Reclamă

Dovleac copt cu miere și scorțișoară

Dintre darurile aromate și frumos colorate ale toamnei, dovleacul ocupă un loc preferențial, iar rețeta de dovleac copt cu miere și scorțișoară este prima opțiune. Dovleacul copt este adorat atât consumat simplu cât și inclus în diverse preparate.

Publicat: 13 octombrie 2021, 6:34 / Actualizat: 4 octombrie 2022, 14:24

Poate fi inclus în diverse aluaturi dulci sau sărate, dar poate fi transformat și într-o cremă delicioasă pentru deserturi spectaculoase. Plăcintele și tartele cu dovleac sunt printre deserturile preferate ale iubitorilor de dulce.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

La mare căutare, mai ales în sezonul rece, sunt rețetele de supă cremă din dovleac. Sunt cremoase, savuroase și hrănitoare și, mai ales, sunt recomandate și copiilor mici. Pe lângă gustul deosebit și aroma plăcută, consumul de dovleac copt aduce mari beneficii organismului.

Dovleacul are un conținut bogat în anti-oxidanți esențiali și vitamine.  În plus, are cel mai scazut nivel de calorii, după cum ne asigură specialiștii în nutriție. 100 de grame de dovleac conțin 26 calorii.

Dacă te-am convins să incluzi dovleacul în meniurile tale de toamnă, îți oferim mai jos cea mai simplă rețetă cu listă completă de ingrediente și mod de preparare pas cu pas.

Cea mai simplă rețetă de dovleac copt – Ingrediente

  • 1 dovleac plăcintar, rotund;
  • 2 linguri de miere naturală de albine;
  • 1 linguriță de scorțișoară;
  • opțional, 1-2 crenguțe de rozmarin.
Reclamă

Rețetă de dovleac copt cu miere și scorțișoară – Mod de preparare

Începi prin a spăla dovleacul pe coajă și a-l șterge cu prosoape de hârtie. Pornește și cuptorul la 200 de grade celsius, pentru a fi cald când introduci tava cu dovleac.

Ia un cuțit mai mare, cu lamă groasă și taie dovleacul pe jumătate. Cu ajutorul unei linguri, răzuiește interiorul celor două jumătăți de dovleac, îndepărtând astfel semințele și nervurile. Următorul pas constă în felierea celor două jumătăți de dovleac. Taie felii de cel puțin 3 cm grosime. Nu tăia felii foarte subțiri pentru a nu se usca în timpul tratamentului termic.

Reclamă

Pregătește o tavă de cuptor încăpătoare și așază feliile de dovleac în ea, cu coaja în jos. Introdu tava la cuptor, pe un sertar inferior și setează timpul pentru 40 de minute. Urmărești din când în când coacerea dovleacului. În funcție de tipul acestuia, timpul de coacere poate fi mai scurt decât cel setat sau mai mare. Atunci când marginile superioare ale feliilor de dovleac încep să capete crustă, miezul dovleacului este pătruns.

Între timp, amestecă mierea cu scorțișoara într-un recipient pe care îl pui într-un vas cu apă caldă. Astfel mierea va deveni mai fluidă și vei putea unge mai ușor feliile de dovleac coapte. Amestecă bine mierea cu scorțișoara pentru a se omogeniza amestecul.

După ce s-au copt feliile de dovleac stinge focul, scoate tava din cuptor și unge feliile de dovleac cu miere și scorțișoară. Poți folosi o pensulă de patiserie sau pur și simplu torni mierea din recipient în fir subțire deasupra feliilor de dovleac. Presară în tavă și câteva crenguțe de rozmarin și pune din nou tava la cuptor, cu focul stins. Las-o acolo 7-8 minute, pentru a se gratina frumos feliile de dovleac copt cu miere și scorțișoară. Vor căpăta și o ușoară aromă de la rozmarin, însă acest aspect este opțional.

Savurează dovleacul copt cald. Aadaugă puțină miere, dacă mai e nevoie.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
2
O femeie care își aplică ulei pe păr
Frumusețe
Cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului, recomandate de experții în frumusețe
Podoaba capilară este unul din atuurile frumuseții feminine. Deși nu există o rețetă magică, cercetările arată că cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului pot accelera procesul. În plus, extractele puternice din plante ajută...
3
Un bărbat care stă pe o canapea, cu telecomanda în mână, care cască
Horoscop
Zodii care pot fi parteneri leneși. Cum să abordezi situația în relația de cuplu
Te-ai săturat să-ți cicăliști constant partenerul să-și facă sarcinile din casă? Te trezești că faci toate sarcinile grele din relație? Dacă da, nu ești singura. Astrologii lămuresc și această situație. Există zodii care pot...
4
O femeie care privește cu zâmbetul pe buze la o vitamină
Sănătate
Deficitul de vitamine care te-ar putea face să pari mai în vârstă. La ce recomandă specialiștii să fii atentă
Te-ai simțit mai fragilă, irascibilă și fără energie în ultima perioadă? Ar fi bine să verifici dacă ai deficit de vitamine. Acesta poate provoca o serie de simptome, cum ar fi oboseală și iritabilitate....
5
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
PARTENERI
×