Reclamă

Alimente care îți pot vindeca corpul. Îmbunătățește-ți sănătatea cu preparate delicioase

Chiar dacă râsul este, după cum se spune, cel mai bun medicament, atunci când ai nevoie să-ți vindeci organismul de diverse afecțiuni, tratamentul recomandat de medic și o alimentație sănătoasă trebuie să facă parte din rutina ta. Iată lista cu alimente care îți pot vindeca corpul.

Publicat: 13 septembrie 2022, 8:23

Produsele farmaceutice nu sunt singura alegere atunci când vine vorba de îmbunătățirea sănătății tale și scăderea riscului de îmbolnăvire. Mâncarea sănătoasă este o altă opțiune, mult mai gustoasă, cu puteri nebănuite. Alimentele au un potențial uimitor de a remedia tot felul de simptome, boli și afecțiuni.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Alimente care îți pot vindeca corpul

Acest lucru e cunoscur încă de când Hipocrate a scris celebrul citat: „Lasă mâncarea să fie medicamentul tău, medicamentul tău va fi hrana ta”. Alegerile în ceea ce privește mâncarea sunt investiții bune pentru sănătate.

Deci, urmează sfatul medicului. Cu toate acestea, e important să știi că există multe alimente pe care le poți alege pentru a ajuta la vindecarea corpului.

Broccoli

Unul dintre cele mai bune lucruri pe care le poți face zilnic pentru a-ți îmbunătăți sănătatea și a reduce riscul de îmbolnăvire este să mănânci legume verzi precum broccoli.

Reclamă

Broccoli este atât de bogat în compuși bioactivi încât se știe că cercetătorii îl numesc „Green Chemoprevention”. Rezultatele studiilor și experimentelor epidemiologice au sugerat că un compus numit sulforafan, care se găsește din abundență în legumele crucifere precum broccoli și conopida, funcționează la nivel genetic pentru a „închide” genele canceroase, ducând la moartea țintită a celulelor canceroase.

Studiile arată că consumul de broccoli crud sau ușor aburit de câteva ori pe săptămână poate scădea ratele de cancer de prostată, sân, plămân și piele.

În plus, cercetările publicate în 2019 în Nutrition & Cancer sugerează că consumul de legume crude crucifere precum broccoli este asociat cu șanse mai mici de cancer de stomac.

Reclamă

Spanac

Spanacul este o sursă puternică de luteină și zeaxantină. Aceștia sunt doi carotenoizi despre care o analiză a studiilor din Jurnalul Institutului Național al Cancerului sugerează că pot reduce semnificativ rata cancerului de sân atunci când sunt consumate din abundență. Această salată verde este, de asemenea, bogată în acid folic care întărește ADN-ul, o vitamina B esențială în timpul sarcinii. Un studiu din PLoS One a asociat nivelurile scăzute de acid folic cu un risc crescut de cancer de sân. Ai aici o rețetă super delicioasă de supă cremă de spanac cu usturoi.

Fasole

Spre deosebire de sursele animale de proteine, fasolea nu conține grăsimi nesănătoase. Acesta ar putea fi motivul pentru care un mare studiu epidemiologic din JAMA Internal Medicine a descoperit că persoanele care consumau leguminoase de cel puțin patru ori pe săptămână au un risc cu 22% mai mic de boli de inimă în comparație cu cei care le consumau mai puțin de o dată pe săptămână. De asemenea, o meta-analiză din 2019 din Advances in Nutrition a arătat că consumul de fasole, linte, mazăre și alte leguminoase reduce în mod regulat riscul de boli cardiovasculare. De asemenea, și îl scade și pe cel provocat de boli coronariene și hipertensiune arterială.

Ovăz

Consumul regulat de fulgi de ovăz poate ajuta la prevenirea diabetului de tip 2. Datorită efectului său asupra controlului zahărului din sânge. Ovăzul conține un tip de fibre solubile numite beta-glucan, care pare să susțină sănătatea metabolică.

Într-un studiu din 2021 din Journal of Functional Foods, cercetătorii au descoperit că, atunci când un grup de persoane cu diabet zaharat de tip 2 au primit un supliment de 5 grame de beta-glucan de ovăz o dată pe zi. Grupul și-a îmbunătățit și controlul zahărului din sânge și și-a redus pofta de mâncare. Ei au experimentat, de asemenea, o sănătate îmbunătățită a microbiotei lor intestinale, care joacă un rol important în sănătatea metabolică.

Un posibil mod în care beta-glucanul ajută la reglarea zahărului din sânge este prin formarea unui gel în intestin. Acesta întârzie eliberarea glucozei în fluxul sanguin, spun cercetătorii. Un alt rol puternic pe care beta-glucanii îl joacă în sănătate este scăderea LDL, așa-numitul colesterol rău.

Mere

Schimbarea obiceiurilor alimentare, totuși, poate face o mare diferență. Nu există un singur aliment magic care să scadă tensiunea arterială la un nivel sănătos. Ia un măr. Merele fac parte din planul DASH. Sunt deosebit de benefice pentru sănătatea cardiovasculară, menținând vasele de sânge flexibile și reducând tensiunea arterială. Acest lucru e susținut de o lucrare din 2020 publicată în Critical Reviews in Foods Science and Nutrition.

Pe lângă cele 4,5 grame de fibre din măr care scad tensiunea, te vei bucura de o porție de quercetină. Studiile American Heart Association au arătat că este aceasta e un antihipertensiv eficient.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O zână cu aripi, care stă speriată la pământ
Horoscop
Zodii care preferă să trăiască singure. Nativii care se simt mai bine atunci când au intimitate
Există atât de multe lucruri care merită spuse despre viața personală atunci când locuiești singură. Pacea și liniștea, filmele preferate, ora de culcare târzie și faptul că nu trebuie să dai nimănui nicio explicație....
2
Bianca Censori și Kanye West într-o mașină privată
Divertisment
Bianca Censori a purtat o ținută transparentă și a fost la un pas de un accident vestimentar. Partenera lui Kanye West a avut o apariție îndrăzneață
Bianca Censori a purtat o ținută transparentă și a fost la un pas de un accident vestimentar. Partenera lui Kanye West a avut o apariție îndrăzneață pe străzile din Los Angeles. Imaginile cu diva...
3
O femeie îmbrăcată într-o rochie roșie, impunătoare
Horoscop
Cele mai norocoase zodii în funcție de luna în care s-au născut. Ei sunt fericiții zodiacului
Astrologii ne spun că data nașterii are un rol aparte în doza de noroc cu care ne neștem. Însă te-ai întrebat vreodată care dintre lunile anului poartă mai mult noroc? În acest articol, vei...
4
O femeie tânără cu ochelari de soare la ochi și un ruj portocaliu pe buze
Frumusețe
Nuanțele de ruj care te îmbătrânesc. De ce culori să te ferești, potrivit specialiștilor
Uneori este suficient să accentuezi buzele cu ruj pentru a te simți mai încrezătoare în sine. Această metodă va atrage o mulțime de priviri asupra ta, lucru care te va face să te simți...
5
Charles Spencer surprins într-o fotografie portret la Althorp House
Divertisment
Charles Spencer a vorbit despre starea de sănătate a lui Kate Middleton. Fratele Prințesei Diana spune că este îngrijorat
Charles Spencer a vorbit despre starea de sănătate a lui Kate Middleton. Fratele Prințesei Diana este îngrijorat pentru soția Prințului William. Charles a oferit mai multe informații într-un interviu recent. Charles Spencer a vorbit...
PARTENERI
×