Reclamă

Lichior de smochine. O băutură rafinată și cremoasă cu gust divin

Dacă adori băuturile rafinate cu gust dulce și înnobilate cu puțin alcool, nu ezita să le prepari acasă pentru un gust deosebit și satisfacție deplină. Îți oferim în acest scop o rețetă de lichior de smochine. Este o băutură rafinată și cremoas,ă cu gust divin și culoare plăcută.

Maria Udrea
Maria Udrea
Publicat: 18 august 2022, 7:06

Lichiorurile sunt băuturile mult adorate de partea feminină pentru că sunt slab alcoolizate și sunt foarte aromate. Se consumă, în general, în momentele de relaxare alături de familie și prieteni, înainte de cină.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Lichiorurile se prepară din fructe, din diferite flori, dar și din alte ingrediente interesante. Chiar dacă au un conținut consistent de zahăr și alcool, se consumă în porții mici, așa încât nu pot afecta sănătatea organismului. Dimpotrivă, specialiștii recomandă ca din când în când să te răsfeți cu o astfel de băutură, care poate aduce și o serie de beneficii organismului.

Urmărește mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara și tu o astfel de băutură care îți poate transforma momentele anoste în momente magice.

Lichior de smochine – Ingrediente

  • 500 gr smochine coapte
  • 500 ml alcool rafinat de cel puți 45 de grade
  • 250 gr zahăr
  • 250 gr apă.
Reclamă

Rețeta lichiorului de smochine – Mod de preparare

Modul de preparare al lichiorului de smochine se produce în două etape. Așa se procedează pentru oricare rețetă de lichior din fructe. Fructele necesită un timp de macerare în alcool. După această perioadă lichidul rezultat se amestecă cu un sirop de zahăr fiert și răcit. În funcție de tipul de fructe durata de macerarea a acestora poate fi mai mare sau mai scurtă.

Smochinele sunt fructe moi și suculente. Deci nu este necesară o durată foarte mare de macerare cum este durata pentru rețeta de lichior din nuci verzi.

Pentru reușita unui gust deosebit al lichiorului este important este să alegi fructe cât mai coapte și sănătoase.

Reclamă

Cum prepari lichior de smochine în propria bucătărie

După ce ai ales smochinele cele mai coapte, clătește-le bine cu apă rece și scurge-le la fel de bine. Le poți lăsa într-o sită la scurs sau le poți șterge cu prosoape de hârtie. Taie codița smochinelor, care este mai lemnoasă, apoi cântărește-le. Proporția dintre smochine și alcool trebuie să fie de 1:1.

Taie smochinele în jumătăți sau sferturi, dacă sunt mai mari. Pune-le într-un borcan de sticlă cu capacitatea de cel puțin 3 litri. Dacă nu ai un borcan de o capacitate atât de mare poți folosi mai multe borcane mici.

Vezi mai multe imagini cu lichiorul de smochine în GALERIA FOTO!

Trei borcane cu jumătăți de smochine în alcool pentru lichior
Smochinele se macerează în alcool pentru 7 zile / Shutterstock

Toarnă alcoolul peste smochine și închide borcanul cu capacul din dotare. Lasă-l în cămară la loc ferit de lumină pentru 7 zile.

După acest interval de timp, fierbe un sirop din apă cu zahăr, respectând cantitățile indicate în lista de ingrediente. Lasă siropul la răcit și toarnă-l peste smochinele cu alcool. Mai lasă smochinele să se răsfețe și în amestecul de sirop cu alcool pentru încă 7 zile.

Apoi, strecoară deliciosul lichior de smochine printr-un tifon curat. Stoarce bine smochinele să îți lase toată aroma în lichior.

Îmbuteliază lichiorul în sticle cu capace sau dopuri care se închid ermetic. Pune sticlele în cămară și lasă-le acolo două luni de zile, după care te poți răsfăța cu rafinata băutură.

Iar dacă ești în căutarea mai multor rețete de lichior, îți oferim și rețeta de lichior din caise, denumită și caisată.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
2
O femeie care își aplică ulei pe păr
Frumusețe
Cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului, recomandate de experții în frumusețe
Podoaba capilară este unul din atuurile frumuseții feminine. Deși nu există o rețetă magică, cercetările arată că cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului pot accelera procesul. În plus, extractele puternice din plante ajută...
3
Un bărbat care stă pe o canapea, cu telecomanda în mână, care cască
Horoscop
Zodii care pot fi parteneri leneși. Cum să abordezi situația în relația de cuplu
Te-ai săturat să-ți cicăliști constant partenerul să-și facă sarcinile din casă? Te trezești că faci toate sarcinile grele din relație? Dacă da, nu ești singura. Astrologii lămuresc și această situație. Există zodii care pot...
4
O femeie care privește cu zâmbetul pe buze la o vitamină
Sănătate
Deficitul de vitamine care te-ar putea face să pari mai în vârstă. La ce recomandă specialiștii să fii atentă
Te-ai simțit mai fragilă, irascibilă și fără energie în ultima perioadă? Ar fi bine să verifici dacă ai deficit de vitamine. Acesta poate provoca o serie de simptome, cum ar fi oboseală și iritabilitate....
5
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
PARTENERI
×