Plăcintele cu dovleac sunt foarte căutate în această perioadă. Le găsești în cofetării și patiserii, la brutării, dar și pe tarabele piețelor sau ale târgurilor de toamnă.
Chiar dacă te atrag cu formele lor apetisante și aromele parfumate atât de la miezul dovleacului cât și de la scorțișoară, tot mai gustoase sunt cele preparate în casă.
De obicei scorțișoara se adaugă în umplutura plăcintelor. Însă, nu este greșit nici dacă se adaugă în interiorul aluaturilor.
Astfel, umpluturile își vor păstra culoarea intactă. Iar aroma de scorțișoară se va degaja în interiorul foilor de aluat.
Urmărește mai jos rețeta de plăcintă cu listă completă de ingrediente și mod de preparare pas cu pas, pentru a te convinge.
Plăcintă cu dovleac și aluat fraged cu scorțișoară – Ingrediente
Ca la orice rețetă de plăcintă, ai nevoie de ingrediente pentru foile de aluat și de ingrediente pentru umplutură.
Pentru foile de aluat:
- 1 ou de mărime medie;
- 75 gr de zahăr tos;
- 25 gr zahăr vanilinat;
- 100 gr de unt gras;
- 200 gr de iaurt grecesc;
- un praf sare;
- 5 gr de praf de copt;
- 1 linguriță cu pudră de scorțișoară;
- 500-550 gr de făină.