Reclamă

Prăjitură cu dovleac și aluat turnat. Un deliciu garantat

Printre deserturile cu dovleac cu care ți-ai propus să-i răsfeți pe cei dragi în această perioadă, trece pe listă și rețeta de prăjitură cu dovleac și aluat turnat. Este delicioasă și va avea un succes garantat.

Maria Udrea
Maria Udrea
Publicat: 6 octombrie 2022, 6:21

Deserturile cu dovleac sunt la mare căutare, mai ales în luna octombrie, când dovleacul este alimentul vedetă. De fapt este vedetă și ca aliment, dar și pentru a-l folosi ca decor de toamnă, simplu sau sculptat sub diferite forme.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Din miezul dovleacului poți prepara diferite deserturi, dar și preparate sărate cum sunt supele cremă, aperitivele sau garniturile. Cea mai simplă rețetă cu dovleac este și cea mai îndrăgită: rețeta de dovleac copt cu miere și scorțișoară. Urmează plăcintele și tartele, dar și prăjiturile mai complexe sau aluaturile cu dovleac în compoziție.

Îți oferim mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru una dintre prăjiturile delicioase cu dovleac.

Prăjitură cu dovleac și aluat turnat – Ingrediente

Ai nevoie pentru a prepara această delicioasă prăjitură de ingrediente pentru aluat și de alte ingrediente pentru umplutură.

Reclamă

Pentru aluat turnat în tavă cu dimensiuni de 23/36 cm:

  • 3 ouă de mărime medie
  • 150 gr de zahăr
  • 150 ml de ulei
  • 300 gr de făină
  • 5 gr praf de copt
  • coaja răzuită de la o lămâie
  • 2 lingurițe cu esență de vanilie
  • 1 praf de sare.

Pentru umplutură:

  • 1 kg dovleac plăcintar, răzuit
  • 100 gr de zahăr tos
  • 30 gr de zahăr vanilinat
  • 1 linguriță cu pudră de scorțișoară
  • 50 gr de unt
  • 1 linguriță cu ulei.
Reclamă

Prăjitură cu dovleac și aluat turnat – Mod de preparare

Mai întâi, pregătește dovleacul plăcintar, care necesită curățare, răzuire și caramelizare cu zahăr. Între timp poți să pornești cuptorul la 180 de grade Celsius și să pregătești aluatul.

Cum pregătești dovleac caramelizat

Taie dovleacul mai întâi pe jumătate și îndepărtează semințele și nervurile, răzuindu-le cu o lingură. Apoi, taie cele două jumătăți în felii mai mici, decojește-le și dă-le pe răzătoare. Amestecă răzătura de dovleac cu zahărul.

Așază o cratiță pe flacăra aragazului aprinsă la intensitate medie. Pune uleiul în ea și unge-i toată baza. Adaugă dovleacul răzuit amestecat cu zahărul. Cu o spatulă, amestecă până când zahărul este topit, iar dovleacul răzuit este frumos caramelizat și pătruns. Stinge focul și adaugă untul tăiat în cuburi micuțe, pudra de scorțișoară și zahărul vanilinat.

Amestecă ușor până când untul este topit și compoziția de dovleac caramelizat este omogenă. Las-o deoparte și pregătește aluatul.

Cum prepari aluatul pentru prăjitură cu dovleac și aluat turnat

Pune ouăle sparte în bolul mixerului. Presară sare peste ele, apoi adaugă zahărul și coaja de lămâie. Pornește mixerul și amestecă bine la treaptă superioară, până când obții o compoziție spumoasă. Apoi, adaugă pe rând: uleiul, laptele și omogenizează după fiecare ingredient.

Trece făina prin sită împreună cu praful de copt, deasupra compoziției. Încorporează ușor în compoziția de mai sus, acest amestec. Aluatul obținut va avea textura mult mai consistentă decât aluatul clasic pentru clătite.

Pornește cuptorul la 180 de grade Celsius și pregătește tava de copt. Unge tava cu puțin ulei în interior și presară făină. Împarte aluatul în două părți egale. Întinde prima parte în tavă și niveleaz-o uniform. Introdu tava cu aluatul turnat în cuptor pentru 15 minute sau până când aluatul este ușor rumenit la suprafață.

Scoate tava din cuptor, adaugă compoziția de dovleac și toarnă a doua parte de aluat deasupra. Introdu din nou tava cu prăjitură cu dovleac și aluat turnat la cuptor. Mai lasă prăjitura să se coacă pentru 15 minute sau până când aluatul de deasupra este bine rumenit la suprafață.

Colaj de poze cu pașii de preparare ai prăjiturii cu aluat turnat și dovleac
Prăjitura cu dovleac și aluat turnat se coace în două etape / Rețetefeldefel.ro

Lasă prăjitura să se răcească, porționeaz-o frumos și decoreaz-o cu zahăr pudră. Iar pentru data viitoare, când îți propui să mai prepari un desert cu dovleac, îți recomandăm să testezi și o rețetă de prăjitură cu dovleac plăcintar și aluat răzuit.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie frumoasă care poartă o rochie roz și simbolizează una dintre acele zodii energice
Horoscop
Cele mai energice zodii. Ei sunt nativii cu o forță interioară de invidiat
Te-ai întrebat vreodată care sunt cele mai energice zodii? Acești nativi au o forță interioară de invidiat. Reușesc să facă față tuturor provocărilor și aduc zâmbetul pe buzele oamenilor din viața lor. Ei sunt...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 15 aprilie – 21 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
În această perioadă, mulți dintre nativi se vor reîntoarce la credințele din trecut. Există o singură zodie care va descoperi că suferă de oboseală cronică, iar aceasta va trebui să ia o pauză prelungită....
3
O femeie frumoasă care stă în pat și citește mesaje încercând să-și urmărească fostul partener
Horoscop
Zodii care își urmăresc fostul partener. Nativii care nu pot trece cu ușurință peste o despărțire
Există unele zodii care își urmăresc fostul partener. Acești nativi caută orice motiv pentru a vedea ce face persoana de care s-au despărțit. Ei trec mai greu peste momentul despărțirii și nu pot accepta...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie neagră și ține într-un cerc armonios mai multe frunze aurii
Horoscop
Zodii care iubesc liniștea. Ei sunt nativii care evită situațiile dramatice
Există unele zodii care iubesc liniștea și evită pe cât se poate situațiile dramatice. Acești nativi se feresc de persoanele care tind să fie vampiri energetici. Ei au nevoie de oameni sinceri în viața...
5
O femeie frumoasă care își aplică anticearcăn în timp ce se uită în oglindă
Frumusețe
Când se aplică anticearcănul. Ordinea corectă a produselor de machiaj
Dacă nu ești pasionată de beauty sau ești la început de drum, atunci poate fi copleșitor să începi să te machiezi singură. Cu atât de multă informație este greu să alegi pe cea care...
PARTENERI
×