Reclamă

Chec cu pere. Desert dens și aromat, cu textură umedă

Printre deserturile cu fructe pe care ți-ai propus să le prepari, trece pe listă și o rețetă de chec cu pere. Te vei bucura de un desert dens și aromat, cu textură ușor umedă.

Publicat: 23 august 2022, 6:59

Perele sunt fructe aromate cu miezul suculent ce oferă un plus de savoare deserturilor, dar și o textură deosebită. Indiferent că alegi să le incluzi întregi, tăiate cuburi sau răzuite, aroma lor poate parfuma intens compoziția checului.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Important pentru reușita checului este alegerea tipului de pere. Nu opta pentru pere foarte coapte pentru că sucul lor va subția compoziția. Îți oferim mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara și tu o rețetă de chec delicios și aromat cu pere.

Chec cu pere – Ingrediente

  • 3 pere mai puțin coapte;
  • sucul de la 1/2 lămâie;
  • 3 ouă de mărime medie;
  • 150 gr de zahăr;
  • 300 gr de făină;
  • 200 gr de smântână;
  • 100 gr de unt moale;
  • 7 gr praf de copt;
  • 2 lingurițe cu esență de vanilie;
  • un praf de sare.

Rețeta checului cu pere – Mod de preparare

Primul pas în procesul de preparare a checului constă în a aduna pe masa de lucru toate ingredientele, dar și toate ustensilele necesare. Îți vei ușura munca, dar vei scurta și timpul pregătirii, dacă le ai pe toate la îndemână.

Reclamă

Apoi, separă albușurile de gălbenușuri. Presară sare peste albușuri și lasă-le 10 minute să se odihnească la temperatura camerei. Albușurile se bat mult mai bine dacă nu sunt foarte reci. De asemenea, untul este al doilea ingredient care nu se folosește rece, direct scos de la frigider. Și acesta necesită un timp de relaxare la temperatura camerei, pentru a deveni moale. După ce s-au scurs cele 10 minute. O altă rețetă de chec pe care o poți încerca este cea de chec duo la metru, garantăm pentru gustul lui.

Cum prepari chec cu pere, dens și aromat

Începe cu pornirea cuptorului la temperatura de 180 de grade Celsius.

Reclamă

Apoi ocupă-te de curățarea perelor. Taie fructele în sferturi, apoi îndepărtează-le căsuța semințelor, cotoarele și coaja. Taie sferturile de pere în cuburi mici, pune-le într-un bol și stropește-le cu suc de lămâie ca să nu oxideze.

Bate albușurile spumă cu un tel sau folosind mixerul. După ce au devenit cristaline, adaugă treptat jumătate din cantitatea de zahăr. Amestecă intens în timp ce adaugi zahărul până când obții o bezea foarte fermă.

A doua jumătate din cantitatea de zahăr adaug-o peste untul moale din bol. Amestecă untul cu zahărul până când obții o compoziție cremoasă, iar granulele de zahăr sunt diluate. Adaugă pe rând, gălbenușurile, apoi smântâna și esența. Omogenizează compoziția și adaugă făina amestecată cu praful de copt.

Adaugă și cuburile de pere și amestecă-le bine în compoziția pentru chec cu pere. La final, încorporează în compoziție bezeaua de albușuri adăugată treptat.

Unge forma de chec cu puțin unt și toarnă compoziția cu pere în ea. Niveleaz-o uniform la suprafață. Pune forma de chec în cuptor și coace checul cu pere pentru 35 de minute, la 180 de grade Celsius.

Vezi mai multe imagini cu checul în GALERIA FOTO!

Formă de copt roșie din silicon cu chec în cuptor
Pentru coacerea checului se poate folosi o formă de copt din silicon, unsă cu puțin unt la interior / Profimedia Images

După coacere, lasă checul să se tempereze 10-15 minute în forma de copt, apoi îl poți transfera pe un platou, sau pe un grătar de răcire.

Nu porționa checul fierbinte. Lasă-l să se răcească la temperatura camerei, altfel îți va lăsa senzația de necopt.

Pentru data viitoare, trece pe listă și o rețetă de prăjituri cu pere în vase ramekin. Prăjiturile te vor cuceri instant atât ca gust cât și ca aspect.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie frumoasă care poartă o rochie roz și simbolizează una dintre acele zodii energice
Horoscop
Cele mai energice zodii. Ei sunt nativii cu o forță interioară de invidiat
Te-ai întrebat vreodată care sunt cele mai energice zodii? Acești nativi au o forță interioară de invidiat. Reușesc să facă față tuturor provocărilor și aduc zâmbetul pe buzele oamenilor din viața lor. Ei sunt...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 15 aprilie – 21 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
În această perioadă, mulți dintre nativi se vor reîntoarce la credințele din trecut. Există o singură zodie care va descoperi că suferă de oboseală cronică, iar aceasta va trebui să ia o pauză prelungită....
3
O femeie frumoasă care stă în pat și citește mesaje încercând să-și urmărească fostul partener
Horoscop
Zodii care își urmăresc fostul partener. Nativii care nu pot trece cu ușurință peste o despărțire
Există unele zodii care își urmăresc fostul partener. Acești nativi caută orice motiv pentru a vedea ce face persoana de care s-au despărțit. Ei trec mai greu peste momentul despărțirii și nu pot accepta...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie neagră și ține într-un cerc armonios mai multe frunze aurii
Horoscop
Zodii care iubesc liniștea. Ei sunt nativii care evită situațiile dramatice
Există unele zodii care iubesc liniștea și evită pe cât se poate situațiile dramatice. Acești nativi se feresc de persoanele care tind să fie vampiri energetici. Ei au nevoie de oameni sinceri în viața...
5
O femeie frumoasă care își aplică anticearcăn în timp ce se uită în oglindă
Frumusețe
Când se aplică anticearcănul. Ordinea corectă a produselor de machiaj
Dacă nu ești pasionată de beauty sau ești la început de drum, atunci poate fi copleșitor să începi să te machiezi singură. Cu atât de multă informație este greu să alegi pe cea care...
PARTENERI
×