Reclamă

Rețete de cocktail fără alcool. Patru idei pentru orice eveniment

Dacă te pregătești pentru o petrecere sau vrei să-ți surprinzi prietenii cu o băutură specială preparată chiar de tine, atunci te invităm să încerci una din cele patru rețete de cocktail fără alcool. Acestea sunt perfecte pentru o zi călduroasă de vară, nu conțin foarte multe calorii și îți vor bucura papilele gustative cu arome deosebite.

Publicat: 25 august 2021, 7:58 / Actualizat: 25 august 2021, 10:26

Pentru rețetele de cocktail fără alcool nu vei avea nevoie de foarte multe ingrediente. Acestea se prepară cu ajutorul fructelor sau a sucurilor acestora și sunt extrem de răcoritoare. În plus, aspectul lor colorat de potrivește perfect cu zilele însorite de vară.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Rețete de cocktail fără alcool

Vara încă nu s-a sfârșit, iar pentru a completa o zi călduroasă tot ce ai nevoie este o băutură sofisticată, dar fără alcool. Un cocktail poate fi alegerea perfectă pentru tine dacă îți dorești să te răsfeți cu ceva unic și inedit. Ingredientele sunt simple și pot fi procurate cu ușurință.

Te invităm să descoperi arome desoebite și să îți exerzei calitățile în bucătărie cu ajutorul uneia dintre rețetele noastre de cocktail fără alcool. Alături de acest cocktail poți savura oricând și o prăjitură delicioasă precum un cheesecake fără coacere.

Cinderella

Cinderella este una dintre cele mai îndrăgite rețete de cocktail fără alcool. Rețeta cuprinde câteva ingrediente simple pe care le găsești cu ușurință la orice supermarket.

Reclamă

Acest cocktail reprezintă o combinașie de sucuri naturale pe care le poți pregăti chiar la tine în bucătărie. Este extrem de răcoros și de aromat, perfect pentru o zi toridă de vară. Vei avea nevoie de  următoarele ingrediente:

Două pahare de cocktail pe un blat de lemn în fața unei piscine care sunt umplute cu un coktail fără alcool intitulat Cinderella
Cinderella este una dintre cele mai îndrăgite rețete de cocktail fără alcool / Shutterstock
  • 100 ml suc de portocale,
  • 100 ml suc de ananas,
  • 50 ml suc de lămâie
  • 200 ml apă minerală
  • Gheață mărunțită
  • 1 jumătate de lingură de sirop de zahăr
Reclamă

Pentru preparare vei avea nevoie de un shaker. Sucurile de ananas, portocală și lămâie, plus siropul de zahăr. Aceste ingrediente se vor pune în recipientul acestuia și se vor amesteca împreună cu gheața măcinată. Amestecul se toarnă într-un pahar special peste care se adaugă apă minerală și două-trei cuburi de gheață. Pentru ornat puteți opta pentru o felie de ananas sau de portocală.

Mojito fără alcool

Mojito rămâne cea mai bună alegere pentru o zi călduroasă de vară. Cu toate acestea, nu toată lumea poate consuma o băutură cu o concentrație puternică de alcool. Acest cocktail minunat se poate prepara și fără alcool, iar varianta non-alcoolică este la fel de delicioasă și de răcoritoare.

O tavă pe care se află un pahar plin cu mojito decorat cu mentă lângă care se află multe frunze de mentă, gheață și lime
Mojito rămâne cea mai bună alegere pentru o zi călduroasă de vară / Shutterstock

Acest cocktail este recomandat pentru persoanele care se află la dietă deoarece conține un număr foarte mic de calorii. Pentru această rețetă vei avea nevoie de următoarele ingrediente.

  • 150 ml de suc de lime
  • 2 pahare de apă tonică
  • 4 lingurițe de miere
  • O carafă cu apă minerală
  • Mentă
  • Cuburi de gheață

Pentru prepararea acestui cocktail fără alcool se pun ingredientele în shaker și se amestecă bine. Frunzele de mentă trebuie mărunțite foarte bine înainte de a fi adăugate în shaker. Conținutul din shaker se va adăuga într-o carafă plină cu apă minerală. La final pune în pahare separate, adaugă gheața și ornează băutura cu felii de lime sau cu mentă.

Cuddles on the Beach

Cuddles on the Beach este varianta non-alcoolică a celebrului cocktail Sex on the Beach. Rețeta acestui cocktail este extrem de parfumată și aromată.

Două pahare care stau pe un bar umplute cu băutura cuddles on the beach lângă care se află bucăți de portocală
Cuddles on the Beach este varianta non-alcoolică a celebrului cocktail Sex on the Beach / Shuttersock

Spre deosebire de celelalte rețete, Cuddles on the Beach combină o serie de arome complet opuse la gust care reușesc să se îmbine într-un mod armonios și delicios. Pentru această rețetă vei avea nevoie de următoarele ingrediente.

  • 8 ml sirop de zahăr
  • 150 ml nectar de piersici
  • 60 ml suc de coacăze negre
  • 50 ml suc de merișoare
  • 30 ml suc de grepfrut
  • Gheață mărunțită

Pentru prepararea acestui cocktail fără alcool vei avea nevoie să adaugi toate ingredientele în shaker împreună cu gheața mărunțită bine. Conținutul amestecat bine se pune într-un pahar cu picior lung care se ornează cu felii de piersică sau cu coacăze.

Pina Colada fără alcool

Pina Colada fără alcool este o altă alegere extrem de parfumată și gustoasă pentru o zi toridă de vară. Rețeta derivă din varianta cu alcool care se prepară de regulă cu rom alb.

Două pahare pe un blat albastru umplute cu pina colada, un cocktail sofisticat fără alcool, și decorate cu felii de ananas
Pina Colada fără alcool este o altă alegere extrem de parfumată și gustoasă pentru o zi toridă de vară / Shutterstock

Rețeta fără rom presupune folosirea unor ingrediente aromate cu un gust delicios de cocos. Este un cocktail răcoritor perfect pentru admiratorii de băuturi exotice. Pentru prepararea acestei băuturi vei avea nevoie de următoarele ingrediente.

  • 150 ml suc de ananas
  • 60 ml lapte de cocos integral
  • 1 linguriță de zahăr brun
  • Extract de vanilie
  • 40 g frișcă folosită pentru ornat
  • 2 pahare de gheață pisată

Pentru prepararea acestuia vei avea de urmat câteva instrucțiuni simple. Pune ingredientele într-un blender și mixează-le bine. Adaugă și gheața mărunțită bine în prealabil. La final toarnă băutura în pahare și decorează cu frișcă, ananas sau fulgi de cocos.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Planeta mercur înconjurată de semnele zodiacale pentru a lustra că mercur iese din retrograd pe 25 aprilie 2024
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Universul va deschide o poartă către un nou început pentru nativii din zodiac. Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie și lucrurile se vor schimba. Planeta își reia cursul direct, ceea ce înseamnă că...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
3
O femeie superbă, blondă, care poartă o rochie roșie și ilustrează una dintre acele zodii care se folosesc de gelozie în relații
Horoscop
Zodii care se folosesc de gelozie în relații. Nativii care transformă acest sentiment într-o armă
Astrologii spun că există anumite zodii care se folosesc de gelozie în relații. Acești nativi reușesc să transforme acest sentiment într-o armă. Multe trăsături de personalitate sunt influențate de zodia în care ne naștem,...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat de flori pentru a ilustra una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Acești nativi au parte de momente de neuitat. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este pregătit să-i sprijine pe nativi să-și...
5
Prieteni care râd și se distrează într-o zi însorită
Horoscop
Lună Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024. Cum te influențează, în funcție de zodie
Un eveniment astrologic de o intensitate uriașă va acapara toate zodiile. Luna Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024 vine să ne aducă tot timpul la extreme. Nativii se vor simți prinși într-o mare...
PARTENERI
×