Este o rețetă de lichior natural preparat în casă, din nuci verzi și arome complementare: lămâie, scorțișoara, vanilie, anason și cuișoare. Pe lângă nuci și aceste mirodenii, nelipsit într-o astfel de băutură fină este alcoolul. Se folosește alcool dublu rafinat, de 96°, dar diluat cu apă sau vodka de 38°-40°.
Consumat regulat, dar în cantități moderate și numai seara, înainte de cină, acest lichior poate avea multiple beneficii asupra sănătății organismului. În medicina populară străveche, lichiorul era considerat un adevărat remediu natural pentru problemele digestive. Dacă sunt adăugate câteva cuișoare în compoziție, lichiorul de nuci poate fi benefic și pentru dantură. Cuișoarele au un puternic efect antibacterian.
Nucile verzi au un conținut bogat de vitamina C și iod. De aceea, în vremuri străvechi erau utilizate pentru ameliorarea afecțiunilor glandei tiroide, în special pentru hipotiroidism.
Consumul regulat de nucată mai poate ajuta și la buna funcționare a ficatului. Poate fi benefic și împotriva bacteriilor, virusurilor și fungilor. De asemenea, poate combate răceala, gripa sau diferite infecții respiratorii.
Urmărește mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru prepararea uneia dintre cele mai fine băuturi.
Lichior de nuci verzi sau nucată – Ingrediente
Pentru că ai nevoie de două etape de preparare a lichiorului și lista de ingrediente se împarte în două categorii.
Ingrediente pentru macerarea nucilor:
- 500 gr nuci verzi, nu foarte crude
- 500 ml vodkă
- 1 lămâie bio.