Dacă te confrunți cu probleme din cauza glicemiei, atunci este esențial să-ți construiești un program alimentar cât mai bine pus la punct, dar și o listă cu obiceiuri sănătoase care să te ajute în menținerea sub control a nivelului zahărului din sânge. În prezent o mulțime de persoane se confruntă cu probleme de sănătate din cauza acesteia.
Alimente care ajută la reglarea nivelului zahărului din sânge
Glicemia se stabilește în funcție de concentrația glucozei din sânge. Glucoza rezultă în urma unui proces al metabolismului ce are la bază digerarea alimentelor care conțin, în cea mai mare parte, carbohidrați. Nivelul glicemiei poate să oscileze în funcție de alimentele consumate pe parcursul zilei. Hiperglicemia reprezintă creșterea glicemiei peste valorile normale și poate duce în timp la apariția bolilor, printre care și diabetul. Uite ce alimente poți consuma pentru a putea regla nivelul zahărului din sânge.
Dovleacul
Dovleacul și semințele de dovleac sunt ideale pentru a ține sub control glicemia. Dovleacul este plin de antioxidanți benefici organismului și este o alegere excelentă pentru reglarea zahărului din sânge. De-a lungul timpului dovleacul a fost folosit ca remediu tradițional pentru diabet în țări precum Mexic și Iran.
Dovleacul este benefic datorită carbohidraților numiți polizaharide, care se găsesc în el. Studiile au demonstrat că acești carbohidrați ajută la reglarea zahărului din sânge.
Unele studii, realizate cu tratamente cu extracte și pulberi de dovleac, au arătat că scad semnificativ glicemia. Totuși, mai sunt necesare cercetări în acest domeniu. Semințele de dovleac au și ele nenumărate beneficii asupra organismului. Semințele de dovleac sunt pline de proteine sănătoase și țin sub control zahărul din sânge.
Broccoli
Pe lista de alimente care ajută la reglarea nivelului zahărului din sânge se află broccoli. Broccoli are cantități crescute de sulforafan, un timp de izotiocianat care are proprietatea de a reduce zahărul din sânge. Specialiștii spun că această substanță este producă în momentul în care broccoli este tocată, datorită reacției între un compus glucozinolat, glucorafanină, și enzima mirozinaza.