Reclamă

Băuturi recomandate înainte de culcare. Ce poți face pentru a avea un somn liniștit

Sigur și ție ți s-a întâmplat să adormi foarte greu. În astfel de situații este bine să profiți de câteva trucuri care să te ajute să te relaxezi. Specialiștii vorbesc deseori despre câteva băuturi recomandate înainte de culcare. Acestea te ajută să adormi mai ușor și să ai un somn odihnitor.

Publicat: 28 august 2022, 6:56

Lipsa de somn poate cauza probleme de sănătate grave în timp. Studiile au demonstrat că există câteva băuturi excelente pentru un somn liniștit. În lipsă de alte alternative, aceste trucuri te-ar putea ajuta să ai parte de puțină odihnă.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Băuturi recomandate înainte de culcare

Multe persoane se confruntă cu probleme din cauza somnului. Unii specialiști recomandă consumul de anumite băuturi benefice înainte de culcare. Pe de altă parte există și specialiști care nu recomandă consumul de lichide înainte de somn.

Părerile sunt deseori împărțite. Dacă nu vrei să te trezești în toiul nopții cu nevoia de a merge la baie, atunci ar fi bine să fii atentă la ora la care alegi să consumi lichide. Totuși, se pare că anumite băuturi chiar au un efect calmant asupra organismului și te pot ajuta în problemele cauzate de lipsa somnului.

Cosnumă apă, dar nu chiar înainte de culcare

Pe lista de băuturi recomandate înainte de culcare se află apă. Apa este esențială pentru a te hidrata. Specialiștii recomandă consumul a cel puțin doi litri de apă pe zi. Beneficiile ei asupra organismului se văd chiar și în cazul procesului de slăbire.

Reclamă

Cu toate acestea, apa se consumă în funcție de anumiți factori. Fiecare persoană trebuie să consume un anumit număr de litri în funcție de propriul organism. Apa te poate ajuta să ai parte de un somn mai liniștit, însă trebuie să fii atentă când o consumi.

Dacă o bei mult prea aproape de ora de culcare, atunci s-ar putea să te trezești noaptea cu nevoia de a merge la baie. Somnul poate fi perturbat dacă nu consumi apa la momentul potrivit. Prin urmare consumă apă înainte de culcare, dar ai grijă să o faci cu cel puțin 30 de minute înainte de ora de somn, spun specialiștii.

Apelează cu încredere la ceaiul de mușețel

Reclamă

Studiile au demonstrat faptul că ceaiurile pot ajuta la obținerea unui somn odihnitor și liniștit. Ceaiul de mușețel este deseori recomandat pentru a avea un somn liniștit. Acesta relaxează corpul și te ajută să adormi.

Ceaiul de mușețel este recomandat să fie consumat cu cel puțin o oră înainte de culcare. Acest ceai te ajută să te calmezi și să admir mai ușor. Află care sunt beneficiile ceaiului pentru organism și cum poți să le folosești ca aliați în procesul de slăbire.

Sucul de cireșe este recomandat de specialiști

Beneficiile consumului de cireșe pentru organism sunt deseori promovate de nutriționiști. Totuși, puțini știu că sucul de cireșe poate face minuni când vine vorba de un somn liniștit. Sucul de cireșe conține melatonină, care te ajută la reglarea ritmului circadian și te induce în starea de somn.

Specialiștii recomandă consumul unui pahar de suc de cireșe înainte de culcare, însă mai devreme cu ce puțin o oră de ora de somn. Cireșele sunt ideale și simple, drept gustare, înainte de culcare. Ele au efecte antiinflamatorii și te pot proteja de afecțiunile ce pot apărea din cauza inflamației.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
2
O femeie care își aplică ulei pe păr
Frumusețe
Cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului, recomandate de experții în frumusețe
Podoaba capilară este unul din atuurile frumuseții feminine. Deși nu există o rețetă magică, cercetările arată că cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului pot accelera procesul. În plus, extractele puternice din plante ajută...
3
Un bărbat care stă pe o canapea, cu telecomanda în mână, care cască
Horoscop
Zodii care pot fi parteneri leneși. Cum să abordezi situația în relația de cuplu
Te-ai săturat să-ți cicăliști constant partenerul să-și facă sarcinile din casă? Te trezești că faci toate sarcinile grele din relație? Dacă da, nu ești singura. Astrologii lămuresc și această situație. Există zodii care pot...
4
O femeie care privește cu zâmbetul pe buze la o vitamină
Sănătate
Deficitul de vitamine care te-ar putea face să pari mai în vârstă. La ce recomandă specialiștii să fii atentă
Te-ai simțit mai fragilă, irascibilă și fără energie în ultima perioadă? Ar fi bine să verifici dacă ai deficit de vitamine. Acesta poate provoca o serie de simptome, cum ar fi oboseală și iritabilitate....
5
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
PARTENERI
×