Reclamă

Lichior de nuci verzi. Cum se prepară rețeta de nucată

Dacă te numeri printre pentru pasionații de băuturi fine, este timpul să încerci și rețeta de lichior de nuci verzi sau nucată.

Maria Udrea
Maria Udrea
Publicat: 23 iunie 2022, 6:38

Este o rețetă de lichior natural preparat în casă, din nuci verzi și arome complementare: lămâie, scorțișoara, vanilie, anason și cuișoare. Pe lângă nuci și aceste mirodenii, nelipsit într-o astfel de băutură fină este alcoolul. Se folosește alcool dublu rafinat, de 96°, dar diluat cu apă sau vodka de 38°-40°.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Consumat regulat, dar în cantități moderate și numai seara, înainte de cină, acest lichior poate avea multiple beneficii asupra sănătății organismului. În medicina populară străveche, lichiorul era considerat un adevărat remediu natural pentru problemele digestive. Dacă sunt adăugate câteva cuișoare în compoziție, lichiorul de nuci poate fi benefic și pentru dantură. Cuișoarele au un puternic efect antibacterian.

Nucile verzi au un conținut bogat de vitamina C și iod. De aceea, în vremuri străvechi erau utilizate pentru ameliorarea afecțiunilor glandei tiroide, în special pentru hipotiroidism.

Consumul regulat de nucată mai poate ajuta și la buna funcționare a ficatului. Poate fi benefic și împotriva bacteriilor, virusurilor și fungilor. De asemenea, poate combate răceala, gripa sau diferite infecții respiratorii.

Urmărește mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru prepararea uneia dintre cele mai fine băuturi.

Reclamă

Lichior de nuci verzi sau nucată – Ingrediente

Pentru că ai nevoie de două etape de preparare a lichiorului și lista de ingrediente se împarte în două categorii.

Ingrediente pentru macerarea nucilor:

  • 500 gr nuci verzi, nu foarte crude
  • 500 ml vodkă
  • 1 lămâie bio.
Reclamă

Pentru sirop:

  • 500 gr apă
  • 500 gr zahăr
  • 1 baton de vanilie
  • 2 batoane de scorțișoară
  • 2-3 buc. anason stelat
  • 3-4 cuișoare.

Rețetă de lichior de nuci verzi sau nucată – Mod de preparare

Modul de pregătire al ingredientelor pentru lichiorul de nuci este simplu. Dar sunt necesare două etape pentru prepararea acestuia. Prima etapă constă în macerarea nucilor în alcool. A doua etapă constă în pregătirea siropului care se adaugă peste macerat.

Cum se macerează nucile pentru lichior

Comparativ cu rețeta de dulceață de nuci verzi, rețeta de lichior se prepară mai ușor. Nucile nu se vor mai curăța de coajă, ci doar se spală bine și se taie în sferturi. Nu uita să folosești mănuși de cauciuc sau chirurgicale pentru a evita pătarea pielii mâinilor.

După ce ai tăiat nucile în sferturi, pune-le într-un borcan de sticlă sterilizat. Adaugă peste ele vodka și lămâia tăiată în bucăți mai mici.

Vezi mai multe poze cu lichiorul de nuci în GALERIA FOTO!

Nuci puse la macerat cu alcool în borcan de sticlă
Nucile se macerează pentru 10 zile în alcool / Shutterstock

Acoperă borcanul cu un tifon și așază peste el capacul, dar fără a-l înfileta. Pune borcanul la loc mai răcoros și ferit de lumină. Lasă-l acolo 10 zile, apoi poți prepara siropul.

Cum prepari sirop pentru lichior de nuci verzi sau nucată

Într-o cratiță cu pereții groși pune zahărul. Adaugă apa, batoanele de scorțișoară și de vanilie, anasonul stelat și cuișoarele. Pune cratița pe flacăra aragazului aprinsă la intensitate medie. Fierbe siropul pentru 15 minute sau până când devine mai consistent și mai aromat. Lasă-l să se răcească, îndepărtează toate mirodeniile și toarnă-l peste nucile macerate din borcan.

Mai lasă borcanul cu ingredientele pentru lichior încă 10 zile la macerat.

Borcan de sticlă cu nuci în alcool și sirop pentru nucată
După macerarea nucilor în alcool se adaugă sirop și se mai lasă la macerat 10 zile / Shutterstock

După acest interval de timp, strecoară lichiorul de nuci printr-un tifon. Îmbuteliază-l în sticle cu capace, etichetează frumos sticlele și trece-le în cămară. Mai târziu te vei bucura înainte de cină de o băutură fină alături de prieteni și familie.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O zână cu aripi, care stă speriată la pământ
Horoscop
Zodii care preferă să trăiască singure. Nativii care se simt mai bine atunci când au intimitate
Există atât de multe lucruri care merită spuse despre viața personală atunci când locuiești singură. Pacea și liniștea, filmele preferate, ora de culcare târzie și faptul că nu trebuie să dai nimănui nicio explicație....
2
Bianca Censori și Kanye West într-o mașină privată
Divertisment
Bianca Censori a purtat o ținută transparentă și a fost la un pas de un accident vestimentar. Partenera lui Kanye West a avut o apariție îndrăzneață
Bianca Censori a purtat o ținută transparentă și a fost la un pas de un accident vestimentar. Partenera lui Kanye West a avut o apariție îndrăzneață pe străzile din Los Angeles. Imaginile cu diva...
3
O femeie îmbrăcată într-o rochie roșie, impunătoare
Horoscop
Cele mai norocoase zodii în funcție de luna în care s-au născut. Ei sunt fericiții zodiacului
Astrologii ne spun că data nașterii are un rol aparte în doza de noroc cu care ne neștem. Însă te-ai întrebat vreodată care dintre lunile anului poartă mai mult noroc? În acest articol, vei...
4
O femeie tânără cu ochelari de soare la ochi și un ruj portocaliu pe buze
Frumusețe
Nuanțele de ruj care te îmbătrânesc. De ce culori să te ferești, potrivit specialiștilor
Uneori este suficient să accentuezi buzele cu ruj pentru a te simți mai încrezătoare în sine. Această metodă va atrage o mulțime de priviri asupra ta, lucru care te va face să te simți...
5
Charles Spencer surprins într-o fotografie portret la Althorp House
Divertisment
Charles Spencer a vorbit despre starea de sănătate a lui Kate Middleton. Fratele Prințesei Diana spune că este îngrijorat
Charles Spencer a vorbit despre starea de sănătate a lui Kate Middleton. Fratele Prințesei Diana este îngrijorat pentru soția Prințului William. Charles a oferit mai multe informații într-un interviu recent. Charles Spencer a vorbit...
PARTENERI
×