Reclamă

Alimente pe care să le ai mereu în casă dacă vrei să slăbești. Ce recomandă specialiștii pentru a avea silueta perfectă

Ți-am pregătit o listă cu alimente pe care să le ai mereu în casă dacă vrei să slăbești. Aceste produse te vor ajuta să ai o dietă echilibrată și un stil de viață armonios și sănătos. Iată ce recomandă nutriționiștii pentru a avea silueta pe care ți-o dorești.

Publicat: 10 septembrie 2022, 7:14

Vara s-a sfârșit, însă acest lucru nu înseamnă că trebuie să-ți neglijezi fizicul. Sezonul de toamnă ar putea veni cu noi rezoluții în ceea ce privește idealul tău fizic. Prin urmare este momentul oportun să adopți un stil de viață sănătos și să nu te abați de la preparatele pe care ți le setezi.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Alimente pe care să le ai mereu în casă dacă vrei să slăbești

Este ușor să pierdem din vedere numărul caloriilor consumate, mai ales în sezonul rece. Acesta este și motivul pentru care nutriționiștii atrag atenția asupra alimentelor pe care le consumăm. Dieta adoptată pe timpul verii ar trebui ajustată astfel încât să te bucuri în continuare de un stil de viață sănătos și de o siluetă de invidiat, indiferent de sezonul în care te afli.

Afinele

Afinele se află pe lista cu cele mai bune fructe pe care le poți avea în casă. Afinele sunt bogate în antioxidanți și te ajută să slăbești. Totodată acestea ajută în combaterea stresului oxidativ, un factor important care îți poate afecta sănătatea pe termen lung.

Afinele sunt sănătoase și recomandate în dietele de slăbire, spun specialiștii. Afinele au totodată un conținut scăzut de calorii, acestea sunt sățioase și versatile, fiind ușor de folosit în aproape orice preparat din bucătărie.

Reclamă

Afinele conțin fibre care ajută la menținerea senzație de sațietate. Afinele pot fi savurate simple sau alături de iaurtul preferat. Totodată pot fi congelate și servite mai târziu. Afinele pot fi adăugate în plăcinte delicioase și nu numai.

Fulgii de ovăz

Tot pe lista de alimente pe care să le ai mereu în casă dacă vrei să slăbești  se află și fulgii de ovăz. O pungă de fulgi de ovăz poate fi aliatul tău de încredere în lupta împotriva kilogramelor în plus. Fulgii de ovăz îți oferă rapid senzația de sațietate și te ajută să te simți plină pentru o perioadă mai lungă de timp. Totodată, aceștia sunt ideali pentru prima masă a zilei. Ajută la reglarea digestiei și nu numai.

Reclamă

Mai multe studii au arătat faptul că persoanele care au consumat fulgi de ovăz au reușit să piară în greutate. Mai mult, nutriționiștii recomandă terciul de ovăz pentru prima masă a zilei. Uite aici o listă cu obiceiuri sănătoase pe care să le adopți la micul dejun pentru un stil de viață echilibrat.

Nucile

Nucile sunt gustări sățioase și bogate în acizi grași necesari organismului. Nucile conțin proteine, fibre și grăsimi sănătoase. Ele au fost asociate cu îmbunătățirea funcțiilor cognitive, dacă sunt consumate în mod regulat.

Totodată, specialiștii spun că pot înlocui cu ușurință o gustare sănătoasă. În acest fel vei putea observa o pierdere a kilogramelor în plus. Nucile au concentrații ridicate de acizi grași omega-3. Aceștia sunt asociați cu pierderea în greutate, dar și cu îmbunătățirea sănătății inimii.

Legume congelate

Legumele congelate sunt un produs alimentar grozav. Ele pot fi preparate rapid și pot înlocui cu ușurință mesele de tip fast food. Legumele congelate pot fi păstrate pentru o perioadă mai lungă de timp față de cele proaspete.

Legumele congelate pot fi folosite la masa de prânz sau chiar la cină. Pentru a adăuga mai multă varietate în dietă, nutriționiștii recomandă un mix de legume.

În felul acesta te vei asigura că ai toți nutrienții necesari. Ia în calcul faptul că legumele proaspete au mult mai mulți nutrienți benefici decât cele congelate. Deși legumele congelate pot fi o alternativă ideală, dacă sezonul îți permite, nu ezita să apelezi la cele proaspete.

Somon

Tot e lista de alimente pe care să le ai mereu în casă dacă vrei să slăbești se află și somonul. Somonul este un produs alimentar care te poate ajuta să pierzi în greutate. Fie că este vorba de somon proaspăt sau congelat, acesta poate fi o alternativă ideală pentru dieta ta.

Este sărac în calorii, dar bogat în nutrienți benefici organismului. Somonul conține acizi grași omega-3, care ajută la pierderea în greutate, dar și la îmbunătățirea sănătății inimiii. Totodată este un pește bogat în proteine care ajută la întărirea sistemului muscular și nu numai.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 15 aprilie – 21 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
În această perioadă, mulți dintre nativi se vor reîntoarce la credințele din trecut. Există o singură zodie care va descoperi că suferă de oboseală cronică, iar aceasta va trebui să ia o pauză prelungită....
2
O femeie frumoasă care poartă o rochie roz și simbolizează una dintre acele zodii energice
Horoscop
Cele mai energice zodii. Ei sunt nativii cu o forță interioară de invidiat
Te-ai întrebat vreodată care sunt cele mai energice zodii? Acești nativi au o forță interioară de invidiat. Reușesc să facă față tuturor provocărilor și aduc zâmbetul pe buzele oamenilor din viața lor. Ei sunt...
3
fată îmbrăcată în culori deschise pe un fundal bleu
Horoscop
Culoarea zodiei Gemeni. Nuanțele care îți poartă noroc dacă ești în această zodie
Fiecare nativ în parte are trăsături specifice, dar și lucruri care îi plac în mod deosebit și i se potrivesc mănușă. Află care este culoarea zodiei Gemeni și vezi cum poți să o porți...
4
Jennifer Lopez într-un crop top verde în timp ce își ascunde abdomenul cu ajutorul unei poșete
Divertisment
Abdomenul ei nu mai are niciun secret. Cum și-a pus timpul amprenta asupra corpului lui Jennifer Lopez
Abdomenul ei nu mai are niciun secret. Timpul pare că și-a pus amprenta asupra corpului lui Jennifer Lopez. Vedeta latino a făcut spectacol atunci când a apărut pe străzile din New York. Totul s-a...
5
O femeie frumoasă care poartă o rochie neagră și ține într-un cerc armonios mai multe frunze aurii
Horoscop
Zodii care iubesc liniștea. Ei sunt nativii care evită situațiile dramatice
Există unele zodii care iubesc liniștea și evită pe cât se poate situațiile dramatice. Acești nativi se feresc de persoanele care tind să fie vampiri energetici. Ei au nevoie de oameni sinceri în viața...
PARTENERI
×