Spanacul se află pe lista celor mai sănătoare alimente datorită conținutului ridicat de substanțe nutritive. Acesta este bogat în minerale, vitamine, pigmenți și fitonutrienți.
Această plantă are un conținut bogat de vitamine, precum vitamina A, vitamina B6, vitamina C și vitamina K. Dintre minerale, în spanac găsim potasiu, magneziu, zinc, fier și calciu. Are un conținut bogat și în betacaroten, luteină, xantină și clorofilă. În plus, este un aliment cu un conținut scăzut de grăsimi.
Dacă te-am convins cu aceste proprietăți și beneficii ale spanacului, îți oferim mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pas cu pas al rețetei de supă cremă.
Ingrediente
- 500 gr spanac proaspăt
- 1 ceapă
- 1 cartof mare
- 3-4 căței de usturoi
- 1 l de apă sau supă de legume
- 30 gr unt
- 150 ml smântână de gătit
- 1/2 legătură de pătrunjel verde
- sare și piper, după gust.
Supă cremă de spanac cu usturoi – Mod de preparare
Începe cu pregătirea spanacului. Spală bine frunzele de spanac și lasă-le la scurs într-o sită.
Așază pe flacăra aragazului o oală cu 1 l de apă. Lasă apa să atingă punctul de fierbere și adaugă o linguriță de sare în ea. Amestecă până când sarea se dizolvă. Când apa începe din nou să fiarbă, adaugă frunzele de spanac. Lasă-le 1 minut să se opărească, apoi transferă-le rapid, cu ajutorul unei spumiere, în alt vas cu apă foarte rece. Acest procedeu ajută frunzele de spanac să-și păstreze culoarea verde.
Curăță cartoful, clătește-l cu apă rece și taie-l în cuburi. Pune-l la fiert în apa în care ai opărit spanacul. Cartoful poate fi opțional, dar oferă consistență și textură cremoasă supei cremă.