Mai multe ingrediente din aceste shoturi sunt benefice pentru sănătate. Indiferent de alegerea acestora, aduc aportul necesar de vitamine și nutrienți, spun specialiștii.
Cât de sănătoase sunt shoturile de ghimbir și turmeric
Printre ingredientele care transformă această băutură se află oțetul de mere, turmeric, ghimbir și iarba de grâu verde. Cu toate că aduc un aport considerabil în dietă, nu pot înlocui o masă cu adevărat. Mâncarea este complexă, iar dacă încercăm să alegem anumite alimente specifice, distrugem starea naturală a lucrurilor care există și care funcționează real pentru fiecare în parte.
Deși shoturile de ghimbiri și turmeric suplimentează o dietă echilibrată, e importantă să consumi alimente variate. De exemplu, oțetul de mere poate fi folosit în dressingul pentru salată, ghimbirul în ceai, iar turmericul în mâncăruri. Atunci când nu este posibil să incluzi aceste ingrediente în dieta ta obișnuită, un „wellness shot” care le conține poate fi o alegere inteligentă pentru sănătate.
Dacă alegi să incluzi aceste shoturi în alimentația ta, asigură-te că optezi pentru o variantă făcută acasă sau pentru una fără zahăr adăugat din comerț. Versiunile preparate acasă pot fi făcute la blender și apoi strecurate, obținând astfel același efect ca în cazul unui storcător.
Atât ghimbirul cât și turmericul sunt două condimente care provin din aceeași familie de plante, Zingiberaceae, arată cei de la Health.com. Din punct de vedere istoric, de-a lungul timpului au fost folosite ca ierburi medicinale. Ghimbirul este recunoscut pentru proprietatea sa de a înlătura greața, senzația de vomă sau durerea asociată cu artrita. De asemenea, are rolul de a controla nivelul de zahăr din sânge.
Turmericul este folosit pentru probleme digestive, infecții respiratorii și artrită. Un studiu a arătat faptul că atunci când cele două sunt combinate, rezultă o băutură care reduce inflamația și durerea, crește imunitatea și protejează împotriva bolilor cronice.
Care sunt cele mai bune shoturi pentru imunitate
Turmericul conține curcumină, un compus care este cunoscut pentru abilitatea sa de a reduce inflamația. Fiind foarte bine studiat, s-a aflat că are proprietăți antiinflamatorii și ajută la sudarea țesuturilor. De asemenea, ameliorează inflamația de la nivel gastrointestinal.