Reclamă

Adevărul despre dietele cu suc de lămâie. Află tot ce trebuie să știi înainte de a le începe

Lămâile conțin foarte mulți nutrienți care te pot ajuta la pierderea în greutate, cu toate acestea, corpul va avea nevoie și de exerciții fizice pentru a vedea rezultate cât mai rapide. Dietele cu suc de lămâie implică mult mai mult efort, iar de multe ori acestea pot deveni periculoase. Aceste diete se bazează strict pe consumul apei cu lămâie și presupun eliminarea alimentelor solide.

Publicat: 23 iulie 2021, 7:41 / Actualizat: 23 iulie 2021, 9:48

O dietă bazată doar pe lichide poate să fie o schimbare radicală pentru multe persoane, din acest motiv, dietele cu suc de lămâie nu ar trebui urmate dacă nu este consultat și un medic specialist înainte. În momentul în care începi această dietă, majoritatea caloriilor tale vor veni doar din limonada pe care o prepari și câteva legume pe care ai voie să le gătești.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Adevărul despre dietele cu suc de lămâie

Varianta radicală a acestei diete spune că ar trebui să bei doar limonadă timp de cinci zile, apoi să alternezi și să introduci treptat legumele în dietă pentru alte cinci zile.

Timp de 10 zile vei avea voie să mănânci doar fructe și legume preparate într-un mod cât mai sănătos. Ideea de bază a acestei diete este să te ajute să scapi de toxinele din corp. Desigur, vei remarca o scădere a numărului de kilograme, cu toate acestea, nu vei reuși să slăbești într-un mod sănătos.

Reversul va fi garantat, iar în timp s-ar putea să remarci că ai luat mai multe kilograme în plus decât ai încercat să pierzi. Studiile au demonstrat că dietele cu suc de lămâie au o rată de succes de aproximativ 15%.

Acest lucru înseamnă că mult mai bine ar funcționa adoptarea unui stil de viață sănătos cu o dietă echilibrată și mai multe exerciții fizice. Chiar dacă adepții dietelor cu lămâie susțin că acestea ajută la eliminarea toxinelor din corp, studiile nu au reușit să demonstreze cu certitudine veridicitatea acestor afirmații. 

Reclamă

Valorile nutriționale ale unei lămâi

Dietele cu suc de lămâie sunt tot mai răspândite în ultima perioadă. Fiind vară ele sunt alegerea perfectă pentru orice femeie care își dorește să mai slăbească. Lămâile sunt extrem de bogate în vitamine și conțin destul de puține calorii. Este deja binecunoscut faptul că aceste citrice conțin cea mai mare cantitate de vitamina C. Iată și alte valori nutriționale ale lămâilor conform publicației Better Me:

  • Calorii 18.8
  • Carbohidrați 6 g
  • Grăsimi 0.19 g
  • Proteine 0.71g
  • Apă 57.8 g
  • Calciu 16.9 mg
  • Magneziu 5.2 mg
  • Fosfor 10.4 mg
  • Potasiu 89.7 mg
  • Vitamina C 34.4 mg
Reclamă

Pe lângă toți acești nutrienți, aceste citrice mai conțin și o cantitate mică de zinc, fier, seleniu și vitamina B-6. Toți acești nutrienți fac ca dietele cu suc de lămâie să fie la mare căutare în procesul de slăbire.

Beneficiile apei cu lămâie

E destul să citești care sunt valorile nutriționale ale lămâilor pentru a-ți da seama că sucul de lămâie va avea un impact pozitiv asupra siluetei tale. Fie că alegi să bei apă rece cu lămâie sau apă călduță, vei remarca aproape imediat câteva îmbunătățiri asupra corpului tău.

Dietele cu suc de lămâie au de cele mai multe ori în componență exact apa și aceste citrice spectaculoase. Apa călduță cu lămâie te va ajuta în primul rând în îmbunătățirea digestiei. Aceasta îți va oferi acel boost de care sistemul tău digestiv are nevoie. În plus, este o sursă excelentă de hidratare. Un alt beneficiu al apei cu lămâie ține de îmbunătățirea aspectului pielii.

Apa călduță cu lămâie este o minunată sursă de vitamina C care îți va oferi un aspect mult ai plăcut al pielii. Ultimul, dar nu cel din urmă beneficiu este aportul mare de vitamina C. Apa cu lămâie poate să devină aliatul tău de nădejde dacă îți dorești o cură de detoxifiere.

Cum să faci limonada perfectă cu sucul de lămâie

Lămâile sunt folosite deseori în foarte multe preparate, iar dietele cu suc de lămâie sunt la mare căutare în această perioadă. Dacă ai cumpărat prea multe, atunci n-ar trebui să le lași la stricat ci să le transformi în ceva delicios. Poți opta pentru câteva madeleine cu lămâie sau chiar pentru o rețetă delicioasă de limonadă.

Pentru că vara și-a intrat de mult în drepturi, te invităm să descoperi o băutură extrem de sănătoasă și răcoritoare. Vei avea nevoie de apă, câteva lămâi, mentă, puțină miere și gheață. Stoarce lămâile cu grijă și toarnă sucul de lămâie în carafa plină cu apă. Spală frunzulițele de mentă și toacă totul mărunt apoi adaugă-le și pe ele în apă împreună cu câteva cuburi de gheață. Mierea se va adăuga după gust, însă încearcă să nu exagerezi cu aceasta dacă scopul tău nu este dar să te răcorești ci și să slăbești.

Pentru o aromă și mai plăcută poți pune în limonada ta ghimbir sau chiar sucul stors de la o rodie. Există nenumărate opțiuni prin care poți prepara o limonadă gustoasă chiar la tine acasă.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie frumoasă care stă în pat și citește mesaje încercând să-și urmărească fostul partener
Horoscop
Zodii care își urmăresc fostul partener. Nativii care nu pot trece cu ușurință peste o despărțire
Există unele zodii care își urmăresc fostul partener. Acești nativi caută orice motiv pentru a vedea ce face persoana de care s-au despărțit. Ei trec mai greu peste momentul despărțirii și nu pot accepta...
2
O femeie frumoasă care poartă o rochie neagră și ține într-un cerc armonios mai multe frunze aurii
Horoscop
Zodii care iubesc liniștea. Ei sunt nativii care evită situațiile dramatice
Există unele zodii care iubesc liniștea și evită pe cât se poate situațiile dramatice. Acești nativi se feresc de persoanele care tind să fie vampiri energetici. Ei au nevoie de oameni sinceri în viața...
3
O femeie frumoasă care își aplică anticearcăn în timp ce se uită în oglindă
Frumusețe
Când se aplică anticearcănul. Ordinea corectă a produselor de machiaj
Dacă nu ești pasionată de beauty sau ești la început de drum, atunci poate fi copleșitor să începi să te machiezi singură. Cu atât de multă informație este greu să alegi pe cea care...
4
Cara Delevingne, într-o ținută casual, pe stradă
Divertisment
Casa i-a fost distrusă de incendiu și acum a fost fotografiată așa. Vedeta care pare foarte afectată de eveniment
Casa i-a fost distrusă de incendiu și acum a fost fotografiată așa. Cara Delevingne pare foarte afectată de eveniment. Fotografii au surprins-o în timp ce ieșea de la o clasă de Pilates. Modelul și...
5
Jonah Hill, imagine din tinerețe, dintrun film
Divertisment
Jonah Hill e aproape de nerecunoscut pe placa de surf. Actorul a slăbit enorm, iar acum face mult sport
Jonah Hill e aproape de nerecunoscut pe placa de surf. Actorul a slăbit enorm, iar acum face mult sport. Fotografii au stat pe urmele lui și l-au pozat din toate unghiurile. Jonah Hill a...
PARTENERI
×