Spanacul este considerat un super-aliment datorită proprietăților sale și beneficiilor pe care le aduce organismului, prin aportul de vitamine și minerale. Această plantă este bogată în fier, iar consumul ei regulat poate preveni anemia. Pe lângă fier, spanacul mai conține și cantități mari de vitamina A, vitamina K și vitamina B9.
Consumul de spanac este foarte recomandat de specialiștii în probleme de nutriție, mai ales primăvara când organismul are nevoie de multe vitamine pentru a se revigora după perioada de iarnă. Se știe că iarna predomină mâncărurile bazate pe grăsimi animale, iar primăvara sunt recomandate cure de detoxifiere a organismului prin consumul de verdețuri. Poți afla mai multe despre spanac, citind și articolul intitulat Beneficiile spanacului: cum te ajută să rămâi sănătoasă.
Dacă te-am convins să introduci spanacul în alimentația ta, poți începe cu plăcinta grecească de post. Îți oferim mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru a o prepara.
Spanakopita de post – Ingrediente
- 1 kg de baby spanac proaspăt
- 500 gr tofu în saramură
- 1 legătură de ceapă verde
- 1 fir de usturoi verde
- 1/2 legătură de pătrunjel verde
- 1/2 legătură de mărar verde
- 3-4 linguri de ulei de măsline
- sare și piper, după gust
- 1 pachet cu foi de plăcintă de post
- semințe de susan alb și negru.
Spanakopita de post – Mod de preparare
Înainte de a da start pregătirii ingredientelor pentru plăcintă, scoate foile de plăcintă de la congelator și lasă-le la dezghețat.
Cum prepari compoziția pentru umplut plăcinta de post
Dacă optezi să folosești spanac matur, cumpărat de la piață, acesta necesită curățarea frunzelor de pe lujeri, clătirea și opărirea lor pentru 1 minut în apă clocotită cu sare. Dacă optezi pentru frunzele de baby spanac, acestea nu se vor mai opări pentru a nu-și pierde proprietățile.