Reclamă

Alimente bogate în proteine, recomandate pentru persoanele peste 50 de ani. Care sunt beneficiile acestora și cum le poți integra în dieta ta

Un adult ar trebui să consume în medie 0.83 grame de proteină per kilogram de greutate corporală, scrie Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară. Cu toate acestea, procesul de înaintare în vârstă vine cu o asimilare mult mai grea a nutrienților necesari organismului. În acest scop specialiștii îți vin în ajutor cu o listă de alimente bogate în proteine, recomandate pentru persoanele peste 50 de ani.

Publicat: 7 septembrie 2022, 7:20

Lipsa unei diete echilibrate poate duce la apariția problemelor de sănătate. Corpul poate să-ți ofere rapid semne ale deficienței de proteine, iar aceste semne trebuie identificate la timp pentru a putea face schimbările necesare în stilul tău de viață.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Alimente bogate în proteine, recomandate pentru persoanele peste 50 de ani

Înaintarea în vârstă duce la scăderea masei musculare, prin urmare este esențial să ai o dietă echilibrată și bogată în proteine. Corpul uman are nevoie de proteine pentru a putea să existe în parametrii normali. Consumul necesar trebuie stabilit alături de medicul specialist în funcție de organismul fiecărei persoane. Tot acesta îți va recomanda produsele esențiale pentru sănătatea corpului tău.

Produsele lactate

Produsele lactate se află pe lista de alimente bogate în proteine, recomandate după vârsta de 50 de ani. Deși multe produse lactate nu au o reputație foarte bună, specialiștii spun că pentru persoanele care nu suferă de intoleranță la lactoză sunt ideale.

Dacă nu ai o alergie la lactate sau o intoleranță, atunci acestea îți pot oferi necesarul de proteine și vitamine pe măsură ce înaintezi în vârstă. Lactatele ajută la întărirea sistemului osos datorită conținutului ridicat de calciu. Mai mult, oferă necesarul de proteine de înaltă calitate pentru a putea construi o masă musculară puternică. Laptele conține aminoacizi cu un lanț ramificat, leucină, despre care cercetările spun că poate activa sinteza musculară după un antrenament.

Reclamă

Quinoa

Quinoa este în general un produs accesibil și sănătos. Este ușor de preparat și versatil, ceea ce-l face ușor de integrat într-o mulțime de preparate sănătoase. Pe lângă faptul că poți încorpora quinoa în multe tipuri de mese, este bogată în proteine, ceea ce o face o alegere excelentă pentru a atinge necesarul zilnic recomandat de specialiști.

Quinoa este o sursă de proteină vegetală., necesară în special persoanelor care suferă de deficiență a proteinelor. Mai mult, quinoa îți poate aduce necesarul de aminoacizi esențiali organismului. Conținutul de fibre contribuie, de asemenea, la scăderea riscului de boli de inimă prin eliminarea colesterolului din organism.

Reclamă

Carnea de vită slabă

De regulă carne de vită nu este recomandată persoanelor care au trecut de o anumită vârstă. Totuși, carnea de vită slabă poate să asigure proteine de calitate esențiale organismului persoanelor care au trecut de vârsta de 50 de ani.

Carnea slabă de vită este bogată în nutrienți esențiali cum ar fi fierul, vitamina B-12, seleniul și proteinele de înaltă calitate. Carnea de vită slabă este o modalitate excelentă de a adăuga proteine în dieta ta. Aceasta poate fi consumată la prânz alături de legume sau cereale integrale.

Ouale

Ouăle sunt extrem de benefice pentru organism. De-a lungul timpului s-a considerat că acestea au o influență negativă asupra colesterolului. Totuși, consumul de ouă poate fi benefic în anumite circumstanțe.

Ouăle sunt o sursă excelentă de proteine. Un singur ou poate conține chiar și șase -șapte grame de proteine. Mai mult, acestea sunt benefice și bogate în fier, vitamina B-12 și vitamina D.

Conțin nutrienți care ajută inclusiv la sănătatea creierului și la îmbunătățirea funcțiilor cognitive. Ouăle pot ajuta inclusiv în procesul de slăbire deoarece oferă rapid senzația de sațietate.

Fasolea și leguminoasele

Fasolea conține aminoacizi esențiali organismului, la fel și alte leguminoase. Combinarea orezului cu fasolea, spre exemplu, oferă aminoacizii necesari pentru ca organismul tău să aibă parte de necesarul de proteine.

Fasolea și leguminoasele nu numai că sunt pline de proteine, dar oferă și un conținut crescut de fibre. Fibrele te ajută să te simți plină și să nu consumi gustări nesănătoase. Totodată acestea îmbunătățesc sănătatea sistemului digestiv. Ele ajută la eliminarea toxinelor și a deșeurilor din organism și pot ajuta inclusiv la reducerea colesterolului și a greutății corporale.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Planeta mercur înconjurată de semnele zodiacale pentru a lustra că mercur iese din retrograd pe 25 aprilie 2024
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Universul va deschide o poartă către un nou început pentru nativii din zodiac. Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie și lucrurile se vor schimba. Planeta își reia cursul direct, ceea ce înseamnă că...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
3
O femeie superbă, blondă, care poartă o rochie roșie și ilustrează una dintre acele zodii care se folosesc de gelozie în relații
Horoscop
Zodii care se folosesc de gelozie în relații. Nativii care transformă acest sentiment într-o armă
Astrologii spun că există anumite zodii care se folosesc de gelozie în relații. Acești nativi reușesc să transforme acest sentiment într-o armă. Multe trăsături de personalitate sunt influențate de zodia în care ne naștem,...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat de flori pentru a ilustra una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Acești nativi au parte de momente de neuitat. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este pregătit să-i sprijine pe nativi să-și...
5
Prieteni care râd și se distrează într-o zi însorită
Horoscop
Lună Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024. Cum te influențează, în funcție de zodie
Un eveniment astrologic de o intensitate uriașă va acapara toate zodiile. Luna Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024 vine să ne aducă tot timpul la extreme. Nativii se vor simți prinși într-o mare...
PARTENERI
×