Lipsa unei diete echilibrate poate duce la apariția problemelor de sănătate. Corpul poate să-ți ofere rapid semne ale deficienței de proteine, iar aceste semne trebuie identificate la timp pentru a putea face schimbările necesare în stilul tău de viață.
Alimente bogate în proteine, recomandate pentru persoanele peste 50 de ani
Înaintarea în vârstă duce la scăderea masei musculare, prin urmare este esențial să ai o dietă echilibrată și bogată în proteine. Corpul uman are nevoie de proteine pentru a putea să existe în parametrii normali. Consumul necesar trebuie stabilit alături de medicul specialist în funcție de organismul fiecărei persoane. Tot acesta îți va recomanda produsele esențiale pentru sănătatea corpului tău.
Produsele lactate
Produsele lactate se află pe lista de alimente bogate în proteine, recomandate după vârsta de 50 de ani. Deși multe produse lactate nu au o reputație foarte bună, specialiștii spun că pentru persoanele care nu suferă de intoleranță la lactoză sunt ideale.
Dacă nu ai o alergie la lactate sau o intoleranță, atunci acestea îți pot oferi necesarul de proteine și vitamine pe măsură ce înaintezi în vârstă. Lactatele ajută la întărirea sistemului osos datorită conținutului ridicat de calciu. Mai mult, oferă necesarul de proteine de înaltă calitate pentru a putea construi o masă musculară puternică. Laptele conține aminoacizi cu un lanț ramificat, leucină, despre care cercetările spun că poate activa sinteza musculară după un antrenament.
Quinoa
Quinoa este în general un produs accesibil și sănătos. Este ușor de preparat și versatil, ceea ce-l face ușor de integrat într-o mulțime de preparate sănătoase. Pe lângă faptul că poți încorpora quinoa în multe tipuri de mese, este bogată în proteine, ceea ce o face o alegere excelentă pentru a atinge necesarul zilnic recomandat de specialiști.
Quinoa este o sursă de proteină vegetală., necesară în special persoanelor care suferă de deficiență a proteinelor. Mai mult, quinoa îți poate aduce necesarul de aminoacizi esențiali organismului. Conținutul de fibre contribuie, de asemenea, la scăderea riscului de boli de inimă prin eliminarea colesterolului din organism.