Reclamă

Băuturi recomandate înainte de culcare. Ce poți face pentru a avea un somn liniștit

Sigur și ție ți s-a întâmplat să adormi foarte greu. În astfel de situații este bine să profiți de câteva trucuri care să te ajute să te relaxezi. Specialiștii vorbesc deseori despre câteva băuturi recomandate înainte de culcare. Acestea te ajută să adormi mai ușor și să ai un somn odihnitor.

Publicat: 28 august 2022, 6:56

Lipsa de somn poate cauza probleme de sănătate grave în timp. Studiile au demonstrat că există câteva băuturi excelente pentru un somn liniștit. În lipsă de alte alternative, aceste trucuri te-ar putea ajuta să ai parte de puțină odihnă.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Băuturi recomandate înainte de culcare

Multe persoane se confruntă cu probleme din cauza somnului. Unii specialiști recomandă consumul de anumite băuturi benefice înainte de culcare. Pe de altă parte există și specialiști care nu recomandă consumul de lichide înainte de somn.

Părerile sunt deseori împărțite. Dacă nu vrei să te trezești în toiul nopții cu nevoia de a merge la baie, atunci ar fi bine să fii atentă la ora la care alegi să consumi lichide. Totuși, se pare că anumite băuturi chiar au un efect calmant asupra organismului și te pot ajuta în problemele cauzate de lipsa somnului.

Cosnumă apă, dar nu chiar înainte de culcare

Pe lista de băuturi recomandate înainte de culcare se află apă. Apa este esențială pentru a te hidrata. Specialiștii recomandă consumul a cel puțin doi litri de apă pe zi. Beneficiile ei asupra organismului se văd chiar și în cazul procesului de slăbire.

Reclamă

Cu toate acestea, apa se consumă în funcție de anumiți factori. Fiecare persoană trebuie să consume un anumit număr de litri în funcție de propriul organism. Apa te poate ajuta să ai parte de un somn mai liniștit, însă trebuie să fii atentă când o consumi.

Dacă o bei mult prea aproape de ora de culcare, atunci s-ar putea să te trezești noaptea cu nevoia de a merge la baie. Somnul poate fi perturbat dacă nu consumi apa la momentul potrivit. Prin urmare consumă apă înainte de culcare, dar ai grijă să o faci cu cel puțin 30 de minute înainte de ora de somn, spun specialiștii.

Apelează cu încredere la ceaiul de mușețel

Reclamă

Studiile au demonstrat faptul că ceaiurile pot ajuta la obținerea unui somn odihnitor și liniștit. Ceaiul de mușețel este deseori recomandat pentru a avea un somn liniștit. Acesta relaxează corpul și te ajută să adormi.

Ceaiul de mușețel este recomandat să fie consumat cu cel puțin o oră înainte de culcare. Acest ceai te ajută să te calmezi și să admir mai ușor. Află care sunt beneficiile ceaiului pentru organism și cum poți să le folosești ca aliați în procesul de slăbire.

Sucul de cireșe este recomandat de specialiști

Beneficiile consumului de cireșe pentru organism sunt deseori promovate de nutriționiști. Totuși, puțini știu că sucul de cireșe poate face minuni când vine vorba de un somn liniștit. Sucul de cireșe conține melatonină, care te ajută la reglarea ritmului circadian și te induce în starea de somn.

Specialiștii recomandă consumul unui pahar de suc de cireșe înainte de culcare, însă mai devreme cu ce puțin o oră de ora de somn. Cireșele sunt ideale și simple, drept gustare, înainte de culcare. Ele au efecte antiinflamatorii și te pot proteja de afecțiunile ce pot apărea din cauza inflamației.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O tănără care stă singură pe un pod pentru a ilustra una dintre cele trei zodii care adoră să fie singure
Horoscop
Zodii care adoră să fie singure. Nativii care preferă o viață departe de ceilalți
Astrele dezvăluile mai multe amănunte despre acele zodii care adoră să fie singure. Acești nativi preferă o viață departe de ceilalți, iar de cele mai multe ori sunt secretoși și misterioși. Unele persoane preferă...
2
Harta zodiacului chinezesc pe un fundal maro
Horoscop
Zodiacul chinezesc pe ani. Tabelul care îți arată ce animal ești în horoscopul chinezesc în funcție de anul nașterii
În zodiacul chinezesc pe ani, fiecare animal are propriile sale trăsături. Semnificațiile și predicțiile se instalează în funcție de anul nașterii. Sunt 12 animale în acest zodiac și fiecare dintre acestea sunt asociate unui...
3
Un candy bar cu mai multe prăjituri pentru a ilustra ce desert ți se potrivește, în funcție de zodie
Horoscop
Ce desert ți se potrivește, în funcție de zodie. Nativii care adoră prăjiturile delicioase
Mesele sunt complete doar atunci când te-ai răsfățat și cu un mic desert. Astrologii spun că preferințele pentru prăjituri diferă de la un nativ la altul. Descoperă și tu ce desert ți se potrivește,...
4
Kate Middleton și Prințesa Kate la o fermă de alge
Divertisment
Prințesa Kate a purtat blugi skinny și pantofi sport. Ea și Prințul William au mers la stația de bărci de salvare St Davids RNLI din Pembrokeshire
Prințesa de Wales s-a alăturat Prințului William pentru o vizită la stația de bărci de salvare St Davids RNLI din Pembrokeshire. Prințesa Kate a purtat blugi skinny și pantofi sport, dar chiar și așa...
5
Kanye West, acoperit din cap până în picioare, în haine de culoare neagră
Divertisment
Bianca Censori continuă să depășească limitele în Italia. Prietenii sunt „extrem de îngrijorați” de situația celor doi soți
Bianca Censori continuă să depășească limitele în Italia. Prietenii sunt „extrem de îngrijorați” de situația celor doi soți. Au fost criticați pentru ieșirile lor în excursie, atât în ceea ce privește ținutele, dar și...
PARTENERI
×