Reclamă

Cea mai bună plantă pentru un abdomen plat. Ce poți include în dieta ta pentru a avea silueta dorită

Cele mai recente studii ale specialiștilor spun că cea mai bună plantă pentru un abdomen plat ar fi ghimbirul. Dacă te confrunți cu disconfortul abdominal sau cu episoade de balonare, atunci această plantă rădăcinoasă ar putea fi ideală pentru tine, spun nutriționiștii.

Publicat: 9 august 2022, 7:00

Legumele și plantele rădăcinoase sunt în general sărace în calorii, dar dense în nutrienți benefici organismului. Ghimbirul este bogat în vitamine și antioxidanți care pot ajuta la reducerea inflamației din corp.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cea mai bună plantă pentru un abdomen plat

Unele studii spun că 90 % din americani nu consumă necesarul zilnic de legume. Legumele au un conținut ridicat de apă și pot ajuta la hidratarea organismului. Platele rădăcinoase joacă la rândul lor un rol esențial datorită antioxidanților care se găsesc în acestea.

Deși ghimbirul este de multe ori exclus de pe lista de cumpărături, acesta poate avea efecte surprinzătoare când vine vorba de îmbunătățirea stării de sănătate.

Ghimbirul are o mulțime de proprietăți benefice asupra organismului.

Medicii nutriționiști spun că acesta este recomandat în special persoanelor care se confruntă cu balonarea și inflamarea tractului intestinal. Ghimbirul are proprietăți antiinflamatorii și ajută la reducerea stresului oxidativ din organism.

Reclamă

În plus, acesta ajută în procesul de digestie ceea ce poate preveni balonarea. Consumul de ghimbir te-ar putea ajuta pe termen lung să obții un abdomen plat.

Ghimbirul conține enzime benefice organismului care ajută în procesul de digestie, în special când vine vorba de alimentele bogate în proteine. Unele studii sugerează că ceaiul de ghimbir ar putea ajuta la pierderea în greutate.

Uite o listă cu ceaiuri care te ajută să slăbești și să-ți modelezi silueta. Astfel, studiile specialiștilor spun că ghimbirul este cea mai bună plantă pentru un abdomen plat.

Reclamă

Beneficiile ghimbirului pentru sănătate

Ghimbirul are o istorie îndelungată când vine vorba de folosirea sa în medicina tradițională. Pe lângă efectele benefice asupra sistemului imunitar, ghimbirul poate ajuta la pierderea în greutate. Ghimbirul este unul din cele mai puternice condimente din lume și își are originile în Asia de Sud. Ghimbirul ajută la reducerea stresului oxidativ.

Parfumul și aroma specifică provine dintr-un compus numit gingerol. Gingerolul este principalul compus bioactiv din componența ghimbirului și este responsabil pentru cele mai multe proprietăți ale acestei plante rădăcinoase.

Gingerolul este considerat a fi unul dintre cei mai puternici antioxidanți. Mai mult, ghimbirul tratează refluxului de acid. Substanțele active din acestea se găsesc, de cele mai multe ori, în medicamentele recomandate pentru tratarea refluxului de acid.

Se spune că ghimbirul ajută la reducerea senzației de greață. Unele studii susțin că ghimbirul ajută la ameliorarea osteoartritei Osteoartrita este o problemă de sănătate care presupune degradarea articulațiilor.

Cele mai recente studii ale specialiștilor sugerează că ghimbirul ar putea ajuta la reducerea durerilor menstruale. Studiile au fost demarate pe un eșantion de 150 de femei pe o perioadă de trei zile de la debutarea perioadei menstruale. Se pare că ghimbirul ar reuși să reducă semnificativ durerile menstruale dacă este consumat în mod regulat.

Cu toate acestea sunt necesare mai multe studii în acest sens pentru a se putea spune cu adevărat care este efectul acestei plante rădăcinoase asupra femeilor aflate la menstruație.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
fete care se îmbrățișează și zâmbesc pe un fundal alb
Horoscop
Zodii care știu să mențină prietenii de durată. De la cel mai fidel la cel mai absent nativ
Pentru cei mai mulți, relațiile care trec testul timpului sunt cele mai importante pentru fericire. Citește despre acele zodii care știu să mențină prietenii de durată și care este valoarea acestora. Există nativi care...
2
O femeie care poartă o rochie frumoasă și aleargă pentru a ilustra modul în care lasă trecutul în spate
Horoscop
Zodii care lasă trecutul în spate în săptămâna 11 martie – 17 martie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Astrologii au dezvăluit care sunt cele trei zodii care lasă trecutul în spate în săptămâna 11 martie – 17 martie 2024. Acești nativi sunt pregătiți să deschidă un nou capitol în viața lor. Astrele...
3
Brânzoaice trandafir, cu brânză de vaci și stafide
Rețete
Brânzoaice trandafir, cu brânză de vaci și stafide
Pentru momentele în care ai mai mult timp de petrecut în bucătărie și dorești să prepari plăcinte cu brânză, îți recomandăm rețeta de brânzoaice trandafir, cu brânză de vaci și stafide. Chiar dacă petreci...
4
fată frumoasă îmbrăcată cu o pelerină pe un cal într-o pădure
Horoscop
3 zodii care își propun să câștige orice luptă în perioada următoare. Vezi dacă te numeri printre ele
Mulți nativi își doresc să aibă noroc și să fie veghiați de astre, indiferent de situație. Cu toate acestea, 3 zodii care își propun să câștige orice luptă în perioada următoare chiar vor reuși....
5
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 11 martie – 17 martie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Astrologii au pregătit surprize inedite pentru toții nativii din zodiac. Fiecare zi a săptămânii va avea un punct intens pe care zodiile îl vor simți din plin. Horoscopul săptămânii 11 martie – 17 martie...
PARTENERI
×