Aceste shorui congelate sunt exact ceea ce recomandată dieteticienii pentru un sistem imunitar puternic. Lămâia, bogată în antioxidanți, adaugă o notă de aciditate aceste shot-uri. În tot acest timp, ghimbirul și turmericul vin cu un strat calmant. Piperul negru adaugă puțin subton picant, în timp ce mierea dulce echilibrează toate aromele.
Shoturi congelate cu ghimbir
Aceste rețete sunt ideale pentru persoanele care își doresc un boost pentru sistemul munitar. În funcție de preferințe, poți folosi ghimbir curățat sau nedecojit.
Ghimbirul nedecojit face ca băutura să fie consistentă. Turmericul îți poate păta blenderul, așa că ai grijă cum îl manipulezi. Încearcă să cureți aparatul rapid și să nu-l lași foarte mult timp murdar pentru a te asigura că scoți repede eventualele pete.
Specialiștii recomandă ca amestecul să fie strecurat printr-o sită metalică cu plasă fină. Nu în ultimul rând, apa folosită trebuie să fie la temperatura camerei. Mai jos găsești ingredientele și rețeta pas cu pas:
- 1 cană suc proaspăt de lămâie ( 4 lămâi)
- ½ cană de ghimbir proapăt tocat
- 2 linguri de turmeric proaspăt tocat
- 3 linguri miere
- 1 lingură apă
- 1 linguriță piper negru
Combină o cană suc de lămâie, ½ cană de ghimbir, 2 linguri turmeric, 3 linguri de miere, 1 lingură apă și 1 linguriță piper într-un blender, Procesează totul până ce se omogenizează, aproximativ 30 de secunde sau un minut.
Mai apoi strecoară sucul printr-o strecuratoare cu plasă fină într-o ceașcă mare de măsurare. Apasă solidele cu o lingură pentru a extrage complet sucul. Ar trebui să ai aproximativ o cană de suc.
Aruncă resturile solide, iar mai apoi toarnă sucul într-o tavă de cuburi de gheață din silicon. Congelează totul pentru cel puțin o oră.