Reclamă

Lichior de mentă. Una dintre cele mai aromate băuturi, preparate în casă

Dacă vrei să te răsfeți cu una dintre cele mai aromate băuturi, preparate în casă, îți oferim rețeta de lichior de mentă. Este o rețetă simplă, care conține ingrediente puține, dar de calitate.

Maria Udrea
Maria Udrea
Publicat: 5 iulie 2023, 6:47

Menta este cea mai populară plantă aromată, folosita atât in medicină, cât și în cosmetică, aromaterapie, dar și în bucătărie.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Datorită aromei inconfundabile, menta are proprietăți dezinfectante, cicatrizante și sedative. În medicină este utilizată pentru remedierea unor probleme digestive, ale aparatului respirator, ficatului sau vezicii biliare.

Ceaiul de mentă este consumat atât pentru gust, cât și pentru a susține sănătatea organismului. Acesta are rol de a întări sistemul imunitar, de a îmbunătăți digestia și de a ameliora durerile.

Menta are în conținutul ei taninuri, flavonoizi, dar și uleiuri volatile. În industria alimentară este utilizată pe post de condiment.

Descoperă aici o rețetă de supă cremă de mazăre cu mentă, plină de savoare și culoare, iar mai jos îți oferim lista de ingrediente și modul de preparare pentru cel mai aromat lichior de casă.

Reclamă

Lichior de mentă – Ingrediente

  • 100 gr crenguțe proaspete de mentă
  • 300 ml vodcă 40%
  • 300 ml apă
  • 150 gr zahăr.

Rețeta lichiorului de mentă – Mod de preparare

Mai întâi, vei pregăti un borcan de sticlă de aproximativ 3 litri. Spală bine borcanul, clătește-l la fel de bine și sterilizează-l. Nu sări peste pasul de sterilizare deoarece este foarte important pentru conservarea în condiții perfecte a preparatelor.

Reclamă

Apoi, te vei ocupa de pregătirea mentei. Optează pentru crenguțe tinere de mentă deoarece sunt mai sănătoase și mai aromate. Pentru prepararea lichiorului, vei folosi atât frunzele, cât și tulpinile.

Frunze de mentă, un pahar și cuburi de gheață pe un tocător
Frunzele de mentă se aleg dintre cele mai tinere pentru că sunt pline de sevă / Shutterstock

Spală bine crenguțele de mentă și lasă-le la scurs într-o sită. După ce nu mai au pe ele nicio picătură de apă, toacă-le cât mai mărunt pe un tocător de lemn.

Cum prepari lichior de mentă

După ce ai tocat crenguțele de mentă mărunt, pune-le în recipientul unui blender și mai mărunțește-le cu ajutorul acestuia pentru a profita de tot sucul plantei. Apoi, pune menta mărunțită în borcanul de sticlă pregătit.

Toarnă vodca peste tocătura de mentă și închide borcanul cu capacul din dotare. Pune borcanul la rece, în frigider, pentru 10-15 zile. Menta va avea suficient timp să se macereze și să-și degaje toată aroma în alcool. Lichidul rezultat va avea o aromă puternică și o culoare pe măsură.

După macerarea mentei, vei pregăti siropul.

Fierbe apa cu zahărul într-o cratiță așezată la foc mediu, până când siropul devine consistent. Nu trebuie să fie gros ca pentru dulceață, dar nici foarte fluid.

După fierbere, lasă siropul să se răcească mai întâi la temperatura camerei. Apoi, pune-l în frigider pentru 30-40 de minute.

Scurge maceratul de mentă printr-o sită deasă. Poți folosi și un tifon curat și stoarce bine tifonul cu ingredientele în interior, pentru a nu pierde niciun strop de lichid. Apoi, amestecă lichidul rezultat cu siropul de la frigider.

Toarnă deliciosul lichior de mentă bine filtrat în sticle. Închide sticlele ermetic cu capacele din dotare și transferă-le la loc răcoros și ferit de lumină. Este delicios, mai ales servit rece, cu 2-3 cuburi de gheață.

Trei pahare cu lichior de mentă și cuburi de gheață
Lichiorul de mentă este delicios servit rece, cu 2-3 cuburi de gheață / Shutterstock

Și pentru că deja s-au copt caisele, îți oferim pentru testare și rețeta de lichior de caise sau caisată.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Planeta mercur înconjurată de semnele zodiacale pentru a lustra că mercur iese din retrograd pe 25 aprilie 2024
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Universul va deschide o poartă către un nou început pentru nativii din zodiac. Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie și lucrurile se vor schimba. Planeta își reia cursul direct, ceea ce înseamnă că...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
3
O femeie superbă, blondă, care poartă o rochie roșie și ilustrează una dintre acele zodii care se folosesc de gelozie în relații
Horoscop
Zodii care se folosesc de gelozie în relații. Nativii care transformă acest sentiment într-o armă
Astrologii spun că există anumite zodii care se folosesc de gelozie în relații. Acești nativi reușesc să transforme acest sentiment într-o armă. Multe trăsături de personalitate sunt influențate de zodia în care ne naștem,...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat de flori pentru a ilustra una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Acești nativi au parte de momente de neuitat. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este pregătit să-i sprijine pe nativi să-și...
5
Prieteni care râd și se distrează într-o zi însorită
Horoscop
Lună Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024. Cum te influențează, în funcție de zodie
Un eveniment astrologic de o intensitate uriașă va acapara toate zodiile. Luna Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024 vine să ne aducă tot timpul la extreme. Nativii se vor simți prinși într-o mare...
PARTENERI
×