Reclamă

Cât de des e recomandat să te cântărești. Uite ce impact poate avea acest obicei asupra ta

Atunci când îți dorești să scapi de câteva kilograme ești tentată să te cântărești tot mai des. Deși cântărirea este o parte a procesului de slăbire, dacă acest lucru este făcut la intervale scurte de timp, experții spun că este posibil să-ți pierzi motivația. Aceștia vin cu explicații referitor la cât de des e recomandat să te cântărești.

Publicat: 30 septembrie 2022, 6:00

Obiceiul de a te cântări poate avea un impact major asupra procesului de slăbire. Indiferent de scopul tău, slăbirea sau menținerea în greutate, este foarte important să fii perseverentă și să nu te abați de la planul pe care ți-l stabilești.

Cât de des e recomandat să te cântărești

Experții sunt de părere că nu există o regulă universală privind cât de des e recomandat să te cântărești. Fiecare persoană își stabilește perioadele de cântărire în funcție de preferințe. În general experții le recomandă oamenilor să se cântărească de două ori pe săptămână, dimineața.

Cel mai bine este ca momentul cântăririi să aibă loc înainte de micul dejun. În felul acesta vei putea vedea rezultatele clare ale eforturilor pe care le-ai depus în ultima vreme. Monitorizarea zilnică a greutății poate fi potrivită pentru anumite persoane.

Persoanele cu adevărat motivate nu se vor demoraliza rapid dacă nu vor vedea rezultatele imediate pe cântar.

De altfel, de multe ori cântarul nu este cel mai precis instrument care îți poate spune dacă ți-ai atins obiectivele. Fiecare corp are o anumită conformație, astfel că o persoană cu aceeași greutate ca a ta poate arăta complet diferit de tine.

Reclamă

Ce se întâmplă dacă te cântărești zilnic

Dacă scopul tău este acela de a da câteva kilograme în plus, atunci este posibil să ai nevoie de un cântar. Pentru persoanele care au o motivație puternică, procesul de cântărire zilnic nu va reprezenta un impediment. Din contră, rezultatele vizibile vor oferi validare acestor persoane.

Totuși, pentru cei care își doresc să vadă rapid rezultate, dar acest lucru să nu se fi întâmplat, atunci lucrurile se vor schimba. Pentru unii omani cântărirea în mod regulat poate aduce un strop de motivație în procesul de slăbire.

Reclamă

Totodată, pentru cântărirea în mod constant te poate ajuta să ai o evidență a kilogramelor pe care le-ai dat jos în diferite etape ale programului de slăbire pe care l-ai ales. Pentru a pierde în greutate este nevoie de o dietă echilibrată și de exerciții fizice. Chiar și mersul pe jos te poate ajuta să pierzi câteva kilograme. Uite ce se întâmplă în corpul tău dacă mergi zilnic pe jos.

De ce nu e recomandat să te cântărești zilnic

În timp ce unii experți susțin că este perfect normal să te cântărești zilnic, alții sunt de părere că acest obicei ar putea avea un impact negativ asupra stimei de sine. Cu siguranță și ție ți s-a întâmplat să te cântărești într-o dimineață și să vezi un număr care să te bucure, iar seara să îți pierzi complet motivația după ce te-ai cântărit din nou.

Experții sunt de părere că nu ar trebui să te cântărești de mai multe ori pe zi. Aceștia susțin că este suficient să te cântărești dimineața pentru a avea rezultate cânt mai precise. Greutatea unei persoane fluctuează de la o zi la alta. Conform pubicației Livestrong.com, greutatea unei persoane poate varia uc până la 2 kilograme pe zi.

Numărul de pe cântar nu este întotdeauna un bun indicator al compoziției tale corporale. Poți avea aceeași greutate, dar corpul tău să arate diferit, mai ales dacă urmezi un program fizic de recompoziție corporală. În cazul unui astfel de program, țesutul adipos este înlocuit cu masa musculară. Greutatea ta va fi atunci aceeași sau mai mare, în funcție de greutatea și densitatea masei musculare. 

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Fată frumoasă îmbrăcată într-o rochie lungă, neagră stă pe un tron de culoare neagră
Horoscop
Luna plină în Gemeni pe 7 decembrie 2022. Cum sunt influențate zodiile
Începe iarna din punct de vedere astronomic și astrologic, iar luna plină în Gemeni pe 7 decembrie 2022 este un semn că timp de o lună nativii vor fi mai retrași și dornici să...
2
Încărcător lăsat în priză
Timp liber
Cât consumă încărcătorul lăsat în priză. Câți bani dai în plus la factura lunară
Dacă vrei să știi cât consumă încărcătorul lăsat în priză și dacă un încărcător conectat folosește energie, răspunsul direct este „Da”. Cu toate acestea, se pare că nu trebuie să te îngrijorezi prea tare...
3
Rita Ora în timp ce prezintă un spectacol de modă
Divertisment
Rita Ora a purtat o rochie transparentă. Cântăreața a participat la British Fashion Awards 2022
Rita Ora a purtat o rochie transparentă. Cântăreața internațională a participat la British Fashion Awards 2022. Diva și-a făcut apariție într-o ținută care nu a lăsat loc imaginației. Vedeta a fost încântată de toată...
4
Meghan și Harry se sărută pe blatul din bucătărie
Divertisment
Serialul despre Harry şi Meghan va fi lansat în curând. A apărut primul trailer pentru noua serie documentară despre viața Ducilor de Sussex
Serialul despre Harry şi Meghan va fi lansat în curând. Documentarul despre Ducii de Sussex spune atât povestea de dragoste dintre cei doi, dar și retragerea lor din Familia Regală. Tensiunile care au urmat...
5
Cele 12 semne zodiacele, dispuse în cercuri, cu două inimi în centru
Horoscop lunar
Horoscopul dragostei pentru luna decembrie 2022. Berbecii vor avea parte de o mulțime de beneficii în cuplu. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul dragostei pentru luna decembrie 2022 spune că Berbecii vor avea parte de o mulțime de beneficii în cuplu. Comunicarea va decurge fără niciun fel de probleme în relația de cuplu. Pe zona intimității...
PARTENERI
×