Deserturile cu dovleac sunt la mare căutare, mai ales în luna octombrie, când dovleacul este alimentul vedetă. De fapt este vedetă și ca aliment, dar și pentru a-l folosi ca decor de toamnă, simplu sau sculptat sub diferite forme.
Din miezul dovleacului poți prepara diferite deserturi, dar și preparate sărate cum sunt supele cremă, aperitivele sau garniturile. Cea mai simplă rețetă cu dovleac este și cea mai îndrăgită: rețeta de dovleac copt cu miere și scorțișoară. Urmează plăcintele și tartele, dar și prăjiturile mai complexe sau aluaturile cu dovleac în compoziție.
Îți oferim mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru una dintre prăjiturile delicioase cu dovleac.
Prăjitură cu dovleac și aluat turnat – Ingrediente
Ai nevoie pentru a prepara această delicioasă prăjitură de ingrediente pentru aluat și de alte ingrediente pentru umplutură.
Pentru aluat turnat în tavă cu dimensiuni de 23/36 cm:
- 3 ouă de mărime medie
- 150 gr de zahăr
- 150 ml de ulei
- 300 gr de făină
- 5 gr praf de copt
- coaja răzuită de la o lămâie
- 2 lingurițe cu esență de vanilie
- 1 praf de sare.
Pentru umplutură:
- 1 kg dovleac plăcintar, răzuit
- 100 gr de zahăr tos
- 30 gr de zahăr vanilinat
- 1 linguriță cu pudră de scorțișoară
- 50 gr de unt
- 1 linguriță cu ulei.