Reclamă

De ce e recomandat să incluzi dovleacul în rutina de îngrijire personală: sfaturile specialiștilor

Dacă folosești produse de bază, eforturile tale dau roade. Piele strălucitoare, păr sănătos și un sistem imunitar puternic. Dovleacul este foarte bun pentru întregul oraganism. Așa că, în loc să îl eviți dovleacul, mai bine folosește-te de el. Află de ce e recomandat să incluzi dovleacul în rutina de îngrijire personală.

Publicat: 14 octombrie 2022, 7:35

Dovleacul și semințele de dovleac sunt omniprezente toamna. Melanie Zanoza Bartelme, care urmărește tendințele alimentare, a declarat pentru The Washington Post că mulți au apelat la dovleac și semințele de dovleac pentru a rezolva diverse probleme.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Există, de asemenea, o importantă valoare nutritivă în dovleac și semințele de dovleac. Potrivit Healthline, chiar și în cantități mici, dovleacul poate furniza „o cantitate substanțială de grăsimi sănătoase. Furnizează magneziu și zinc” plus „potasiu, vitamina B2 și acid folic”.

De ce e recomandat să incluzi dovleacul în rutina de îngrijire personală

Uleiul din semințe de dovleac are chiar și calități medicinale. Studiile spun că ajută nu numai la reducerea inflamației fără efecte adverse, dar „dietele bogate în semințe de dovleac au fost asociate cu un risc redus de cancer de stomac, sân, plămân, prostată și colon”, conform Healthline. Alte studii arată că semințele de dovleac pot ajuta la încetinirea creșterii celulelor canceroase de prostată. Pot juca un rol cheie în prevenirea și tratarea cancerului de sân.

Dovleacul poate ajuta pielea să strălucească

Pe măsură ce vremea se schimbă, se schimbă și preocupările de îngrijire a pielii. Potrivit lui Narine Nikogosian, expert în îngrijirea pielii și autoare a cărții „Return to Beauty: Old-World Recipes for Great Radiant Skin”, enzimele de dovleac pot avea efecte magice asupra pielii tale.

Reclamă

Nikogosian a declarat pentru Cosmopolitan că „dovlecii sunt bogați în beta-caroten, vitamina C și antioxidanți. Toate luptă împotriva radicalilor liberi dăunători”. Joshua Zeichner, un dermatolog certificat, a adăugat că vitamina C găsită în dovleac poate ajuta să îți protejezi pielea de „agresorii mediului”.

Enzimele de dovleac sunt exact ceea ce ai nevoie pentru pielea ta dacă te lupți sau vrei să previi erupțiile. Dendy Engelman, un dermatolog certificat, a spus că există alfa-hidroxiacizi în enzimele de dovleac. Acestea încurajează „exfolierea blândă” și poate ajuta la gestionarea producției de ulei și la menținerea erupțiilor sub control.

Dacă suferi de erupții, dr. Marnie Nussbaum a declarat pentru Harper’s Bazaar că zincul găsit în enzimele de dovleac, combinat cu vitamina E ajută de fapt la „reînnoirea pielii” și la combaterea acneei și a semnelor de îmbătrânire.

Reclamă

Poate contribui la întărirea firelor de păr

Dacă nu ai deja o rutină săptămânală de îngrijire a părului, vei dori să adaugi măștile cu dovleac cât mai curând posibil. Dovleacul este plin de vitamina E, vitamina C și beta-caroten. Acestea pot ajuta la circulația sângelui scalpului, întăresc foliculilor de păr și promovează creșterea părului.

Riley Brown Beauty sugerează să amesteci o cană de piure de dovleac, ¼ cană de ulei de cocos și 2 linguri de miere. Lasă amestecul să stea pe păr după ce te-ai șamponat. După aproximativ cinci minute, Brown propune continuarea normală a spălării. Atunci când aplici masca e important să o faci de la jumătatea lungimii până la vârfuri. E un pas care va ajuta la prevenirea ruperii firelor de păr. Potrivit Dr. Marnie Nussbaum, dovleacul poate ajuta la reducerea producției de hormon care oprește creșterea părului.

Dacă nu ești pregătită pentru o mască cu dovleac, Healthline sugerează să masezi uleiul de semințe de dovleac pe părul umed. Înfășoară părul într-un prosop și lasă uleiul să stea timp de 20 de minute înainte de șamponare și aplicarea balsamului.

Gustarea cu semințe de dovleac poate ajuta la combaterea stresului

Potrivit Healthline, semințele de dovleac și pepitas, sâmburele verde din interiorul cojii albe de semințe de dovleac, reprezintă „una dintre cele mai bune surse naturale de magneziu”.

Magneziul ajută, de asemenea, să menținem nivelul de stres în echilibru. Charlotte Martin, autoarea cărții „The Plant Forward Solution”, a declarat pentru Real Simple că magneziul ajută la promovarea relaxării. Oferă un somn profund reparator prin „menținerea unor niveluri sănătoase de GABA, un neurotransmițător care calmează corpul și mintea”. Taste of Home recomandă să mănânci o mână de semințe de dovleac înainte de culcare dacă te lupți cu insomnia. Cu toate acestea, e foarte important să te consulți cu medicul înainte de a decide orice legat de sănătatea ta.

Consumul de dovleac poate stimula imunitatea

Există mai multe modalități de a obține beneficiile pentru sănătate ale dovleacului decât să pui dovleac pe față. La fel ca semințele lor, dovleci sunt plini de vitamine și nutrienți. Aceștia te pot ajuta să treci peste sezonul de răceală și gripă.

Pe lângă faptul că ajută la creșterea părului, beta-carotenul este un antioxidant care oferă organismului mai multă protecție împotriva unor lucruri precum pierderea vederii și infecțiile, conform Healthline. Dar beta-carotenul, care se transformă în vitamina K atunci când este digerat, nu este singurul nutrient din dovleac care întărește imunitatea. Potrivit Clinicii Cleveland, nu numai că vei primi o doză de vitamina E și fier atunci când iei o bucată de plăcintă cu dovleac. Aceasta îți oferă și o „porție de dovleac oferă 19% din doza zilnică recomandată de vitamina C”.

O cantitatea mare de vitamina A, un alt nutrient care ajută la susținerea sistemului imunitar, o poți obține din dovleac. Cunoscut și pentru că ajută la creșterea celulelor, la sănătatea ochilor și la dezvoltarea fătului, Business Insider raportează că într-o jumătate de cană de dovleac se află „280% din doza zilnică recomandată de vitamina A”.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Planeta mercur înconjurată de semnele zodiacale pentru a lustra că mercur iese din retrograd pe 25 aprilie 2024
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Universul va deschide o poartă către un nou început pentru nativii din zodiac. Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie și lucrurile se vor schimba. Planeta își reia cursul direct, ceea ce înseamnă că...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
3
O femeie superbă, blondă, care poartă o rochie roșie și ilustrează una dintre acele zodii care se folosesc de gelozie în relații
Horoscop
Zodii care se folosesc de gelozie în relații. Nativii care transformă acest sentiment într-o armă
Astrologii spun că există anumite zodii care se folosesc de gelozie în relații. Acești nativi reușesc să transforme acest sentiment într-o armă. Multe trăsături de personalitate sunt influențate de zodia în care ne naștem,...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat de flori pentru a ilustra una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Acești nativi au parte de momente de neuitat. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este pregătit să-i sprijine pe nativi să-și...
5
Prieteni care râd și se distrează într-o zi însorită
Horoscop
Lună Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024. Cum te influențează, în funcție de zodie
Un eveniment astrologic de o intensitate uriașă va acapara toate zodiile. Luna Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024 vine să ne aducă tot timpul la extreme. Nativii se vor simți prinși într-o mare...
PARTENERI
×