Este rețeta unei băuturi fine și aromate, ideală pentru sezonul rece sau pentru a fi savurată cu diferite ocazii festive. Gustul dulce și parfumat al perelor, combinat cu alcoolul și condimentele, oferă o băutură sofisticată și plăcută.
Lichiorul de pere este perfect pentru a fi servit rece, alături de prăjituri sau alte dulciuri. Aroma delicată a perelor se îmbină minunat cu notele calde de scorțișoară și vanilie. Pentru că este sezonul gutuilor, îți recomandăm să prepari și rețeta de lichior de gutui.
Mai jos, îți oferim lista de ingrediente și modul de preparare al lichiorului de pere.
Lichior de pere – Ingrediente
- 1 kg de pere bine coapte
- 500 g zahăr
- 750 ml vodcă sau alcool de 40-45%
- 1 baton de scorțișoară (opțional)
- 4 cuișoare (opțional)
- 1 păstaie de vanilie sau esență de vanilie (opțional)
- 250 ml apă.
Rețeta lichiorului de pere – Mod de preparare
Începe cu pregătirea perelor, pasul de la prepararea rețetei cel mai anevoios și care necesită mai mult timp.
Spală perele, șterge-le cu prosoape de hârtie, apoi secționează-le în jumătăți pentru a înlătura cotoarele și căsuța semințelor. Nu este necesar să cureți coaja perelor, doar dacă este deteriorată. Apoi, taie jumătățile de pere în bucăți cât mai mici.
Descoperă și o rețetă de nectar de pere. Este rețeta unei băuturi răcoritoare, plină de savoare și vitamine, cu o consistență cremoasă.