Produsele farmaceutice nu sunt singura alegere atunci când vine vorba de îmbunătățirea sănătății tale și scăderea riscului de îmbolnăvire. Mâncarea sănătoasă este o altă opțiune, mult mai gustoasă, cu puteri nebănuite. Alimentele au un potențial uimitor de a remedia tot felul de simptome, boli și afecțiuni.
Alimente care îți pot vindeca corpul
Acest lucru e cunoscur încă de când Hipocrate a scris celebrul citat: „Lasă mâncarea să fie medicamentul tău, medicamentul tău va fi hrana ta”. Alegerile în ceea ce privește mâncarea sunt investiții bune pentru sănătate.
Deci, urmează sfatul medicului. Cu toate acestea, e important să știi că există multe alimente pe care le poți alege pentru a ajuta la vindecarea corpului.
Broccoli
Unul dintre cele mai bune lucruri pe care le poți face zilnic pentru a-ți îmbunătăți sănătatea și a reduce riscul de îmbolnăvire este să mănânci legume verzi precum broccoli.
Broccoli este atât de bogat în compuși bioactivi încât se știe că cercetătorii îl numesc „Green Chemoprevention”. Rezultatele studiilor și experimentelor epidemiologice au sugerat că un compus numit sulforafan, care se găsește din abundență în legumele crucifere precum broccoli și conopida, funcționează la nivel genetic pentru a „închide” genele canceroase, ducând la moartea țintită a celulelor canceroase.
Studiile arată că consumul de broccoli crud sau ușor aburit de câteva ori pe săptămână poate scădea ratele de cancer de prostată, sân, plămân și piele.
În plus, cercetările publicate în 2019 în Nutrition & Cancer sugerează că consumul de legume crude crucifere precum broccoli este asociat cu șanse mai mici de cancer de stomac.