Reclamă

Chec simplu și economic, marmorat cu pudră de cacao

Dacă ești în căutarea unei rețete de chec simplu și economic, îți oferim o rețetă delicioasă și spectaculoasă de chec marmorat cu pudră de cacao.

Publicat: 3 februarie 2022, 7:02 / Actualizat: 3 februarie 2022, 12:38

Checul este un desert mult adorat de toți iubitorii deliciilor dulci. Se prepară ușor și nu necesită ingrediente complexe. Poți să-i dai orice formă vrei, în funcție de tava în care îl coci. Checul marmorat va arăta mai spectaculos copt în formă rotundă. Astfel se vor evidenția perfect dungile bicolore ce vor încânta privirile celor care îl vor savura.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Rețeta este mai simplă decât a rețetei de chec clasic pentru că nu necesită multe ouă. Acestea vor fi suplinite de o cantitate redusă de lapte. În plus, nu necesită nici operațiunea de separare a albușurilor de gălbenușuri, deci efortul va fi minimum. Urmărește mai jos lista completă de ingrediente și pașii necesari pentru a te răsfăța și tu cu un desert simplu și delicios.

Chec simplu și economic – Ingrediente

  • 2 ouă mari;
  • 1 vârf de cuțit cu sare;
  • 200 gr zahăr;
  • 100 ml lapte;
  • 100 ml ulei;
  • 250 gr făină;
  • 5 gr praf de copt;
  • 25 gr pudră de cacao;
  • 4 ml esență de rom;
  • 4 ml esență de vanilie.

Chec simplu și economic – Mod de preparare

Începe cu strângerea pe masa de lucru a ingredientelor și a ustensilelor necesare preparării. Ai nevoie de două boluri, un mixer sau un tel, o sită, două linguri și o formă de copt rotundă, cu diametrul de 25 cm. Pune hârtie de copt la baza tăvii, iar pereții laterali unge-i cu puțin ulei și presară făină peste ei.

Reclamă

Cum prepari aluatul de chec marmorat

Pune în bolul mixerului ouăle, zahărul și sarea. Amestecă intens ingredientele până când își vor dubla volumul. Adaugă laptele, uleiul și omogenizează bine compoziția. Pune deoparte 2 linguri de făină, iar pe cealaltă amestec-o bine cu praful de copt. Trece acest amestec prin sită deasupra compoziției pentru chec, în timp ce amesteci intens.

Împarte compoziția pentru chec simplu și economic în două părți egale. În prima parte adaugă cele două linguri de făină și esența de vanilie. În a doua parte adaugă pudra de cacao trecută prin sită și esența de rom.

Reclamă

Cum asamblezi și coci checul marmorat

Pornește cuptorul la 180 de grade Celsius. Pune o lingură în bolul cu compoziția de chec simplă și altă lingură în compoziția cu pudră de cacao. La mijlocul formei de copt pune două linguri din compoziția simplă. Peste acestea, pune două linguri din compoziția cu pudră de cacao. Continuă cu alte două linguri din compoziția simplă și repetă pașii până când se termină cele două compoziții. Apoi înclină forma de copt, ușor, într-o parte și în cealaltă pentru a se așeza compozițiile de chec uniform.

Coace minunatul chec simplu și economic pentru 35 de minute, la 180 de grade Celsius. Lasă-l să se tempereze în forma de copt pentru 10 minute, apoi transferă-l pe un platou sau un grătar de răcire.

Porționează-l după răcirea completă. Opțional, îl poți decora cu zahăr pudră pentru un aspect mai plăcut.

Vezi mai mute imagini cu checul marmorat în GALERIA FOTO!

Chec simplu și economic decorat cu zahăr, porționat pe o farfurie, alături de platoul cu chec și o ceașcă de cafea
Opțional, checul marmorat se poate decora cu zahăr pudră / Profimedia Images

Și dacă ți-am stârnit apetitul pentru rețetele de chec, îți mai oferim o rețetă de chec cu banane și nuci, foarte simplă și gustoasă.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 15 aprilie – 21 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
În această perioadă, mulți dintre nativi se vor reîntoarce la credințele din trecut. Există o singură zodie care va descoperi că suferă de oboseală cronică, iar aceasta va trebui să ia o pauză prelungită....
2
O femeie frumoasă care poartă o rochie roz și simbolizează una dintre acele zodii energice
Horoscop
Cele mai energice zodii. Ei sunt nativii cu o forță interioară de invidiat
Te-ai întrebat vreodată care sunt cele mai energice zodii? Acești nativi au o forță interioară de invidiat. Reușesc să facă față tuturor provocărilor și aduc zâmbetul pe buzele oamenilor din viața lor. Ei sunt...
3
fată îmbrăcată în culori deschise pe un fundal bleu
Horoscop
Culoarea zodiei Gemeni. Nuanțele care îți poartă noroc dacă ești în această zodie
Fiecare nativ în parte are trăsături specifice, dar și lucruri care îi plac în mod deosebit și i se potrivesc mănușă. Află care este culoarea zodiei Gemeni și vezi cum poți să o porți...
4
Jennifer Lopez într-un crop top verde în timp ce își ascunde abdomenul cu ajutorul unei poșete
Divertisment
Abdomenul ei nu mai are niciun secret. Cum și-a pus timpul amprenta asupra corpului lui Jennifer Lopez
Abdomenul ei nu mai are niciun secret. Timpul pare că și-a pus amprenta asupra corpului lui Jennifer Lopez. Vedeta latino a făcut spectacol atunci când a apărut pe străzile din New York. Totul s-a...
5
O femeie frumoasă care poartă o rochie neagră și ține într-un cerc armonios mai multe frunze aurii
Horoscop
Zodii care iubesc liniștea. Ei sunt nativii care evită situațiile dramatice
Există unele zodii care iubesc liniștea și evită pe cât se poate situațiile dramatice. Acești nativi se feresc de persoanele care tind să fie vampiri energetici. Ei au nevoie de oameni sinceri în viața...
PARTENERI
×