Lichiorurile sunt băuturile mult adorate de partea feminină pentru că sunt slab alcoolizate și sunt foarte aromate. Se consumă, în general, în momentele de relaxare alături de familie și prieteni, înainte de cină.
Lichiorurile se prepară din fructe, din diferite flori, dar și din alte ingrediente interesante. Chiar dacă au un conținut consistent de zahăr și alcool, se consumă în porții mici, așa încât nu pot afecta sănătatea organismului. Dimpotrivă, specialiștii recomandă ca din când în când să te răsfeți cu o astfel de băutură, care poate aduce și o serie de beneficii organismului.
Urmărește mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara și tu o astfel de băutură care îți poate transforma momentele anoste în momente magice.
Lichior de smochine – Ingrediente
- 500 gr smochine coapte
- 500 ml alcool rafinat de cel puți 45 de grade
- 250 gr zahăr
- 250 gr apă.
Rețeta lichiorului de smochine – Mod de preparare
Modul de preparare al lichiorului de smochine se produce în două etape. Așa se procedează pentru oricare rețetă de lichior din fructe. Fructele necesită un timp de macerare în alcool. După această perioadă lichidul rezultat se amestecă cu un sirop de zahăr fiert și răcit. În funcție de tipul de fructe durata de macerarea a acestora poate fi mai mare sau mai scurtă.
Smochinele sunt fructe moi și suculente. Deci nu este necesară o durată foarte mare de macerare cum este durata pentru rețeta de lichior din nuci verzi.
Pentru reușita unui gust deosebit al lichiorului este important este să alegi fructe cât mai coapte și sănătoase.