilă pentru tine, lasă-te pe mâna specialiștilor pentru un diagnostic corect.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Care e ordinea corectă a aplicării serului și a cremei hidratante în rutina de îngrijire

Ordinea corectă a aplicării acestor produse în rutina ta de îngrijire trebuie să înceapă cu ingredientul mai ușor, mai fluid. Așadar, serul este pe primul loc în rutina de îngrijire, susțin dermatologii. Deci, regula este simplă. Mai întâi produsele mai ușoare, iar mai apoi, cele cu consistență mai mare (precum crema hidratantă).

Motivul pentru care trebuie să ții cont de acest aspect este unul pur chimic. Serul conține niște ingrediente de tip ocluziv. Aceste ingrediente ajută la menținerea unui nivel de umiditate optim al pielii.

De aceea, dacă aplici mai întâi crema în locul serului, piele va absorbi mai întâi crema, iar restul beneficiilor din celălalt produs vor ajunge mai greu în țesut.

De asemenea, este important să știi și faptul că un ser cu potențial iritant precum acidul salicilic sau retinolul, trebuie aplicate la final, peste crema hidratantă. De aceea, este esențial să cunoști ordinea corectă a aplicării produselor în rutina ta de îngrijire, pentru a preveni reacții neplăcute ale pielii, potrivit Mind Body Green.

Reclamă

De asemenea, recomandat este ca retinolul, de exemplu, să fie aplicat între două straturi de cremă.

Serurile precum acidul hialuronic, niacinamida și vitamina C pot fi folosite în funcție de prima schemă, înaintea unei creme hidratante.

Totuși, pentru a te asigura că nu vei dezvolta o reacție ciudată a pielii, încearcă serul într-un singur colț al feței, scrie Cosmopolitan.

Reclamă

Cum arată o rutină completă de îngrijire pentru începători

Rutina de îngrijire nu trebuie să devină o povară pentru tine. De aceea, îți sugerăm patru etape principale, cu ordinea corectă a aplicării produselor în rutina ta de îngrijire. Astfel, vei avea parte de un ritual de care vei ține cont pe termen lung. În plus, rezultatele vor fi, de asemenea, pe măsură. Cu pași simpli și produse de calitate, vei obține efectul dorit.

  • Cleanser – blând cu pielea, fără sulfați, pentru a curăța tenul;
  • Ser – trei sau patru picături de acid hialuronic în fiecare dimineață îți vor ține pielea intens hidratată pe tot parcursul zilei;
  • Cremă hidratantă – de preferat fără parfum, aplicată de două ori pe zi;
  • Cremă cu factor de protecție – o cremă de protecție solară minerală sau chimică cu cel puțin SPF 30

Așadar, aceasta este ordinea corectă a aplicării serului și a cremei hidratante în rutina de îngrijire în patru pași simpli. Desigur, ești liberă să adaugi produse și ingrediente în funție de nevoile tale și de sfaturile dermatologilor. Fie că vrei să integrezi uleiuri, toner sau cremă de ochi, alege produse de calitate. În rutina ta de îngrijire poți adăuga inclusiv dovleacul, care are proprietăți uimitoare.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 15 aprilie – 21 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
În această perioadă, mulți dintre nativi se vor reîntoarce la credințele din trecut. Există o singură zodie care va descoperi că suferă de oboseală cronică, iar aceasta va trebui să ia o pauză prelungită....
2
O femeie frumoasă care poartă o rochie roz și simbolizează una dintre acele zodii energice
Horoscop
Cele mai energice zodii. Ei sunt nativii cu o forță interioară de invidiat
Te-ai întrebat vreodată care sunt cele mai energice zodii? Acești nativi au o forță interioară de invidiat. Reușesc să facă față tuturor provocărilor și aduc zâmbetul pe buzele oamenilor din viața lor. Ei sunt...
3
fată îmbrăcată în culori deschise pe un fundal bleu
Horoscop
Culoarea zodiei Gemeni. Nuanțele care îți poartă noroc dacă ești în această zodie
Fiecare nativ în parte are trăsături specifice, dar și lucruri care îi plac în mod deosebit și i se potrivesc mănușă. Află care este culoarea zodiei Gemeni și vezi cum poți să o porți...
4
Jennifer Lopez într-un crop top verde în timp ce își ascunde abdomenul cu ajutorul unei poșete
Divertisment
Abdomenul ei nu mai are niciun secret. Cum și-a pus timpul amprenta asupra corpului lui Jennifer Lopez
Abdomenul ei nu mai are niciun secret. Timpul pare că și-a pus amprenta asupra corpului lui Jennifer Lopez. Vedeta latino a făcut spectacol atunci când a apărut pe străzile din New York. Totul s-a...
5
O femeie frumoasă care poartă o rochie neagră și ține într-un cerc armonios mai multe frunze aurii
Horoscop
Zodii care iubesc liniștea. Ei sunt nativii care evită situațiile dramatice
Există unele zodii care iubesc liniștea și evită pe cât se poate situațiile dramatice. Acești nativi se feresc de persoanele care tind să fie vampiri energetici. Ei au nevoie de oameni sinceri în viața...
PARTENERI
×