Reclamă

De ce nu e bine să pui magneți pe frigider. Avertismentul vine din partea specialiștilor

Fiecare casă are probabil cel puțin un magnet pe frigider. Oamenii fie îi cumpără din zonele pe care le vizitează, fie îi primesc de la oamenii dragi, un lucru este cert însă. Specialiștii explică de ce nu e bine să pui magneți pe frigider și cum poate dăuna acest mic detaliu aparatului tău.

Publicat: 2 septembrie 2022, 6:12

Magneții de frigider sunt haioși. Au diferite forme, provoacă amintiri și dau culoare fiecărei bucătării. Cu toate acestea, există și un mare dezavantaj al magneților lipiți pe frigider.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

De ce nu e bine să pui magneți pe frigider

Magneții pot dăuna însă aparatului electrocasnic. Dacă ai un frigider de câțiva ani, cel mai probabil acesta nu are protecție suplimentară în privința undelor magnetice. Astfel, câmpul magnetic produs pe ușa frigiderului este îndreptat spre mijlocul aparatului, exact în locurile în care sunt păstrate alimentele.

Specialiștii susțin însă că frigiderele moderne au o astfel de protecție, dar tot trebuie să ai grijă la ce fel de magneți folosești pe ușa frigiderului.

În locul în care aceștia sunt amplasați se poate decolora foarte ușor ușa frigiderului. În jurul magnetului se va forma și o pată galbenă. Specialiștii recomandă să schimbi adesea locul magneților, dar să și speli mai des ușa aparatului electrocasnic.

Ai mare grijă atunci când muți magneții să nu zgârii ușa frigiderului. Pentru a se evita o astfel de problemă, cel mai bine este să folosești magneți mici, ușori, în cazul în care ești prea atașată de ei și nu poți renunța la acest obicei.

Reclamă

De asemenea, ai aici sfaturi și despre cum să cureți corect frigiderul.

Magneții pot crește riscul de infarct

News.bbc.co scrie că în urma unor studii făcute la Universitatea din Zurich, magneții de pe frigider sunt confecționați și cu ajutorul unor metale care cresc riscul de infarct, mai ales în cazul oamenilor care suferă deja de boli cardiace.

Reclamă

Magneții obișnuiți au de regulă o culoare gri, mată și sunt mai puțini dăunători. Există însă și magneți care sunt realizați din neodim în combinație cu fier și bor. Aceștia sunt mult mai strălucitori, dar care sunt periculoși pentru sănătatea organismului.

Tot sursa menționată mai sus spune că dacă o persoană cu stimulator cardiac se apropie la mai puțin de 3 cm de un astfel de magnet, mecanismului aparatului instalat la inimă se poate strica și poate interveni infarctul. Aceste rezultate sunt susținute de un studiu realizat pe pacienți cu probleme cardiace, care au montate astfel de aparate.

E bine de știut însă că magneții obținuți din fier sau ferită, care au o culoare cenușie mată și o putere magnetică scăzută, nu reprezintă o problemă pentru sănătatea organismului.

„Medicii ar trebui să avertizeze pacienții cu privire la riscurile asociate cu acești magneți. Recomandăm, de asemenea, ca ambalajul să includă informații despre riscurile potențiale”, a declarat cercetătorul principal al studiului Thomas Wolber.

Cu toate acestea, magneții de frigider nu sunt singurii care ar putea produce probleme de sănătate. Acești tip de magneți sunt din păcate incluși și în telefoanele mobile sau în insigne. Cu toate acestea, reprezentanții Fundației Inimii din Marea Britanie au declarat că dispozitivile medicale au mecanisme de protecție. Acestea sunt menite să țină la distanță fluctuațiile magnetice.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 15 aprilie – 21 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
În această perioadă, mulți dintre nativi se vor reîntoarce la credințele din trecut. Există o singură zodie care va descoperi că suferă de oboseală cronică, iar aceasta va trebui să ia o pauză prelungită....
2
O femeie frumoasă care poartă o rochie roz și simbolizează una dintre acele zodii energice
Horoscop
Cele mai energice zodii. Ei sunt nativii cu o forță interioară de invidiat
Te-ai întrebat vreodată care sunt cele mai energice zodii? Acești nativi au o forță interioară de invidiat. Reușesc să facă față tuturor provocărilor și aduc zâmbetul pe buzele oamenilor din viața lor. Ei sunt...
3
fată îmbrăcată în culori deschise pe un fundal bleu
Horoscop
Culoarea zodiei Gemeni. Nuanțele care îți poartă noroc dacă ești în această zodie
Fiecare nativ în parte are trăsături specifice, dar și lucruri care îi plac în mod deosebit și i se potrivesc mănușă. Află care este culoarea zodiei Gemeni și vezi cum poți să o porți...
4
Jennifer Lopez într-un crop top verde în timp ce își ascunde abdomenul cu ajutorul unei poșete
Divertisment
Abdomenul ei nu mai are niciun secret. Cum și-a pus timpul amprenta asupra corpului lui Jennifer Lopez
Abdomenul ei nu mai are niciun secret. Timpul pare că și-a pus amprenta asupra corpului lui Jennifer Lopez. Vedeta latino a făcut spectacol atunci când a apărut pe străzile din New York. Totul s-a...
5
O femeie frumoasă care poartă o rochie neagră și ține într-un cerc armonios mai multe frunze aurii
Horoscop
Zodii care iubesc liniștea. Ei sunt nativii care evită situațiile dramatice
Există unele zodii care iubesc liniștea și evită pe cât se poate situațiile dramatice. Acești nativi se feresc de persoanele care tind să fie vampiri energetici. Ei au nevoie de oameni sinceri în viața...
PARTENERI
×